sminkes kérdés

Molesz képe

Hello mindneki.

Olyan kérdésem lenne, hogy milyen sminket tudnátok ajánlani egy olyan oldalnak, ami pda-val foglalkozik, van benne jobb és bal oldali menüsor, és igényessen néz ki, drupal 6-op rendszer alatt.
Végignéztem a drupal oldalát, de sajnos nem igen láttam olyat ami szépen néz ki.
Az lenne az elképzelésem, hogy minden blokk úgy nézne ki mint egy pda.
Van valakinek ötlete?

Fórum: 
nevergone képe

Szerintem ilyent nem találsz, próbálkozz a "kifaragásával". :)

0
0
Molesz képe

Azt akarom, hogy én fogom kifaragni, csak kellene egy jó alap hozzá, és egy kis szakmai tanács. A mostani témámmal az a baj, hogy nagyon szürke, és nem 100%-osan teríti be az oldalt.

0
0
Molesz képe

A photoshopot most telepítem, mert az nem árt szeritnem a smink készítéshez. De mivel az első sminkemet szeretném elészíteni ezért kell a segítség.

0
0
Molesz képe

Úgy érzem, hogy lehet jobban járok hogyha veszek valhol egy sminket, mert egyedül nem tudom megcsinálni. Ugyhogy feladom. Körbenézek és hátha fizetősből találok olyat ami jó. Ámbár kicsi rá az esély.

0
0
fox mulder képe

...két órányi és tizennégy percnyi próbálkozás után!

:)

0
0

Fox Mulder

Molesz képe

2 óra és 14 perc kellet ahhoz, hogy belássam azt, hogy nekem ez rettentően magas.

0
0
norbiii képe

Kicsit több időt fektetsz bele és meglátod sikerülni fog

0
0
fox mulder képe

...beállítható úgy, hogy mindkét oldalon legyenek blokkok, a színei is egész jól testre szabhatóak. Ha átmásolod a themes/garland tartalmát a sites/all/themes mappába saját néven (mondjuk pdasmink), akkor az adminisztrátori oldalakon beállítod alapértelmezettként (ja, előtte szerkeszted a sites/all/themes/pdasmink/garland.info fájlt, amit átnevezel pdasmink.info névre, az átszerkesztenivalók önmagukért beszélnek). Aztán az új sminkedet kedvedre farigcsálhatod. Például a style.css-ben kikeresed azt a kijelölőt, ami a blokkokra vonatkozik és ezek háttérképeként megadod egy pda képét. Én 5.7-es Drupallal kísérletezek, van némi eltérés a 6.x-hez képest (pl.: nincs modulneve.info fájl a sminkekhez), de azért remélem nem írtam nagy blődségeket.

Üdv (egy szinténkezdő)!

0
0

Fox Mulder

Molesz képe

Meglesem ezt a sminket. Majd kiderül mi lesz belőle.

0
0
fox mulder képe

Szerintem (bár más sminket még nem alakítgattam át) ugyanígy bármelyikbe belenyúlhatsz.

0
0

Fox Mulder

Molesz képe

Szívessen belenyúlnák egykét sminkbe, csak az a baj, hogy hiába fordítok rá napokat, valahogy akkor sem tudom megalkotni álmaimat.

0
0
nevergone képe

... csak el kell fogadnod, hogy időt kell rászánnod, és megismerkedni, foglalkozni vele. Eleinte többet, majd egyre kevesebb is elég lesz.

0
0
Molesz képe

Szinte minden idpőmet ráfordítom. De a család az eslő, az után lévő szabadidőmből gazdálkodok. Jelen pillanatban azon gondolkozok, hogy dreamwaver-el megcsinálom az alapot, és utána megpróbálok abból úgy kiindulni, mint ahogy az az oktatóvideóban is látható.

0
0
dióhéj képe

bocs, ha már ismered, de a firebugot nekem itt ajánlották a fórumon, előtte még csak nem is hallottam róla...segítségével simán átalakítgattam a sminkeket, ki is próbáltam hogy fog kinézni, pedig totál nem értek hozzá, mégis sikerült :-)

0
0
Molesz képe

Ismerem és használom is, de számomra most ez kevés. Most lassan már odáig jutok, hogy már én sem tudom mit akarok. :(

0
0
nevergone képe

Ha már ismered a CSS -t eléggé (ha mégsem ismered, akkor mindenképpen azzal kell kezdened, mert értelmes dolgot nem tudsz nélküle megvalósítani), akkor érdekes lehet számodra ez a cikk: CSS lépésről-lépésre: a design tervtől a kész oldalig

0
0
Molesz képe

Nos nekiáltam egy saját smink kifaragásának. Egy sürgős kérdésem lenne!

Berakok egy php kódot, ami megjelníti a blokkokat. Tehát pl.:

<?php if (!empty($right)): ?>
        <div id="sidebar-right" class="column sidebar">
          <?php print $right; ?>
        </div> <!-- /sidebar-right -->
      <?php endif; ?>

Nos a probléma csupán annyi, hogy igaz megjelennek, de minden blokk összefolyik. TEhát mintha egymásr lenne pakolva. Mitől lehet ez? Mi a megoldás?

0
0
nevergone képe

CSS!
Érdemben nem tudsz továbblépni, ha nem ismered meg a használatát!

0
0
fox mulder képe

A CSS szerintem a webfejlesztés legegyszerűbben megérthető része (legalábbis a felszínen). A böngészők különböző stíluslap kezelése már egy más tészta. Az néha igazi fekete leves :)

Ha a témaindítóban írtakat nézem, azt kell, hogy mondjam, ennyire pontosan körülhatárolt igényekhez az egész Kozmoszban nem találsz kész megoldást. A Drupal olyan sok mindent levesz a válladról, hogy ez a kis áldozat nem ár.

[ne már' :)]

UI.: a saját sminket nulláról kezdted, vagy egy már készet módosítasz (kezdetnek talán az utóbbi...)?

0
0

Fox Mulder

Molesz képe

Saját sminket fabrikálok, és úgy érzem, hogy tudok vele mit kezdeni, csak a blokkok szétcsúszása az egyedüli problémám (jelenleg)

0
0
fox mulder képe

Érdemes néhány Firefox kiterjesztést használni, például Web Developer, Firebug, vagy DOM Inspector stb. És (amiről én gyakran megfeledkezem) igen hasznos lehet a Drupal által generált HTML-kód (jobbklikk -> oldal forrása) tanulmányozása.

UI.: bocs, most látom, hogy a Firebug-ot már ajánlották és használod.

0
0

Fox Mulder

Molesz képe

Egyenlőre az I Feel Dirty témát használom, amíg nem tudok egy jobbat alkotni. Az elképzelésimben olyasmi is szerepel, hogy tényleg egy portál jellege legyen az oldalamnak. Mert így most egy kicsit Blog-os.

0
0
fox mulder képe

...portál jelleg alatt?

0
0

Fox Mulder