Search Api Facets szűrés

zedclans képe

Sziasztok!
Ismét elővettem a search api modult és az ehhez tartozó facet modult. A termékeim importált adatok, tehát nem teljes a „szabadság” afelől, hogy egy-egy termék milyen leírást tartalmaz.
Amit szeretnék megvalósítani:
A termék leírásából (body) szeretnék kinyerni különböző filtereket, és azokat megjeleníteni. Dobok egy példát, hogy mi jelenik meg egy termékleírás (body) mezőben:

LGA1150, Intel H81, micro ATX, DDR3 1600 / 1333 MHz, Realtek ALC 887 8-Channel High Definition Audio CODEC, Intel HD (ha a CPU rendelkezik grafikus maggal), 1xGbE, 2x SATA 3.0Gb/s, 2x SATA 6Gb/s, 6x USB2.0, 2x USB3.0, 1x PCIEx16 / 1x PCIEx1, 1x D-Sub,, GA-H81M-S1
Az jól látszik, hogy a kapott mezőben vesszővel vannak elválasztva a különböző tulajdonságok, így talán nem reménytelen a dolog, (vagy mégis?)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

esetleg solr backenddel el tudom képzelni, de úgy is csak nagyon nyakatekerten mindenféle spéci sémával meg feldolgozókkal solr oldalon.

sokkal könnyebb lenne, ha importáláskor feldolgoznád ezt, mondjuk a vesszőknél szétszedve egy multivalue mezőbe és azt indexelnéd, arra már "hagyományosan" tudnál egy facetet csinálni minden nehézség nélkül. bár a vesszőnél szétdobás nem tűnik túl atombiztosnak, a példában is két vessző van pl a 1x D-Sub után.

0
0

-
clear: both;

zedclans képe

Nagyon köszönöm, már ez is egy kiindulási pont. Szóval, mikor a feeds-el importálom a body-t akkor van rá lehetőségem, hogy formázzam a mezőt? Mi kell nekem hozzá?

0
0
aboros képe

a body gondolom textarea, arra nem túl célszerű facetet építeni. én arra gondolok, hogy amikor feedsel importálsz, akkor feeds_tamper modullal szétkapod a vesszőknél a "bodyt" és az így kapott értékeket "egyesével" egy multivalue mezőbe tolod, ezt a mezőt indexeled, és erre építed a facet.
https://www.drupal.org/project/feeds_tamper

1
0

-
clear: both;

zedclans képe

Köszönöm, a tamper modult már most is használom, bár csak rewrite részét. Szóval akkor ha jól értelmezem a következőt kell tennem.

Létrehozok egy multivalue fieldet az adott tartalomtípusba, jelen esetbe a product-ba, a feeds-nél a body mezőt tamper explode pluginnal darabolom, majd map-nál ezt a multivalue mezőbe irányítom.
Kérdés ezzel kapcsolatban:
A multivalue mező jelen esetben mi legyen, mit célszerű ilyenkor?
Lista, entity, esetleg szótár?

0
0