SEO: Taxonómia kifejezés oldaláról átirányítás

Luigi.hu képe

Optimalizáltunk egy honlapot, övé lett a Google 2. és 3. pozíciója, :-) de a 2. helyen lévő URL a taxonómia kifejezés oldala, és csak a 3. az optimalizált oldal. :-(

A konkrét példa megtekintése egyszerűbb, mint azt hosszasan magyarázgatni, tehát a kulcsszó a "méh telep árak", a 2. helyen lévő oldal a
http://www.mkhulladekudvar.hu/tevekenysegek/meh-telep-arak
a 3. pedig a http://www.mkhulladekudvar.hu/meh-telep-arak-femhulladek-arak-szinesfem-...

A http://www.mkhulladekudvar.hu/tevekenysegek/meh-telep-arak esetén a "tevekenysegek" a szótár neve, a "meh-telep-arak" pedig a taxonómiai kifejezés.

Az a probléma ezzel, hogy akik a 2. helyen lévő URL-re kattintanak, azok taxonómia kifejezés oldalán csak az oldalak bevezetőjét látják, ami kevésbé bizalomgerjesztő, emiatt ügyfeleket veszíthetünk el.

Találkoztatok-e ilyen helyzettel, ill. mi lehet rá a megoldás?

Két gyér verzió jutott eszembe, de nyitott vagyok más megoldásra is. :-)

1. A bevezető helyett a teljes oldalt megjeleníteni a taxonómia kifejezés oldalán. Kérdés, ezt hol lehetne beállítani?

2. Automatikusan (301) átirányítani a taxonómia kifejezés oldalát az optimalizált oldalra, amire a Path redirect/Redirect modul tűnik a legjobbnak, vagy volna rá más tippetek?

Sajnos ezek csak akkor jók, ha egy kifejezéshez csak egy oldal tartozik, ám az "egy kifejezés, több oldal" kombinációra nincs tippem.

0. verziós megoldás lehet még az, hogy vhogy letiltani a taxonómiai oldalakat a Google robotok elől, amire "kézi módszer" a robots.txt módosítása. Mondjuk ezzel a megoldással elveszik a belső kulcsszavas linkelés támogató ereje, amiről kár lenne lemondani.

Tudom, hogy ez SEO-t is érintő kérdés, de engem most a Drupal része érdekel.
Ismerős-e a probléma, ill. tudtok-e erre vmilyen megoldást?
Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
aboros képe

ez nyilvánvaló, mivel a taxonomy/term/%tid oldaladra mutat link minden olyan nodeból ami ebbe a %tidbe tartozik, hamar rájön a robot (ez a dolga) hogy ez egy fontosabb gyűjtőoldal erre a kulcsszóra és előre sorolja. helyesen.

a megoldás az, hogy nem külön csinálsz egy oldalt amit megpróbálsz erre optimalizálni, egyrészt csodálkoznék, ha meg tudnád verni a taxonómia oldalt :) másrészt széllel szembe tudjuk, hogy nem jó csinálni bizonyos dolgokat.

azt kell, hogy maga a taxonómia kifejezés oldala legyen amit erre a kulcsszóra optimalizálsz. teszem azt page manager (ctools része) és panels modulokkal ezt a gyűjtőoldalt alakítod ki olyanra, amilyenre szeretnéd, a mostani "optimalizált" oldaladra pedig semmi szükség a továbbiakban.

ez a téma ugyan erre a problémára kérdez rá: http://drupal.hu/comment/62915
van egy vörösboros epizód is ami ezen felbuzdulva ugyanezt boncolgatja, kicsit bő lére van eresztve, nem tudom pontosan hány percnél kezdődik az érdekes rész: http://aboros.com/node/19

2
0

-
clear: both;

Luigi.hu képe

és nagyon jó a cucc, amit elkövettél. :-) Igen durva, hogy mennyi mindent el lehet követni a Drupallal.

Teljesen egyetértek azzal, amit a SEO-ról írtál, igaz ennek kapcsán "két különböző végén nézünk be a csőbe". :-) Én úgy szoktam ezt a "SEO dolgot elkövetni", hogy az ügyfél megálmodja az oldal struktúrát menükkel mondanivalókkal, majd az oldalakhoz rendeljük hozzá a kulcsszavakat: egy oldalhoz 2-3 kulcsszó jöhet, de egy kulcsszó több oldalhoz is kapcsolódik (természetesen egy adott kulcsszóra a linképítés csak egy oldalnál történik).

Ebben az esetben nem lehet kivitelezni azt, hogy egy kulcsszó = egy oldal. Persze a Page manager-rel varázsolni lehet egy szép landing page-t az adott kulcsszóhoz kapcsolódó több téma rövid leírásával.

Köszönöm a válaszodat, "technikailag" tiszta a helyzet, még átgondolom, hogyan lehetne jobbá tenni a SEO részt ezzel a módszerrel.

0
0