regisztrált felhasználók átmentése

ene képe

Sziasztok!

Van egy rakás felhasználóm egy másik, saját fejlesztésű motor alatt. Szeretném, ha a drupalba valamilyen módon inportálni lehetne őket. Kerestem a doksiba, de nem találtam, hogy mely táblákat és milyen mezőket kötelező kitölteni ehhez, oda mi kell kerüljön.

Például sehol sem találtam arra infót, hogy a users táblában a data mező mire jó, mi az a a:1:{s:5:"roles";a:1:{i:0;s:1:"2";}} benne. Arra már rájöttem, hogy a users_roles táblában a felhasználó id és a jogosultsági csoport kapcsolata kerül rögzítésre.

Hálás lennék, ha valaki ezt elmagyarázná.

Üdv

Hojtsy Gábor képe

A felhasználói adatok csak egy táblában vannak, ha nem akarsz extra profil mezőket felvenni. Az uid egy szám, a felhasználó azonosítója, a name a felhasználói neve (nem az igazi neve:), pass, mail egyértelmű. Az init-ben letárolja a Drupal a regisztrációnál használt email címet, ez megmarad akkor is, ha később módosít. Mode, sort, threshold mind a hozzászólás megjelenítésére vonatkoznak, számok, a theme a választott smink (ha választhat a user, különben mindegy), signature az aláírás hozzászólásokhoz, created a regisztráció Unix időbélyege, changed az utolsó változási dátum időbélyege, status az aktív/letiltott állapotot jelöli, timezone a felhasználói időzóna beállítás, ha a felhasználó beállíthat ilyet (kikapcsolhatod), language a nyelv, picture a feltöltött avatár neve, és végül van a data. Ebben az összes többi felhasználóhoz kapcsolható adat van (a profil adatok és jogosultságok kivételével, amik 4.5-ben külön táblákban vannak). Ez egy serialize()-olt tömb, és bármelyik modul tárolhat benne adatokat. A roles bejegyzés bekerülése egy bug volt, amit a 4.5.1-es javított (vagy a 4.5.2 fog javítani, nem tudom most :)

0
0
ene képe

nekem a 4.5.1 van meg, tehat a 4.5.2 fogja :) ellenben arra szamomra nem derult feny a mostani hozzaszolasodbol sem, hogy szukseges -e ebbe a data mezobe barmit is irnom a felhasznalok atmentesekor?

--
Ene

0
0

--
Ene

Hojtsy Gábor képe

Hagyhatod üresen, vagy a serialize(NULL); eredményét az 'N;' karaktersorozatot beteheted (idézőjelek nélkül, mondanom sem kell :)

0
0
ene képe

koszonom, meg bombazom a forumot kesobb par kerdessel :)

--
Ene

0
0

--
Ene

Anonymous képe

Szervusztok!

Kicsit más gondom van, de a topic-cím teljesen megfelel a kérdésem témájának.

4.5.2-es drupal-ból kellene átvinnem az usereket egy másik 4.5.2 -es drupalba.

Az, ahonnan át kell vinnem, ott "csak" ssh elérésem van. A tábláknak van prefixe. Ahova át kell vinnem, ott pedig csak phpMyAdmin elérés.

_Pontosan_ kellene tudnom, hogy hogyan kell ezt a folyamatot elvégeznem. Gondolom elöször kellene egy bash sor, aminek az eredményeként kapnék egy file-t, amiben valahogyan benne lennének a fontos adatok. Pl. így:
$ mysql -uuser -ppasswd db < "valami sql lekérdezés, vagy ilyesmi"

Ezután mindjuk vi-al átszerkesztem olyanra, amit mondotok, majd valahogy megadom ezt a file-t a phpMyAdmin-nak. (de hogy???) VAGY Nem szerkesztem át a file, de megmondanátok a beviteli parancsot, amiben valahol jeleznétek, hogy a file-ban lévő adatot hova írjam, és ezt végigvinném arra az 50 valahány userre.

Tud segíteni valaki? Előre is köszönöm!

0
0