Smink képcsere Drupal 7-ben

Csontos Mariann képe

Sziasztok!

Minden szempontból tökéletes sminket találtam az oldalunknak (ez nagy szó...), de nem tudom, hogy kell lecserélni a smink "gyári" képeit. A 6-ban könnyű volt, mert a sminket ftp-klienssel töltöttem fel, eleve kicseréltem benne a fotókat és kész. De a 7-ben közvetlenül az oldalon telepítettem a sminket, a filezillán nem is látszik (!!!!) a mappák között, így nem is tudok belenyúlni. Akartam, hogy leszedem, és megpróbálom hagyományosan feltölteni a smink mappáját, de nem is látom, hogy lehet törölni! Csak letiltani engedi, de attól még ott marad, és hiába töltögetem hozzá a sminket, odáig nem lát le (a szemétől...)
Mit csináljak?

Köszi!
Mariann

Drupal verzió: 
Fórum: 
hszilard képe

Szerintem nem a sminkkel van baj, hanem azzal, hogy más lesz a fájlok tulajdonosa, ha drupalból töltünk fel, mintha ftp-vel, e kettőnek meg nincs joguk egymás fájlját törölni. A websezrver rendszergazdájával kellene beszélni. De ez csak tipp...

0
0
Csontos Mariann képe

Hát ez az...

Nekem ez sehogyse stimmel. Amit én rakok fel a saját weboldalamra a saját tárhelyemen, azokhoz nekem külső segítség vagy engedély nélkül hozzá kellene férnem. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan tuti fejlesztés, mint a drupal 7, nem fog kevesebb jogot biztosítani nekem, mint ami már eddig is megvolt. Kell lennie valahol egy könyvtárnak, vagy mappának, vagy valaminek, ahova felpakolja ezeket a dolgokat és megnyithatók. De hova??

0
0
pp képe

Hol kerested?

sites/all/themes könyvtárban nem volt?

A módszer ahogy a képeket kicseréled nem a legjobb abból a szempontból, hogy ha frissíteni kell a sminket, akkor könnyedén felülírod a képeket, hisz nem tudod, hogy mi az amit változtattál. Érdemes lenne verziókezelőt használnod, és megismerkedned az alsmink készítéssel.

pp

1
0
Csontos Mariann képe

Köszi, itt a megoldás :)

Imádom ezt az oldalt (mármint a Tudásbázist :P)!!!!!

Nem bánom, megismerkedem azzal az alsmink dologgal, de előbb megtanulom a drupal 7-et. Azt már látom, hogy szuper, de hogy hogy működik... :O. Na majd apránként :)

Mégegyszer köszönöm!!

0
0
pp képe

Örülök, hogy megvan. Javaslom ezentúl használd a sites/all/themes és sites/all/modules könyvtárakat. 6-osban is ezeket kellett használni a contrib modulokra. (Igazából 4.6 óta, vagyis 2005 óta így kell ezt csinálni, de erről ugye már nagyon régen már beszéltem egyszer. :D)

1
0
Csontos Mariann képe

:)

0
0