SMTP-vel nem lehet html levelet küldeni?

L.Tiny képe

Sziasztok!

Nyilván lehet, csak én vagyok a béna...
Az a helyzet, hogy a szolgáltatónál nincs engedélyezve a mail() függvény, ezért telepítettem az SMTP (SMTP Authentication Support 7.x-1.0-beta1) modult. Így a honlapon belüli plain text email küldéssel nincs gond, de nekem html formázás kellene a levelekben. Viszont a MimeMail modullal nem tudom összehangolni az SMTP-t.

Ha a Mail System beállításainál a "Webform module class " legördülőnél az SmtpMailSystem-et választom, akkor elmennek ugyan az űrlapok, de egyszerű formázatlan szövegként. Ilyenkor a Webform beállításoknál (Edit e-mail settings) nincs is "Send e-mail as HTML" checkbox. Ha viszont ugyanitt a MimeMailSystem-et állítom be, akkor van html levél checkbox, de hiába pucukázom be, egyáltalán nem mennek ki a levelek, és ezt a hibaüzenetet kapom:

Unable to send e-mail. Please contact the site administrator if the problem persists.

(Nem lehet emailt küldeni. Ha a probléma tartósan fennáll, akkor értesíteni kell a webhely üzemeltetőjét.)

Szerintem valami nagyon alap dolgot rontok el a MailSystem beállításainál, csak nem jövök rá, mit. Sajnos itt a fórumon és a Google-on sem találtam megoldást.

Megköszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
sgabe képe

Mint írtad a szolgáltatód nem engedélyezi a mail() függvény használatát. Azért kapod a hibaüzenetet, mert a Mime Mail a mail() függvényt használja.

Vagyis hiába telepítetted az SMTP modult, a Drupal 7-es verziója (a korábbiaktól eltérően) jelenleg nem támogatja a Mime Mail modult.

Lehetséges megoldás a hiányzó támogatás lefejlesztése és közzététele vagy a HTML Mail modul használata lehet.

3
0
L.Tiny képe

A Drupal közösség érdekében inkább nem fognék bele a "hiányzó támogatás lefejlesztésébe":) Marad a HTML Mail, csak azt még szoknom kell...

Köszönöm a gyors választ!

0
0