rules több tartalomtípusra

lazar képe

Üdv,

a következő problémára nem találok megoldást.

Adott két tartalomtípus:

- Beteg (adatlap, telefon mezővel)
- SMS szöveg (alkalomszerű, nem rendszeres értesítők – pl. karácsonyi jókívánság)

Amit el szeretnék érni: miután beküldök egy SMS-szöveget, azt küldje ki a betegek adatlapjain feltüntetett telefonszámra.

Ami adott: a beteg telefonszámját már használja egy olyan szabály (before saving a node), amely az adatainak felvitelekor beütemez egy SMS-t egy megadott napra, s azt havonta újraütemezi (fizetési figyelmeztetés). Emiatt nem tudom az adatlap frissítéséhez kötni az alkalmi üzeneteket.

Létrehozok tehát egy új szabályt, ahol megadom az actiont, amely „After saving a node (SMS)”, de innen hogy hívom be a másik tartalomtípus mezőit? Mert az „entity hase field (telefon)” feltételt megadhatom, de nyilván hamis lesz az eredénye, mert a „telefon” mező más tartalomttípusban van ....

A rules elég komplex, biztos meg lehet oldani, csak én nem látom át egészen és nem is találok ehhez hasonló problémát, csak olyanokat, ahol az actionra tett tartalomtípus mezőivel kell dolgozni, de nem erre van most szükség ...

Javaslatok?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
lazar képe

Meg is oldottam - napok óta ezen rágódtam, s persze a posztolás után meg is találtam a megoldást :)
Szükséges modul: views rules.
Nézetben lekérjük a szükséges mezőt, az eredményt view loop segítségével adjuk a szabályunkhoz, a loophoz pedig actiont kapcsolunk (send email, send sms, bármi). Ez végigfut a kapott eredmények mindegyikén és teszi amit tennie kell.
Részletek: ITT

0
0