Responsive hasábok/oszlopok

Geva képe

A dizájner olyat rajzolt, tervezett a (hír/aktuális) tartalom teljes nézetére, amelynél négy hasábban/oszlopban jelenik meg a több mezőből álló node, kisebb eszközöknél ez a hasábszám csökken 3, 2 majd 1 hasábosra, változatlan hasábszélességgel, egyenlő hasáb magassággal és mivel teljes nézetről van szó, ezért teljes tartalommal.

Hogyan lehet - lehet-e - a mezőket, alkalmasint egy mezőt, több hasábban megjeleníteni, a fent leírtak szerint, drupalban? - ebben kérem a segítségeteket, a tervek megvalósításához.
(ha fel tudnám osztani a tartalmat több hasábba, akkor utána már működtethető lenne, hiszen a hasábokat kellene csak egymás alá lebegtetni a szélesség csökkenésével, de a felosztást hogyan? ...és nyilván nem a honlap üzemeltetőjével, nem szeretném több mezőbe felvitetni vele mondjuk a body-t)

Ami eddig elkészült belőle (a site és a smink is fejlesztés alatt perpill)
- a body egy széles-, két hasábnyi szélességű oszlopban van még(?!) és csak a mezőket tudom - a honlap más részein is -, hasábosra elkészíteni.

Köszönök minden ötletet és segítséget
Geva

Drupal verzió: 
Fórum: 
L.Tiny képe

Nem tudom, ezzel tudsz-e kezdeni valamit...
http://www.w3schools.com/css3/css3_multiple_columns.asp

2
0
Geva képe

köszönöm,
egy mezőt remekül fel lehet osztani ezzel hasábokra - be is állítottam az adott tartalomtípus body mezőjét :-) - a kisebb szélességű eszközökön egyszerűen majd átdefiniálom egy hasábosra, bár a szöveges rész egy hasábban jóval magasabb lesz már a képnél vagy a tőle jobbra lévő hasáb tartalmánál.

egyetlen gyenge pontja a megoldásnak - nem, inkább az ie gyenge pontja, hogy nem érti, csak 10-től felfelé :-(

0
0
L.Tiny képe

Ha media queries-t használsz, akkor bizonyos méret alatt már inkább az egyhasábos szöveg, floatolt képpel lenne a szép - szerintem.

Én szoktam ilyenkor konzultálni a dizájnerrel, mert van az úgy, hogy ő megálmodik valamit, aztán az a gyakorlatban nem lesz szép, vagy rosszabb esetben megvalósíthatatlan. Talán bizonyos kompromisszumra a megrendelő is hajlandó pláne, ha alátámasztod szakmai érvekkel.

Az IE használat több forgalmas weboldal statisztikája szerint kb. 10%, ebből a 10-ből 30-50% már 10-es verziót használ. Ez mostani adat, éppen a konkrét ügy miatt néztem meg :)

0
0
Geva képe

a stílus fájlban átdefiniálom a hasábokat(ki is próbáltam, működik) és az oszlop szélességét, ...
Próbáltam konzultálni a dizájnerrel(a megrendelő dizájnere), kértem mutasson rá működő példát a neten, de nem is értette mi a problémám ezzel az elképzeléssel, a templétet sem tudja elkészíteni :-( nocomment

köszönöm a statisztikát, én is úgy gondolom, hogy a jövőnek dolgozunk :-) az ie körül az lesz a köv. probléma, hogy a win xp alatt már most sem lehet frissíteni az ie8-ról, így a win xp-knek is ki kell kopniuk, de hamarosan :-)

0
0
aboros képe

esetleg beépíthetsz chromeframe modult, ami idősebb ie verziók esetén "chrome -á varázsolja" a böngészőt. és máris menni fog a -webkit-akarmi: 42

természetesen ez csak akkor működik majd, ha a látogatónak van chromeframe kiterjesztés az explorerébe, de a modul jól konfigurálható, hogy teszem azt, ie8 és az alatt ha nincs chrome frame, adjon egy modalt ami a telepítésére buzdít. ezt persze elég nehéz keresztülvinni bizonyos beállítottságú "designerek" és megrendelők együttállása esetén, de megpróbálni meg lehet.

(támogatnám, hogy az ilyen "designert" nevezzük inkább grafikusnak;)

1
0

-
clear: both;

Geva képe

köszönöm, kipróbálom, minden bizonnyal nem csak ennek a problémának a megoldásában segíthet - gyorsan csak beleolvastam.
( + 1 támogatás GRAFIKUS megnevezéshez :-)))) már azt hittem csak én vagyok ilyen finnyás :-))))
...a megrendelő elfogadta a helyzetet egyébként :-)

0
0