Scroll felirat a főoldalra

johny képe

Sziasztok! Nagyon régen jártam itt, és akadt is egy kis gondom, és ehhez kérném a segítségeteket.

Szeretnék az oldalunkra egy vízszintesen, jobbról, balra, lassan futó feliratot, ahol a támogatóinkat sorolnám fel. Mivel tudnám ezt megcsinálni?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

www.vkkisvarda.hu

Drupal verzió: 
Fórum: 
Petik képe

Mert többek között a html <marquee> tag is lehet a megoldás.
<marquee>valahogy így</marquee>

2
-2

Üdv. Peti

Sk8erPeter képe

Épp ez az igénye, és Drupalban szeretné megvalósítani. Miért ne tehetné fel a kérdést?
Ráadásul non-standard megoldást javasolsz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Marquee_element


"The marquee tag is a non-standard HTML element which causes text to scroll up, down, left or right automatically. The tag was first introduced in early versions of Microsoft's Internet Explorer, and was compared to Netscape's blink element, as a proprietary non-standard extension to the HTML standard with usability problems. It is deprecated by the W3C and not advised by them for use in any HTML documents."

Ha már ilyen, akkor már legfeljebb jQuery-pluginnal kiegészítve használja, amivel még esélyes (de nem garantált), hogy megoldják a cross-browserséget, itt egy jsFiddle-demo:
http://jsfiddle.net/doktormolle/4c5tt/

plugin:
http://remysharp.com/demo/marquee.html

De könnyen lehet, hogy van valakinek tapasztalata konkrétan ilyennel Drupal-modul keretében is. Bár ez így a pluginnel könnyen megoldható saját JS-fájlból is.

3
-1
Petik képe

Az általad javasolt "plugin" is az orthodox, már nem javasolt marquee html tag:

http://remysharp.com/demo/marquee.html

A topic indítója nyilván valami kattintható drupal modulra gondolt.
Ilyen van?
Ha így teszi fel a kérdést, akkor valóban drupal kérdés:D :D :D

0
-1

Üdv. Peti

Sk8erPeter képe

"Ha már ilyen, akkor már legfeljebb jQuery-pluginnal kiegészítve használja, amivel még esélyes (de nem garantált), hogy megoldják a cross-browserséget"

A lényeg éppen ez volt a hozzászólásomban, csak ezt Te valamilyen ismeretlen okból ignoráltad. Egyébként is, egy olyan library-vel, mint a jQuery, sokkal könnyebben tudod megvalósítani a cross-browser kódot, mert elvégzi helyetted a piszkos munkát. Ezért is mondtam, hogy HA MÁR, akkor már jQuery-pluginnel.

A plugin fájlba rakott kódját meg nem túl nehéz include-olni egy modulban/theme-ben, aztán egy saját behaviors-fájlban megírni hozzá az inicializáló kódot.

Egyébként én ilyen kész modult nem ismerek, de hátha valaki igen, ezért a kérdezőt nem kell leosztani, hogy "nem Drupal-téma", mert nyugodtan lehet Drupal-téma is.

2
-1
Petik képe

A megoldás egyik(legegyszerűbb) formájának ajánlottam a marquee tagot.

Ha elolvasol végig, láthatod, hogy leírtam, hogy végül is lehet(ne) drupál téma is.
Szerintem a kötözködést befejezheted.

0
-2

Üdv. Peti

Sk8erPeter képe

„Ha elolvasol végig, láthatod, hogy leírtam, hogy végül is lehet(ne) drupál téma is.”

Ezt azután írtad le, miután állítólag "kötözködtem". :) Pedig az nem kötözködés, hogy visszakérdezek, miért is ne lehetne Drupal-téma, miért ne lenne "valid" a kérdés ezen a fórumon:

„Nem drupal téma. Mert többek között a html <marquee> tag is lehet a megoldás.”

A mondataid között igazából nem értem az összefüggést sem, de ez már maradjon az én problémám.
Ez a fórum arra való, hogy segítsünk a Drupal-felhasználóknak, akármilyen webfejlesztős kérdés Drupalon belül történő megoldására, illetve hogy ilyen jellegű kérdéseket tegyünk fel, tehát bármi, amit Drupalon belül valamilyen módon meg lehet oldani, az ezen a fórumon szerintem valid kérdés. :)
A célom egyébként tényleg nem az volt, hogy veled kötözködjek, hanem hogy ne haljon el ez a téma arra hivatkozva, hogy végül is az illető nem is közvetlenül a Drupal működéséhez kapcsolódó kérdést tett fel.
Mondjuk az is igaz, hogy kevés olyan dolog van, amit ne lehetne Drupalon belül megoldani akár valamilyen nyakatekert módon. :D

0
0
nevergone képe

A forrását is megnézted a demónak? Látsz benne „marquee” HTML tag-et? (A zöld keretben nézd a dolgokat.) Naugye. Amúgy én is a jQuery tag-et választanám, mert a nagyobb támogatottsággal bír és jobban konfigurálható (pl. a sebessége).

0
0
Sk8erPeter képe

Tudom, hogy nem nekem írtad, de most speciel meg kell, hogy védjem Petiket, az általam linkelt jQuery plugin is ugyanúgy marquee-taget használ (tehát látni benne marquee-taget!), a hagyományoshoz hasonlóan, csak kicsit szebben testreszabható módon. :)

Itt a kódjából a lényeg:

  1. .........
  2. <div class="demo">
  3. <h2>Vanilla</h2>
  4. <marquee behavior="scroll" direction="left" scrollamount="2" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  5. ...
  6. <marquee scrollamount="2" behavior="alternate" direction="right" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  7. ...
  8. <marquee loop="3" behavior="slide" direction="right" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  9. ...
  10. <marquee behavior="scroll" direction="down" scrollamount="2" height="100" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  11.  
  12. </div>
  13.  
  14. <div class="original">
  15. <h2>Without jQuery Progressive Enhancement</h2>
  16. <small>Note: scrollamount has been increased to match speed</small>
  17. ...
  18. <marquee behavior="scroll" scrollamount="3" direction="left" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  19. ...
  20. <marquee scrollamount="6" behavior="alternate" direction="right" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  21. ...
  22. <marquee loop="1" behavior="slide" direction="right" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  23.  
  24. ...
  25. <marquee behavior="scroll" direction="down" height="100" width="350"><p>START Lorem ipsum dolor sit amet END</p></marquee>
  26. </div>
  27. </div>

A demo osztállyal ellátott diven belül van a lényeg igazából, szóval ott is marquee-tag van.
A hozzá tartozó jQuery-kód:

  1. // basic version is: $('div.demo marquee').marquee() - but we're doing some sexy extras
  2.  
  3. $('div.demo marquee').marquee('pointer').mouseover(function () {
  4. $(this).trigger('stop');
  5. }).mouseout(function () {
  6. $(this).trigger('start');
  7. }).mousemove(function (event) {
  8. if ($(this).data('drag') == true) {
  9. this.scrollLeft = $(this).data('scrollX') + ($(this).data('x') - event.clientX);
  10. }
  11. }).mousedown(function (event) {
  12. $(this).data('drag', true).data('x', event.clientX).data('scrollX', this.scrollLeft);
  13. }).mouseup(function () {
  14. $(this).data('drag', false);
  15. });

http://remysharp.com/2008/09/10/the-silky-smooth-marquee/

Itt még fontos infókat írnak:

"As we abused the Internet back in the 90 with tags like <blink> and <marquee> the last 10 years have seen the gradual extinction of these proprietary tags until we did full circle and the marquee effect appears in CSS 3.

There’s actually a very strong business case and requirement for the marquee tag – since the only the alternative is often a hacky solution (I feel) that shifts the CSS left position which, depending on your browser, will begin to eat away at your CPU.

Funnily enough, the marquee tag is pretty well supported amongst the browser, but the actual effect is poorly executed natively (which is kind of odd if it’s built directly in to the browser). So let’s solve this with JavaScript."

0
0
csakiistvan képe

Flash, javascript... számtalan megoldás lehet, egyik jobb, másik kevésbé, nézőpont kérdése.

Egy példa:
Támogató tartalom típus, title, body, image field-el
Nézet, Views slideshow kimenettel, és beállítod hogy printelje ki a támogató tartalomtípusod képet, egyszerre hányat, és milyen gyakran scrollozzon balra, jobbra vagy ahova akarod

pl, http://europeum.hu/ láblécben

Úgy gondolom ez kényelmesebb, szebb megoldás a folyamatosan rohangáló betűknél. Views modul megismerésére javaslom a Google-t vagy a VörösBoros videókat itt

3
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

nevergone képe

Egy személyes jó tanács: fontos információt ne tegyél ilyen mozgó blokkba. Az emberek nem szeretnek várni, és ha elgördül a szemük elől miközben olvassák, nem fogják megvárni, hogy újra megjelenjen.

2
0
johny képe

Igazad van, hagyom ezt a futó betűhalmazt, amúgy is, aki a végén van,úgysem látja a nevét, mert nem birja kivárni.

Te mit javasolsz? Milyen formában tegyem fel a főoldalunkra a támogatóink névsorát? A héten mindenképp fel kell tennem valahogyan.

0
0

Johnymusic

szantog képe

Én ezt ezzel csináltam.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

csakiistvan már nagyon jól leírta, ami neki működőképes volt:
Views Slideshow
olvasd el még egyszer, amit írt, szerintem elég alapos.

0
0