Saját főoldal, mint a Drupal.hu-n

orbdrupal képe

Sziasztok!
Van egy láma, de számomra igen fontos kérdés.
Már összeállt a portál naggyából. Most jutottam el odáig, hogy akkor készítek valami főoldalt.
Szeretnék készíteni egy olyan főoldalt, amiben a content rész felső részében van egy statikus rész, pl. kép, kis üdvözlő szöveggel. Alattam meg egy általam kiválasztott taxonomy (kategória) legújabb pl. 5 tartalma.
Mint a drupal.hu-n.
Segítsetek már légyszi, hogy-hogyan álljak neki, mert jelenleg foggalmam sincs:(
Köszi előre is

Hojtsy Gábor képe

A Drupal.hu egész egyszerűen beépített Drupal funkciókat használ. A honlapon megjelenített állandó rész a misszió (az általános webhely beállításoknál lehet módosítani). Ezt a sminkek megjelenítik a honlapon. Különben a mi honlapunk a Drupal által alapban biztosított 'címlapra kerülő' tartalmak listája. De ha neked más kell, mondjuk kategória lista, akkor azt is az általános beállításoknál tudod átírni az alapértelmezett honlapnál. Keresd meg a Drupal webhelyeden azt az oldalt, amit honlapként akarsz látni, és írd át a beálltásoknál annak webcímére.

0
0
Anonymous képe

Köszi a választ.
Még mindig elakadtam egy kicsit. Beállítottam egy oldalt az Általános beállításoknál, az Alapértelmezett címlapnak. De rájöttem, hogy ezért nem kerülnek ki a "Címlapra" helyezett tartalmak. Ezért az "Alapértelmezett címlap"-ot üresen hagytam. Ekkor viszont a "Címlap"-ra kattintva, az oldal nem található hibaüzenet jön elő. Szóval hogyan tudnál visszaállítani azt, hogy az eredeti "Címlap" jöjjön be, a "Címlapra" helyezett tartalmakkal együtt?
Köszi előre is

0
0
Hojtsy Gábor képe

Megérteném a kérdést, ha nem lenne odaírva a beviteli mező alá:

A címlapon ehhez a Drupal útvonalhoz tartozó kimenet jelenik majd meg. Ha nem rövid webcímeket használunk, akkor a '?q=' utáni részt adjuk itt meg. Alapértelmezett értéke a ?node?.

0
0
orbdrupal képe

Nem kommentálok ... elnézést és köszönöm a türelmet :(

0
0
Anonymous képe

Sziasztok!

A gond hasonló, az alap megvalósítással nincs gond, csak a kérdés az, hogy mindezt többnyelvűség esetén hogyan lehetne megcsinálni?

i18n modul fent van, de pl itt sem tudok nyelvfüggően feltölteni...

előre is köszi!

0
0
Hojtsy Gábor képe

Pedig az i18n támogatja a nyelvfüggő változókat (a missziót is beállíthatod ilyenre), és a nyelvfüggő tartalom felvitelt. Akkor beállíthatod a honlapot a /hu/taxonomy/term/12-re vagy /en/taxonomy/term/12-re attól függően, hogy adott kategóriából milyen nyelvű tartalmak kellenek.

0
0
Anonymous képe

valóban! ill. gondolom, h tényleg így van, mert most hogy utólag átnéztem az i18n install.txt -t észrevettem, hogy van benne egy rész ($conf[i18n_variables])amit át kellene emelni a config file -ba (mármint a sites/valami/settings.php -ra gondol?!?!)

amúgy akkor már megkérdezek még vmit, mert félig idevág: szóval smink megjeleníti a missziót, de utána jön a csúnya alap drupal üzi, hogy miket kell csinálni telepítés után... a tartalmak alapértelmezetten nem startlapra kerülősek, így az alapértelmezett címlapot állítottam át hirek/aktualitasok -ra. az meg is jelenik jól, de nuku misszó... szóval mindkettőt hogy lehet egyszerre kivitelezni?

0
0
Hojtsy Gábor képe

A tartalmak tulajdonságainak alapértelmezéseit át tudod állítani a tartalom típusok beállításainál. Akkor amit szeretnél az a címlapra kerülhet alapértelmezésben.

0
0
Anonymous képe

igen, ezt tudom, csak a következő gondom van vele:

adott pl a egy Hírek szótár aminek van több kifejezése (általános, stb.stb.stb.) de csak az általánosnak kellene mejelennie a főldalon, viszont csak 1 kifejezésnek nem tudok alapértelmezetten beállítani a szótáron belül, hogy címoldalra kerüljön, így ha feltöltés van akkor attól függően hogy mit állítottam be alapnak vagy minden más kifejezésnél kell kixelnem hogy ne kerüljön a címoldalra vagy az általános kifejezésnél kell mindig bexelnem hogy oda kerüljön...

ez nem igazán kényelmes megoldás... valami kézenfekvőbb lehetőség nincs?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Dehogynem. Pár soros programmal be lehet ikszelni automatikusan a címlapra tevést adott kategóriákba kerülő tartalmakra. De ugyanennyi soros programmal meg lehet oldani, hogy a honlapnak beállított oldalon megjelenjen a misszió, akármi is van a honlapnak beállítva. Ezutóbbi lenne különben a logikus alapviselkedés, nyilván sminken múlik.

0
0
Anonymous képe

hmm... evvel nagyon jó ötletet adtál, köszi!
sajna viszont nem nagyon ismerem még a drupal hook -os megvalósításait, úgyhogy már csak annyiban kérnék segítséget, hogy a page.tpl.php -ből hogyan tudom elérni a $mission -t? mivel alapban ha kap akkor kirakja de jelen esetben ugye nem kapja meg, ezért nekem kellene valamin keresztül hozzáférnem...

azt már megoldom, hogy ellenőrizze, hogy a főoldalon van e /akár pl if ($_SERVER[QUERY_STRING]l=="") / de hogy férek hozzá az eltárol mission -hoz?

0
0
Anonymous képe

kicsit túrtam 1-2 kódot és így sikerült kiszednem a smink -ben attól függetlenül, hogy az adott oldalon megjelenítené e vagy sem:

variable_get('site_mission', TRUE);

kérdés már csak az, hogy ez így jó?

0
0
Hojtsy Gábor képe

A második paraméter az alapértelmezés, ha nincs mission beállítva. Annak ''-nek kellene lennie ezesetben (nem akarsz semmit megjeleníteni, ha nincs mission).

0
0
Anonymous képe

ezt még átírom és így már minden jó lesz! köszi a fáradozást és a hasznos útmutatókat!

0
0