Rules/Component probléma - figyelmeztető email eseményre

hu0882 képe

Sziasztok!

Az alábbiakban kérném a segítségeteket.

Van egy "Reminder" tartalomtípusom, amiben az alábbi mezők vannak:
-Esemény megnevezése
-Megjegyzés (body)
-Email értesítés dátuma (date mező)
-Email cím (email field)

Az lenne az egyszerű feladat, hogy a fenti date mezőbe beírt napon küldjön egy emailt a rendszer az email fieldbe megadott email címre.

Természetesen a Rules modullal szeretném megoldani, de elakadtam.

Elvileg egyszerű lenne: Hozzáadok a Conditions set (AND) componentet; aztán a Data Typehoz egy Node Page elnevezésű Tartalom hivatkozást. Megadom a megfelelő kondíciókat (Node of type...; Entity has field, Data comparison: Current date equal Date mező stb.)

A probléma az, hogy amikor megpróbálom hozzácsatolni a Componentet a Ruleshoz (Cron maintenance task based) akkor fejön a Data Selector és csak a következők küzöl lehet választani:

site:current-user:... (Logged in user)
site:current-page:... (Current page)

Nem értem miért!? Mit csinálok rosszul? Hogyan kéne ezt megvalósítanom?

Előre is köszönöm a segítséget!

Miki

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Rules Scheduler kell neked, kapcsold be.
Csinálsz egy rule típusú componentet pl Send Reminder néven, aminek egy node variable az inputja. Ebben a ruleban összerakod az email küldést, ide nem kell semmilyen condition. Baar esetleg ha email field lesz a címzett, és nem a node author, akkor az email fielded meglétét érdemes lehet ellenőrizni, esetleg a content typet.

Csinálsz egy új rulet (ami már nem component), ide kell majd a date fielded meglétének vizsgálata + egyéb konkretizáló condition. Ezt az after saving new content, vagy updating existing content (maybe mindkettő) eseményre kell ráültetni.

Az action meg Schedule component evaluation, itt kiválasztod evaluation date-nek a date fieldet, adsz neki egy egyedi azonosítót, hogy pl "reminder email node-[node:nid]", és kész.

Ha beindul a mutatvány, az admin/config/workflow/rules/schedule oldalon szépen követheted, hogy milyen időzítések vannak folyamatban.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

hu0882 képe

Ez így tökéletesen működik ahogy leírtad,nagyon hálás is vagyok érte, de gondoltam megbonyolítom még egy kicsit, hogy legyen min idegeskednem...:)

A Relation modul segítségével hozzáfűztem a Reminder tartalomtípushoz egy Customer tartalomtípust, aminek van egy "email" mezője.

A célom az, hogy a felhasználó egy "customer" listából is ki tudja választani, hogy kinek akar emlékeztető emailt küldeni.

A problémám, hogy nem tudom hogyan lehetne meghívni a hivatkozott Customer tartalom email mezőjét a Rules/Component-ben. Feltételezem a Loop funkcióval kell variálni, de nem sikerült sajnos.

Miki

0
0

Miki

peri22 képe

ez a modul kell neked:
https://drupal.org/project/views_rules

létrehozol egy viewst, listázza az adott feltételeknek megfelelő email címeket, a rulesból meg paraméterként átadod a hozzá kapcsolt nid-et.
(nah ez most nem lett valami részletes... jelezz ha nem tudod megcsinálni :) )

update: erre akartam válaszolni csak melléklikkeltem :P http://drupal.hu/comment/75842#comment-75842

0
0
hu0882 képe

Köszönöm, próbálkoztam vele, de nagyon belezavarodtam.

A fenti tanács alapján van egy rule típusú componentem Send Reminder néven, aminek egy node variable az inputja. Ebben a ruleban van beállítva az email küldést. Itt az email címhez a "customer" node "customer_email" mezőjét tudom megadni.

Mivel az email küldést időzítenem kell az "event" tartalomban megadott "date of reminder" field alapján, csináltam egy rulet, ami az after saving new content, és updating existing content eseményre van ráültetve.

Az action meg Schedule component evaluation, az evaluation date a "date of reminder" field.

A problémám ugye az, hogy a componentben megadott email mező nem kap értéket.

Tehát még egyszer, van egy "Event" tartalmam amihez a relation modul segítségével hozzá lehet rendelni "Customer" tartalmakat. A cél az, hogy az "Even" tartalom "date of reminder" mezőjében beállított időpontban egy email kerüljön kiküldésre az "Event" tartalom "cumstomer_email" mezőjében megadott email címre.

Remélem azért érthető....:)

0
0

Miki

hu0882 képe

Peri22, Santog esetleg valami ötlet? Szenvedek vele, de valahogy nem akar összejönni. ...

0
-1

Miki

hu0882 képe

Segíts kérlek, mert ebbe beletörött a bicskám sajnos...

0
0

Miki