Rossz ikonok jelennek meg a CKEditorban

tiburi képe

Sziasztok, ez a kérdés részben már a Drupal.hu-n is felmerült itt és a világhálón itt és itt és még sorolhatnám mert sokszor sok formában (pl. WYSIWYG modullal kombinálva) jelentkezik a hiba.

Amit csináltam:

  • Minden műveletnél természetesen chace törlést.
  • Több CKEditor verzió le- és ismételt feltelepítését, amit
  • Minden esetben a fájlok törlésével és újra felmásolásával végeztem.
  • Sőt az egyes telepítések között az SQL-ben a modulhoz kapcsolódó bejegyzéseket is ürítettem (igaz nem minden esetben, de ez is mindegy volt).

Végül sikerült megoldani a hibát, úgy hogy a CKEditor modul könyvtárába tettem át a CKEditor-t (a libraries-ből áthelyezve). Végül is így is jó, csak működjön, bár érthetetlen. Ilyen nem fordult elő korábban.

Az üzemelő CKEditor verziója 4.4.6 és most már csak annyi a bajom vele, hogy megzavarodtak az ikonok. Nem tudom jobban megfogalmazni. Az ikonok képe nem a funkciót jelölik. A lista gombra képbeszúró ikon jelenik meg stb. stb. Ráadásul cserélődnek node frissítéseknél, ami még nagyobb zűrzavar :)

(Más szerkesztő igazából nem jöhet szóba, talán a TinyMCE, de az új 4-ás verzió úgy látom nem kompatibilis D7-el.)

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a baj?

Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Szia!

JQuery Update modul van az oldalon?

0
0
tiburi képe

Igen!

0
0
nevergone képe

Egy tesztoldalon kipróbálod, hogy a CKEditor hibája jelentkezik-e, ha kikapcsolod? Az ilyen hibák egy gyakori okozója, hogy a JQuery Update modullal használt JQuery nem fér össze más Javascript kódokkal.

0
0
tiburi képe

Megnéztem, de semmi.
A JQuery nekem a sminkhez kellett, de adminból az admin sminkhez nem kapcsolódik semmi, vagy ez egy bekapcsolt modul esetében nem releváns?
Amúgy korábbi oldalaimon a kettő megfért egymás mellett...

0
0
tiburi képe

A probléma leszűkült arra az egyetlen apró dologra, hogy a firebug jelzése szerint a ckeditor smikjében nem találja az ikon png fájlt.
A bajom vele, hogy a firebug tényleg nem látja, ha azonban az ikon útvonalát berakom a címsorba, lejön a png, mert ott van, ahol lennie kell.
Hogy lehet hogy 404-es error-t kap egy fájl, ami valójában ott van?

0
0
nevergone képe

Szia!

A rövid URL-ek (admin/config/search/clean-urls) engedélyezettek az oldalon? a settings.php-ban nem lett módosítva a $base_url értéke?

0
0
tiburi képe

Clean url van beállítva és nem lett a settings-hez érve. Az igazság az hogy belefáradtam a CKEditoros vacakolásba és most önkényesen váltottam a BUEditorra, eddig minden rendben van vele és többet tud mint gondoltam. Az ubloadcare buttont meg megoldom valahogy.
Köszönöm a segítséget! :)

0
0