rules/nyelvfelismerés

lazar képe

Adott egy többnyelvű adománygyűjtő oldal.

A lépések:
- bejön az adomány paypallal vagy kártyáról
- "When an order is first paid in full" szabály az adományozó címére kiküld egy levelet. Erre több szabály van felállítva: ha az oldal nyelve angol, akkor az angol nyelvűt, ha magyar a magyar nyelvű levelet küld ki. A feltétel:
Parameter: Data to compare: [site:current-page:language], Data value: Hungarian

A gond: folyamatosan a default nyelven küldi ki.

Ugyanezen feltétellel ki tudom iratni az oldal nyelvét, tehát a szabály elméletileg jó. A gond az, hogy checkout után átugrik a paypalra vagy más szolgáltató oldalára, a fizetés után pedig vissza, s itt akad el a dolog.
Milyen feltételt kellene még beszúrjak? A user nincs bejelentkezve, tehát nem lehet a felhasználó nyelve ...

Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Ez sucks.
Sajnos most nincs előttem commerce install, de ebben az esetben jó eséllyel fel kell menned egy olyan entitásig, amihez van nyelv rendelve. Gondolom a payment transactionnek tutira nincs, de az ordernek már esetleg lehet. Line item/node-oknál nem tudom, van-e értelme keresgélni, mert mi van, hogyha a cart-on különböző nyelvű line_item-ek vannak.

Ha nincs az ordernek nyelve, akkor csinálj neki! :)

Adj egy mezőt az orderhez, pl field_language. Keress egy olyan rules eventet (most ezeket sem vágom hirtelen, hogy mi lehet (pl egy status váltás az orderen: after updating existing order; conditionben meg megadod, hogy az unchanged order status = valami and order status = ujvalami) Na akkor beállítod a field_language-t a [site:current-page:language]

Így a Data to compare az order field_language mezője lehet.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.