smink készítés

yaanno képe

üdv,

szeretnék saját sminket gyártani de nem igazán értem (még) az xtemplate rendszert; elképzelhető, hogy enélkül is tudok fejleszteni és használni a 4.5-ös drupalban? nézem a kézikönyvet a drupal.org-on közben. tipp?

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

Három szintű a sminkrendszer, azaz három és fél. Írhatsz egy teljesen PHP alapú sminket (alaprendszerben a chameleon ilyen), és akkor a függvényeket te implementálod. Ehhez sok dokumentációt lehet találni (relatíve), mert a 4.4-ben csak ez a módszer állt rendelkezésre. A 4.5-ben lehet mindenféle sablon nyelvet használni, alapban az xtemplate nyelv van a motorban, de a phptemplate rendszert is illesztették, és smarty és phptal is tervben van, ha még nincs kész :) Ekkor az adott nyelvet kell tudnod, és abban kell sminket készíteni. Az utolsó szint az, hogy a sminkek alá tudsz készíteni stílusokat, amik egy style.css állományból, kapcsolódó képekből, Flash állományokból, stb állnak. Ezek tehát egy smink HTML kódját használják, csak a stílusát határozzák meg. A chameleonnak van egy második stílusa, azt lehet tanulmányozni.

0
0
yaanno képe

1. köszönöm a kimerítő választ, utánanéztem a drupal kézikönyvben, ahogyan javasoltad

2. a letölthető css-eket és a template fájlokat nézegetve sem jöttem rá, hogy ha pl. beállítom a .nodetitle osztályt, akkor miért is változik meg a cím linkjére kattintás után a fontok mérete. Némi idő eltelt, amíg segítségül hívtam kedvenc Firefoxomat és megkértem, hogy mutassa meg az id-ket és class-okat. Hát megmutatta:)

A lényeg: a sminkek készítésekor használjunk Firefoxot, mert szépen felfedi a formázási lehetőségeket.

Bocsánat, ha untatok valakit, csupán azért írtam le, hátha valaki hasonló problémába ütközik.

0
0
iraszl@drupal.org képe

egy hajoban evezunk. csak nyomjad a kerdeseket hatha tanulunk egymastol! :)

0
0
hoczi képe

Szeretnék egy teljesen új "sminket" készíteni a drupalhoz, ami egy diáklap alapja lesz, de nem tudom, hol kezdjem. Tanuljak meg használni valami sablonkezelőt? A smarty-ról találtam egy magyar leírást a tutorial.hu-n. Ha azt megértem/megtanulom, akkor hogyan tovább?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Te választod meg, hogy mivel akarsz sminkelni. Az alap Drupal tud sima PHP alapú sminkeket kezelni (a chameleon az alapcsomagban ilyen). Valamint képes xtemplate sablonokból dolgozni (a többi alapcsomagbeli smink ilyen). Ezen kívül telepíthetsz bármilyen sablon motort, ami elérhető, most a smarty és a phptemplate motorok tölthetőek le. Valamiért nem jelent meg még 4.5-höz a PHPTAL motor, de az is választható lenne különben.

0
0
iraszl@drupal.org képe

van valami php template editor, ami felhasznalobaratabb, mint a kodot nezni egy szovegszerkesztoben?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Az xtemplate meg a PHPTAL például állítólag Dreamweaver barát. Sosem próbáltam.

0
0
kesigomu képe

Sajnos nem vagyok PHP kóder, idegen tőlem a programozás. Az xtemplate-ben készítgetek skineket. Most egy olyan problémába ütköztem, amiben tanácstalan vagyok.

Az alaphelyzet az, hogy a teljes oldal szélessége kötött 720 pixel széles, a jobb- és baloldali sáv fixen 150 pixel szélességű lehet. A probléma az, hogy például a Fórum modulnál a belépő user egy topichoz hozzá kíván szólni, a textarea cols értéke

<textarea wrap="virtual" cols="70" rows="10"....>

szépen elnyomja a jobb oldali blokk sávot abban az esetben is, ha csak a jobboldali van bekapcsolva.

Ez így ronda és zavaró is. Viszont sehol nem lelem, hol lehetne ezt a 70-es értéket csökkenteni. Ez nem a css-ben van :(
Hogyan lehetne orvosolni a problémát?

0
0
kesigomu képe

megoldva :) Mégis css-el kellett bűvészkedni...

0
0