smink módosítás

krisztaa képe

Sziasztok,

az a problémám, hogy meg szeretném változtatni a garland sminkben lévő fejlécet, egy másik képet szeretnék oda feltölteni, de a sites/default/files/color/garland-a0a05c0c mappába (itt van nekem az eredeti fejlécem képe) nem tudok semmit bemásolni, se nem tudok onnan törölni, mert mindig azt írja ki, hogy . Pedig megnéztem az attribútumok módosításánál, a Total Commanderben, s van jogom az írásra és az olvasásra is, illetve, a harmadik oszlopban, a "Világ" résznél nincs kipipálva az írás, de az talán nem is rám vonatkozik, vagy igen? Ha igen, hogyan változtathatnám meg? Az lenne a kérdésem, hogy akkor hogyan változtathatnám meg a fejlécet? Előre is köszi a választ!

Fórum: 
stewes képe

én a smink images mappájába tenném, nem máshova. De nyilván nyomós okod van rá, ha máshova teszed. A bemásolás ftp klienssel nem megy vagy a webes felületről? Ha a chmodot kérdezed, akkor az utóbbi lehet.
A chmod az internet felőli eléréseket szabályozza. A rendszer magját képező fontos elemeket mindenképpen védeni kell. Alapból ez 755 (saját: minden; csoport: olvasás és futtatás; világ: olvasás és futtatás), illetőleg 644 (saját: olvasás és írás; csoport: olvasás; világ: olvasás).
Ha webes felületről a megjelölt mappába nem tudsz feltölteni, akkor az a könyvtár védett.
Rád ftp kliensben egyik sem vonatkozik, hiszen te magad szabadon állíthatod ezeket az értékeket, s szabadon tölthetsz fel/le fájlokat vagy törölheted őket.
A jogosultságot a pipák kivételével vagy bejelölésével tudod megváltoztatni. De legyél körültekintő, mert szélesre tárhatod a kaput a netes bűnözők előtt.

0
0

„Kattintgatós amatőr”

krisztaa képe

Ftp-n keresztül megy, de attribútumoknál valamiért, fogalmam sincs miért nem engedi, hogy én változtassak. Vajon ez miért lehet? Most bemásoltam a smink images mappájába a fejlécet amit fel szeretnék tenni, de nem tudom, erre biztos kell valahol hivatkozni, mert nem jelenik meg. De hol kell hivatkozni?

0
0
Jenő képe

Az itt leírtak alapján meg tudod oldani. Természetesen bizonyos fájlok más nevet viselnek a Garland smink mappájában, gondolok itt az .info fájlra (garland.info).

0
0
Jenő képe

Az lenne a legjobb, ha alsminket hoznál létre, és annak fájljait módosítanád. Ezzel kapcsolatosan pp előadását ajánlom figyelmedbe. Még nekem sem volt alkalmam megnézni, de már töltődik lefele a videó.
Addig is bátorkodom leírni hogyan oldhatod meg. Tapasztalataim és megfigyelésem alapján így:

  1. A kiválasztott smink (jelen esetben a Garland) könyvtárában hozz létre egy saját könyvtárat
  2. Másold be ide a .css, .tpl.php fájlokat, az .info fájlt, a color és az images könyvtárakat.
  3. Módosítsd a .info fájl nevét a könyvtárad nevére.
  4. Nyisd meg ezt a fájlt és a name értékét írd át a a könyvtárad nevére (én mindig ezt írtam be, de lehet, hogy tetszőleges nevet adhatsz neki, ezt nem próbáltam).
  5. Töröld az "engine = phptemplate" sort, és írd a helyébe a "base theme = garland" sort.

Ezzel létrehoztál egy alsminket, amit tetszőlegesen átszabhatsz.

0
0
Mindthegap képe

Ez tetszik nagyok... akkor ezzel az eljarassal barmilyen sminkre keszithetek alsminket amit
izlesem szerint modosithatok, s ha ezzel megvagyok veglegesitettem a sminket amit letrhoztam az alsminkbe, azutan mar csak felul kell irjam az eredetit, vagy hagyjam ugy es mukodjon a weblap az alsminkel?

0
0
Jenő képe

Bármihez készíthetsz alsminket. Az eredeti sminket ne piszkáld, hagyd a rendszerben, hisz arra épül az alsminked.

0
0
Mindthegap képe

az alsmink is megjelenik a sminkek kozott az admin menuben?

0
0
Jenő képe

Igen. Annyival azért pontosítanám a fenti hozzászólásomat, hogy az info fájlon kívül csak azokat másold az alsmink könyvtárába, amiket módosítani akarsz.

0
0
Mindthegap képe

Nagyon koszonom!

0
0
pp képe

A Garland smink fel van készítve a color modullal való együttműködésre. Te mint látható már változtattál a színeken. Ezt onnan tudom, hogy a color modul ilyenkor a files mappában létrehoz egy új könyvtárat és ide másolja a módosított fájlokat. A lehető legrosszabb dolog ezeket módosítani. Ha változtatsz ugyanis a színbeállításokon akkor a color modul létrehoz egy másik mappát és oda másolja a beállításokat vagy az itt található fájlokat felülírja. Szóval ezt ne tedd, ezzel csak problémád lesz.

Az alsminkes megoldás sem biztos, hogy jó a problémádra, mert a color modul és az alsminkek nem mindig működnek tökéletesen együtt.

Kérdés: Nem lehet, hogy neked elég lenne egy másik logo-t feltölteni? Tehát, hogy a Drupalicon helyett egy szép tájkép legyen a fejlécben? Ezt könnyedén megteheted a smink beállításoknál.

pp

0
0
krisztaa képe

Közben sikerült úgy megoldanom a dolgot, hogy az alapszínt meghagytam a garland-nál, s themes/garland/images mappába másoltam a fejlécet. Most meg is jelenik, viszont, ha az én monitoromnál egy szélesebb monitoron nézem az oldalt akkor az általam feltett fejléc megjelenik mégegyszer. Ezt vajon hogyan tudom megoldani? Eredetileg 1000×88-as a fejlécem. Köszönöm előre is a segítséget.

0
0
stewes képe

Több megoldás is kínálkozik. Ez a smink „gumizós”, azaz mindig az adott monitor teljes szélességére áll be (pontosabban a böngészőablakot tölti ki teljes szélességében.)
Egyes sminkek beállíthatóak fix méretűre, ez nem, de a css hekkelésével megoldható.
Bocs, de most nem tudom megnézni a sminket, de a css-ben, annak valahol ez elején lesz egy width: 100% sor.
Pl., de lehet más is:

body {
  width: 100%;
  margin: 0;
  padding: 0;
  background: #aaaaaa;
  color: #fff;
}

Ha ezt az értéket átírod fixre (pl. width: 980px;) az oldal mindig ilyen széles lesz. Persze ennek lehetnek nem várt mellékhatásai, végig kell nézni, ki kell próbálni mindenféle helyzetben.

Másik megoldás lehet magának a fejlécgrafikának a trükközése.
Pl. a kép legyen egy tengerpart, hullámzó vízzel, vitorlással, nappal.
A css-ben ezt a területet sötétkékre színezed.
A háttérkép adja a vizet, a szélessége legyen nagyobb, mint a megszokott monitoroké. Mondjuk 2000 pixel. De ha a motívum engedi (ügyesen van megrajzolva), akkor akár 2-300 pixel széles grafikát is lehet ismétlősre beállítani.
Most van egy fejléced, ami sötétkék, s alul vizet ábrázoló motívum.
A blokkoknál hozzáadsz egy saját blokkot. Ebbe beillesztesz egy két oszlopból álló táblázatot. A bal oldali mezőt balra igazítod, s behívod ide a vitorlást ábrázoló (átlátszó hátterű) képet, a jobb oldali mezőbe pedig egy jobbra igazított nap képet.)
Így a fejlécgrafika szélesség igazodik a pillanatnyi szélességhez, csak a vitorlás és a nap távolsága fog változni.

0
0

„Kattintgatós amatőr”

pp képe

Az ugyanis fix szélességű és pont olyan mint a Garland.

pp

0
0
stewes képe

Ez nem ugrott be, a Garland „gyermeke ő".

0
0

„Kattintgatós amatőr”

krisztaa képe

Köszönöm, így mostmár sikerült!

0
0
Richter Miklós képe

Kedves Mesterek!

Az lenne a kérdésem, hogy Pixture sminket használok, amely alsó részén a drupal logo és a hozzátartozó link van beágyazva.
Szeretném, ha ez nem lenne egyik oldalon sem. Mit kell tennem??

A segítő válaszotokat előre is köszönöm.

Szívélyes üdvözlettel:
Richter Miklós

0
0
Nagy Gusztáv képe

Az új kérdés legyen új kérdés!

0
0

Nagy Gusztáv