Sérült adatbázis helyreállítása

johny képe

Sziasztok!
Elkelne most a segítség!

http://vkkisvarda.hu

Sajnos dolgoztam a weboldalunkban és közben lekapcsolták a netet, javitás miatt (persze nem szóltak előre), és valószínűleg megsérült az adatbázisunk, de sajnos nem indul el, sőt beragadt, szóval nem tudok se be ,se kilépni phppgadmin-ban! Valaki tudna instrukciókat adni, mit csináljak most?

Van mentésem szerencsére, na de így nem tudom vissza se állítani!

Elérni elérem a szervert!

Drupal verzió: 
Fórum: 
Sk8erPeter képe

Ez saját szerver? Vagy fizetős osztott tárhely? Netán VPS? Nem írtál semmi ilyen jellegű információt. Pedig nem ártana tudni, hogy a szolgáltatásokat újra tudod-e mondjuk indítani, vagy szólni kell a tárhely üzemeltetőinek, hogy segítsenek rajtad.

0
0
johny képe

Igazad van! Elnézést!

Igen, saját szerverünk van! Én jelenleg alapszinten vagyok még a Debiannal. Azt látom, hogy a Postgresql failed start, szóval ez egyértelmű, csak nem tudom, hogyan tehetnék fel újat?? Ha ebben tudnátok segíteni, mivel mentésem van, szerintem helyre tudnám állítani az oldalt! Köszönöm előre is!

0
0

Johnymusic

nevergone képe

Ebben az esetben a postgresql konfigurációját nézném át illetve a szerver hibanaplóit. Segítenek. Érdemes egy hozzáértő rendszergazdával felvenned a kapcsolatot.

0
0
johny képe

...aki segített az alap rendszer felépítésében, az jelenleg nem elérhető, és nem tudni, mikor fog ráérni, szóval azért kértem itt a segítségeteket. Valószínűleg meg tudok birkózni a feladattal...némi nemű segítséggel!!

ftp://vkkisvarda.hu/postgresql.conf

ftp://vkkisvarda.hu/postgresql-8.4-main.log

itt van a config és a log! Itt az vagyon írva,amit nem értek,hogy nincs elég hely a lemezen. Hmm...lehetetlen...
Na akkor innen hogyan tovább??

Esetleg ez segítene:

rm -r /etc/postgresql/
rm -r /etc/postgresql-common/
rm -r /var/lib/postgresql/
userdel -r postgres
groupdel postgres

aztán meg...

apt-get install postgresql

????

0
0

Johnymusic

nevergone képe

Én nem tenném, amíg egy hozzáértő rendszergazda meg nem nézi a szervert. Ezzel ugyanis gyakorlatilag minden adatod elveszik, akár sérült, akár nem.

Mivel ez nem a rendszergazdák fóruma (sőt, a kérdésed sem Drupallal kapcsolatos), ezért nem itt keresném erre a választ. Inkább a weblabor, de még inkább egy fizikailag is jelen lévő szakember.

1
0
johny képe

...na de megfogadom a tanácsodat...köszönöm!

0
0

Johnymusic