Search mező testreszabása

pante képe

Sziasztok!

D7-et használok, az alap search blokk kinézete nem tetszik, ezért testreszabtam. Így viszont nem működik az oldalon való keresés funkció.
Jelenleg annyit csinál, hogy ha beleírok egy szót, átirányít a ?q=search/node/ címre, ahol bejön az oldal keresője, de ide újra be kell írni a szót, hogy rá tudjon keresni. Így hivatkozik a kereső: ?q=search/node/szó
Hogy tudnám a blokkomat működésre bírni? Létezik erre modul vagy más módszer?
JS-sel próbálom átadni a kereső mezőm értékét, amit a kereső link után beilleszt, valahogy így: '?q=search/node/' + 'szó' de nem akar működni, mert az alap kereső form id-t generál a keresésekhez.

Mi lehet a megoldás, ami nem igényel programozói tudást?

Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

kifejtenéd hogy volt az a testreszabás?
...mert ha a megjelenése nem tetszik, akkor én a megjelenését szabnám át - css definíciókkal -, amitől nem romlik el a működése, így nincs szükség további lépésekre :-))))

2
0
aboros képe

"testreszabtam", ez nem túl sok információ, ennyiből megmondani, hogy mit ronthattál el, a lehetetlennel határos. meg akkor már leírhatnád azt is, hogy mit szeretnél elérni, könnyen lehet, hogy van kész modul, ami pont azt csinálja.

1
0

-
clear: both;

pante képe

Azt szeretném elérni, hogy az alap search modult úgy módosítani, hogy a search block-nál, a block neve és az input mező között, illetve az input mező után, tetszőleges térközt tudjak beállítani, illetve ne jelenjen meg angol szöveg az input mezőben (input onblur paramétere, pedig aktiválva van a felület magyar fordítása)

Jelenleg így néz ki (fekete vonalakkal jelöltem, hova szeretnék X px méretű térközt berakni):
search

0
0
aboros képe

pante képe

Igen, próbáltam már, de nem tudtam működésre bírni. Valamilyen egyszerűbb megoldás van a problémára?

0
0
aboros képe

mit jelent, hogy nem tudtad működésre bírni? valami hibaüzenet? vagy nem történik semmi? vagy milyen lépéseket hajtottál végre és mi történt? azt is írhattad volna: "valami hibát tapasztaltam, ki tudja kitalálni mi volt az?". adj meg minden információt amit csak tudsz, sose tudhatod melyik morzsa segít majd egy hasznos válaszhoz. sajnos ennek a válasznak, amit most olvasol, csak ennyi haszna lehet. ;)

0
0

-
clear: both;

pante képe

Úgy értettem, hogy nem értek hozzá és ezért nem tudtam működésre bírni. Feltelepítettem, engedélyeztem, majd hivatkoztam a témám css fájljában a user-login-form id-re, ami megvolt adva a modul beállításában, de sajnos nem volt jó.

Viszont közben sikerült megoldani modul nélkül css-ben a térközöket és az input mező hosszának beállítását.
Egyet nem tudtam megoldani, az pedig a Search this site alapérték átírása. Lehetséges ezt az értéket deaktiválni css segítségével?

  1. <div class="form-item form-type-textfield form-item-search-block-form">
  2. <input onclick="this.value='';" onfocus="this.select()" onblur="this.value=!this.value?'Search this site':this.value;" type="text" id="edit-search-block-form--2" name="search_block_form" value="Keresés..." size="15" maxlength="128" class="form-text">
  3. </div>

Ez az alap search modul. A Drupalomat magyar lokalizációval használom, ezért nem értem, hogy került bele a Search this site. A search modul fájljait átnéztem és nincs erre hivatkozás, gondolom akkor ez a Drupal motorban van valahol máshol és nem a modulhoz kötődik, csak a modul ezt használja. JS-hez nem nagyon értek.
0
0
Sk8erPeter képe

Azt szeretném elérni, hogy az alap search modult úgy módosítani, hogy a search block-nál, a block neve és az input mező között, illetve az input mező után, tetszőleges térközt tudjak beállítani

ezt CSS-sel tudnád megtenni, az alap search blokknál az id a block-search-form, azonbelül .content div, stb., aztán a konkrét input elemet tartalmazó wrapper div id-je form-item-search-block-form, ezzel már meg lehet célozni.
De ezt a kinézetet felülbírálhatja a smink, meg írtad, hogy Te magad is felülbíráltad. Látnunk kellene, hogy mi lett az eredmény, ha láthatjuk az oldaladat, akkor küldj linket plíz!

illetve ne jelenjen meg angol szöveg az input mezőben (input onblur paramétere, pedig aktiválva van a felület magyar fordítása)

Alapértelmezettként nem így viselkedik, ezt valamely smink (és/vagy modul) bírálta felül. Melyik sminket használod?

A működésbeli hibát pedig ennyiből sajnos nem tudjuk megoldani, tényleg több infó kéne.

0
0
pante képe

Mix and match sminket használom Skinr és Fusion kiegészítéssel.

0
0