Smink frissítése?

fodorzsolt képe

Szervusztok!

Adott a drupal alapú weblap (www.szereted.hu), amelyet másik gépre kellett áthelyeznem.

A smink egyedi, az education 7.x-1.0-alpha1 alapján - úgy látom annak módosításával - készült. (Nem én készítettem.) A modul/frissítés erősen javasolja, hogy frissítsem 7.x-1.1-re. Mi a kockázata, ha nem frissítem? (A tesztgépnek használt notebookomon megtettem, az oldal teteje - a menüig - többé-kevésbé szétesett.)

A kinézet jelenleg egyezik a kívánalommal. Persze csak addig, amíg az egyes menüpontokra nem húzom az egeret. Korábban automatikusan megjelenítette a hozzá tartozó almenüt, most nem. (függőlegesen kb. a képernyő közepén, a barna hátterű sorról van szó). Ez nyilván valamilyen css/javascript probléma, de nem tudom, hogy merre nézzem ebben a rendszerben.

Minden tanácsot köszönettel veszek.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
B_Laci képe

Szia!

az nem túl szerencsés, hogy egy letölthető sminket módosítottak egy az egyben. nyilván ha frissíted, akkor azok a módosítások is felül lesznek írva, tehát elvesznek.

mindenképpen alsminket kellene készíteni az education sminkből, és a saját módosításokat abban definiálni. így ha frissíted a szülő sminket, akkor is megmaradnak a saját beállításaid az alsminkben.

a legördülő menü a superfish modulból jön, így nem biztos, hogy a smink hibája, hogy nem működik. talán a modult is meg lehetne próbálni frissíteni.
egyébként ez a menü hiba csak a smink frissítés után jött elő, vagy még a régi smink esetén?

1
0
fodorzsolt képe

Az alsmink lényegét érteni vélem.

Megnéztem ezt az education sminket, pontosabban annak az info fájlját. Szerepel benne, hogy base theme="light". Tehát ez már egy alsmink. Az alsminkhez is lehet alsminket készíteni?

Ami most látható, az még a régi smink. Amely elemeket feldobott frissítésre, azt frissítettem, tehát lehet, hogy más volt rá hatással. Mivel ez a weblap nyáron lényegében nem él, ezért nem gond az eredeti állapotról indulva megnézni, hogy mi okozza. A superfish modul nem változott.
Jelenleg a 7.x-1.9 (2013-Apr-27) van fent. Ez a recommended release.
A development release 7.x-1.x-dev (2014-Jul-05) frissebb. A tesztgépen majd megpróbálom.

0
0
fodorzsolt képe

Magamat folytatva.

A tesztkörnyezetben próbáltam frissíteni a superfish-t a development verzióra. Azt mondta, hogy már telepítve van - ami igaz. Levenni nem engedte, mert be van kapcsolva. Kikapcsoltam. Aztán nem engedte, mert a főoldalon hivatkoznak rá, ha törlöm, akkor minden beállítást törlök vele.

0
0
u04pakh képe

Ezt nézd meg, hogy be van-e kapcsolva:
felépítés/menük/main menu (vagyis ha jól látom a main menu van beállítva ebbe a régióba), az adott menü (pl. Laboratórium) szerkesztésénél a "nyitott állapotban megjelenítve" ki van-e pipálva. Ha nincs, akkor kapcsold be, aztán cache-eld újra a böngészőben az oldalt. Legalábbis ha jól értelemezem a kérdésed, ez lehet a probléma.

0
0
fodorzsolt képe

Tényleg a main menü van bekapcsolva. Nem volt kipipálva a nyitott állapotban megjelenítve. Két helyen: laboratórium, programok bekapcsoltam. Gyorsítótárat a drupalnál és a böngészőben is töröltem, frissítettem az oldalt, nem látok változást.

0
0
u04pakh képe

A superfish blokk beállításánál a menu dept nincs esetleg 0-ra állítva?

0
0
fodorzsolt képe

A menümélység -1-en volt. (ez elvileg korlátlan) Átírtam 4-re, de semmi hatás.

Volt egy Take expand... jelölőnégyzet, annak bekapcsolása változtatott - a leírásának megfelelően, de a problémát nem befolyásolta.

0
0
fodorzsolt képe

Az áthelyezés előtti állapotból indultam ki a tesztgépen.
Kiderült, hogy a jquery-update okozza a problémát (ezt egy meglévő másik modul frissítése igényelte). A hiba attól függetlenül jelentkezett, hogy a 7.x-2.6 vagy a 7.x-3.0-alpha2 került fel.

A jquery-update beállításainál találtam egy alapértelmezett jQuery verzió lehetőséget, amelyet 1.8-ra állítva megoldotta a gondot.

Mivel úgy tűnik, hogy a használt smink nem egészen korrekt módon készült el, még érdekesebb a kérdés, hogy érdemes-e / kell-e váltanom. A jelenlegi 7.x-1.0-alpha1 a következő 7.x-1.1. Persze belekalkulálva azt is, hogy akkor korrekt módon le kell gyártanom egy alsminket, amelyhez jelenleg 0 tudással és tapasztalattal rendelkezem.

0
0
B_Laci képe

Szia

Alapvetően érdemes lenne rendbe tenni a sminkeket, de mivel a tudásod elmondásod szerint nincs meg hozzá, így nehéz lenne..

Megoldódott a probléma, és mint kiderült nem a sminkből eredt.
Így is lehet használni az oldalt sokáig, csak smink frissítéskor jöhetnek elő gubancok.

Teszt környezetben érdemes kipróbálni, hogy milyen lesz, ha frissíted a sminket. Az a kérdés, hogy a gyári kinézet mennyire lett megváltoztatva, mennyi saját css kód lett beleírva.
Lehet, hogy semennyire, akkor meg jó eséllyel rendben lesz minden.

0
0