Rotáció finomítása

erdelyik képe

Lehet, hogy volt már a problémámról szó a fórumban, ha volt, kérem, ne méltatlankodjatok, megelégszem annak a linkjével.

A probléma a következő. Használom a Advertisement modult. jól konfigurálható, hasznomra van. Kialakítottam az oldalon több hirdetés csoportot, azokat szépen el lehet helyezni a portál különböző helyeire. A hirdetéseket jól jeleníti meg. Minden szép.

Most azonban van egy olyan hirdető, aki a megrendelt hirdetésszámot a kampány időszaka alatt egyenletes elosztásban jeleníti meg. A hirdetések a megrendelő adserveréről érkeznek, ott szabályozzák, hogy mikor töltődjön be. Na ezzel kezdődik az én gondom. Ugye, a modul a hirdetéscsoportokban levő aktív hirdetéseket rotációs módban jeleníti meg, egyenletes megosztásban. Ha kettő van, akkor felváltva, ha három, akkor azokat váltogatva. Igenám, de az a hirdetés, amelyiket más adserverről kapok, nálam akkor is aktív, ha éppen nem kapom, hiszen sohasem tudom, hogy éppen megjön-e, így aktívként kell tartanom, hogy ha megjön, akkor betöltődjön. Ennek az a következménye, hogy amikor rákerül a sor a rotáció szerint, de a kiszolgáló nem küldi a hirdetést, akkor a helyén nem jelenik meg semmi.

Tud-e valaki megoldást arra, hogy olyan esetekben, amikor a kiszolgáló nem küldi a bannert, de az én rendszerem azt jelenítené meg, akkor felismerje az Advertisement modul, hogy a soron következő banner üresen jön és helyette berakjon egy ugyanabba a csoportba tartozó másik aktív bannert. Nem mindegy, hogy minden oldalletöltésnél megjelenik-e a hirdetés, vagy sem, hiszen ha nem, akkor biztosan nincs kattintás és forint.

Talán érthetően fogalmaztam. Ha nem, szívesen pontosítok.

Drupal verzió: