Rss alap buborék szöveg megváltoztatása

valekaa képe

Szervusztok!
Játszadozom a drupallal.
A következő gondra nem nagyon lelek megoldást: a tartalommegosztás nevű, eleve a rendszerben levő blokkot beüzemeltem, de nem tudom testre szabni.
A megfelelő helyen megjelenő ikon méretét sikerült megváltoztatnom az /includes/theme.inc fájl vonatkozó részének (!feed-title kifejezésre keresve) átírásával. Nem tudom, hogy ez szabályos-e. Mert ugye, ha jól tudom, egy rendszermag frissítésénél azért ez a fájl esetlegesen megváltozik.
Szeretném, ha az rss ikonra vonszolva az egeret a „feliratkozás tartalommegosztás csatornájára” kissé nyakatekertnek ható szöveget átírhatnám, de nem lelem a megfelelő helyét ennek a változtatásnak.
S utolsóként szeretném elérni, amennyiben lehetséges, hogy a hivatkozás az ikon megett nem az /rss.xml címre mutatna, hanem egyszerűen csak /feed-re.

Őőő. Sokat akar a szarka esete?
Köszönöm szépen, ha tudtok ötletet megoldást írni.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Alapvetően itt azt az elvet preferáljuk, hogy egy téma csak egy kérdést tartalmazzon.

Ha nem jó a blokk, csinálj egy másikat: admin/structure/block/add
Ide olyan képet hivatkozol, és olyan szöveget teszel elé/mellé, amilyet akarsz.

Útvonal álnevet az admin/config/search/path/add oldalon tudsz létrehozni.

0
0

Nagy Gusztáv

valekaa képe

Köszönöm szépen, sikerült az általad írt módon megváltoztatni az alapértelemezett ./rss.xml címét a megosztásnak /feed-re.
Elnézést, a több témáért. Visszafogom magam.

0
0
Balu Ertl képe

A #1445853-as sztringet át tudod írni az /admin/config/regional/translate/translate oldaladon. Ha pedig meg is osztanád jobb javaslatodat a közösséggel, akkor pedig örömmel várjuk az l.d.o-n :)

0
0
valekaa képe

Köszönöm szépen, a /admin/config/regional/translate/translate oldalon sikerült átírni valami másra.
Az eredeti elnevezésnél talán az mindenképpen zavart, hogy a „Tartalommegosztás” szó, amit a blokk nevéből a ’!feed-title’ paranccsal(?) kölcsönzött a rendszer nagybetűs volt a mondat közepén, amin nem tudtam mostani tudásommal változtatni. A blokkok szerkesztésénél nem találtam lehetőséget arra, hogy a nevét kisbetűsítsem, vagy szerkesszem. Sajátot nem szívesen írnék a semmiből, ha már van egy a saját elképzelésemtől csak kicsit eltérő. A kódjához gondolom meg nem férhetek hozzá, hogy belerondítsak. Én pl. a 201Figyeltetem az xy honlap változásait szöveget írtam. De úgy vélem mindenki azt ír, amit akar. Pontosabban azt tartanám a legjobbnak, ha mindenki úgy írhatná át, ahogy akarná. Ezek szerint erre van is mód. :)
Köszönöm szépen a segítségeteket!

1
0