simplenews hozzáférés szabályozás

visztani képe

üdv!

problémám a simplenews modullal akadt (most éppen).

a hozzáférés szabályozásnál megadható, hogy mely csoport tagjai kapnak jogosultságot hírlevelek létrehozására, küldésére, saját v. minden hírlevél szerkesztésére, feliratkozásra, stb. jogosultságot.

beállítottam, hogy x csoport tagjai létrehozhassanak, küldhessenek hírleveleket és a saját maguk által létrehozottakat szerkeszthessék. névtelen és regisztrált felhasználók a feliratkozási jogot kapták meg.

beléptem x csoport egyik tagjával, de sehol sem találom, hol tudna hírlevelet létrehozni. a meglévő hírlevelek közül tud választani, és küldeni, de újat nem tud létrehozni.

a másik problémám pedig az lenne, hogy meg lehet-e oldani valahogyan, hogy csak az küldhessen hírlevelet xyz kategóriában, aki létrehozta, azaz ne lehessen az összes kategóriában levelet küldeni. lehet, hogy nem is ez a megfelelő modul erre a feladatra?

köszi, üdv!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

Az a baj, hogy meg kell különböztetni hírlevelet és hírlevél példányt. A hírlevél egy kategória, ennek a szerkesztését nem engedélyzted a júzernek. Tehát neked valamilyen taxonomy matató függvény fog kelleni.

Te csak hírlevél példány létrehozását engedélyezted, tehát már meglévő hírlevélben/kategóriában tud kiküldeni levelet.

A problémád olyan speckó, hogy félek ebből modulfejlesztés lesz

pp

0
0
Illyés Edit képe

A problémád olyan speckó, hogy félek ebből modulfejlesztés lesz

Végül is az "xyz hírlevél" az csak a hírlevél típusú tartalmakat összefogó kategória, tehát amire neki szüksége van, az valamilyen taxonomy access control megoldás (más kérdés, hogy érdemes-e emiatt feltenni egy TAC modult).

0
0
pp képe

A TAC tudja azt is szabályozni, hogy ki hozhat létre kategóriákat és melyeket szerkesztheti és melyeket törölheti?

pp

0
0
sgabe képe

Felhasználói csoportonként és szótáranként/kategóriánként megtekintés-frissítés-törlés és létrehozás-listázás jogosultságok állíthatóak. Viszont a kategóriák alapértelmezett beállításai is szabályozhatóak, ebben az esetben a létrehozás jog lehetséges, hogy megoldja a problémát.

0
0
visztani képe

köszönöm a hozzászólásokat!

egy kicsit most pihentetem ezt a dolgot, ha ennyire bonyolult. azt hittem, triviálisabb... :)

0
0
tarsolyzsolt képe

Nekem is a hozzáférés szabályozás kapcsán lenne kérdésem.

Van több üzletága a cégünknek amelyekhez kategóriánként van hírlevél feliratkozási lehetőség a weboldalunkon felhasználói regisztráció nélkül. (természetesen e-mail cím ellenőrzéssel) Regisztrációt az oldalra csak az adminisztrátorok kapnak és ezen nem is szeretnénk változtatni.

Azonban szeretnék egy olyan belső hírlevelet is "üzemeltetni", amelyre nem lehet látogatóként feliratkozni, hanem az administrator által betöltött e-mail címekre küldi ki az adott tartalmat.
Ha hozzáadok új hírlevelet, akkor az megjelenik a feliratkozási lehetőségek között is, a jogosultságot pedig a modulra lehet beállítani nem hírlevelenként. Hírleveleket közzétenni elküldni értelemszerűen csak az admin jogosult, tehát csak a feliratkozás korlátozás a lényeg.

Tehát hogyan tudok az illetéktelenek számára "láthatatlanná" tenni egy hírlevelet?

6.x drupalt használok, szintén simplenews modullal

0
0
tarsolyzsolt képe

A fenti taxonomy acces modult használva sikeresen megoldottam a problémát.
Néha a csend is hatékony :D

0
0