Regisztráció utáni email küldés

jabba306 képe

Sziasztok,

Adott egy oldal, ahol a regisztrációs felületet ki kellett egészíteni profile2 mezőkkel (pl. telefonszám).
Az a kérés, hogy amikor regisztrált egy új user, akkor a rendszer küldjön emailt az oldal tulajdonosának a regisztrációs adatokkal.

Ennek a megvalósítására rules modult használok. Az email ki is megy, a profile2 tokeneket be is cseréli, de üres adatot tesz az emailbe (tehát a telefonszám helyett üres karakter került kiküldésre).

Kipróbáltam, hogy ha a rulesben a triggert átállítom arra, hogy akkor küldjön emailt, ha a felhasználói fiókot megtekintik, akkor a kiküldött emailban a tokenek becserélésre kerülnek, és a profile2 mezők tartalma megjelenik (ott a telefonszám az emailben).

Megemeltem a rules súlyát, hogy később fusson le, de nem segített. Ahogy nézem a $user-be nem kerülnek bele a profile2 entity mezők.

Mit kell csinálnom, hogy a regisztrációs email tartalmazza a profile2 mezőket?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
jabba306 képe

Időközben azt kinyomoztam/kiteszteltem, hogy azért nem cseréli be a felhasználói fiók mentése után a tokeneket a Drupal, mert azok a tokenek akkor még nem állnak rendelkezésre.

Megoldásként azt találtam ki, hogy várakoztatni kellene a rules modulban az email küldést 1-2 percig és csak azután kiküldeni. Remélhetőleg ez megoldja a problémát.

A kérdésem az, hogy hogyan tudom elérni, hogy a felhasználói fiók mentését követően 2 perccel később küldjön a rules mailt?

0
0
HF leon képe

jabba306 képe

Leírom, hogy másoknak is legyen megoldás.

Én úgy oldottam meg, hogy csináltam egy view-t, ahol azok az userek jelennek meg, akik az elmúlt egy órában regisztráltak.

Ehhez szükséges a https://www.drupal.org/project/views_rules modul.
Ezt követően a javasolt rules_cron segítségével az rulest az alábbi módon töltöttem ki:

Events: Időzített karbantartási feladatok végrehajtva
Az akciókhoz új loop-ot hoztam létre: Views loop
majd a műveletek sorban jöhet az email küldése.

Köszönöm a megoldáshoz vezető segítséget!

0
0