Regisztráció testre szabása

szarkab képe

Szeretnénk a felhasználót regisztrációkkor ismertetni bizonyos információkkal, képekkel. Hogy tudom testre szabni a regisztrációs űrlap kinézetét?

Mezők kezelésénél próbálgattam, de ott csak olyan dolgokat tudtam alkalmazni amivel adatokat tudok bevinni. Én kiíratni szeretnék dolgokat a felhasználónak. Szövegeket és esetleg képeket.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Sk8erPeter képe

  • MODULODVAGYSMINKEDNEVE_form_user_register_form_alter()
  • page--user--register.tpl.php saját smink templates könyvtárába, a page.tpl.php tartalmának lemásolásával

Segít a debuggolásban, ha

  • "Access developer information" permissiont Devel modulban engedélyezed LOCALHOSTON átmenetileg, tesztelés erejéig az anonymous usernek, aztán
  • Theme developer modult átmenetileg engedélyezed
  • anonimként elnavigálsz a user/register oldalra, és a Themer info checkboxot bepipálod, majd megnézed, mi az ábra az egyes átszabandó mezőknél
  • A hozzászólásom elején mutatott helyeken dsm()-mel kiíratod az egyes változókat, például:
    1. /**
    2.  * Implements hook_form_FORM_ID_alter()
    3.  */
    4. function MODULODVAGYSMINKEDNEVE_form_user_register_form_alter(&$form, &$form_state, $form_id) {
    5. dsm($form, '$form in ' . __FUNCTION__ . '()');
    6. // dsm($form_state, '$form_state in ' . __FUNCTION__ . '()');
    7.  
    8. // ...
    9. }

Éles rendszeren NE legyen bekapcsolva se a Theme Developer, se a Devel modul, és az "Access developer information" permissiont egyből szedd ki az anonim júzernél, amint végeztél a debuggolással.

2
0
szantog képe

Érdemes lenne megismerkedni a panels modullal, épp ilyenekre találták ki. Első ránézésre kb űrhajós irányítópult, de minél többet használja az ember, annál inkább ráérez a finomságaira.

Ha nem félsz a kódolástól, a hook_fields_extra_field segítségével olyan teszőleges html markupokat hozol létre, amilyeneket akarsz, ezek teljes értékű fieldek lesznek, amit a user field manage display tabon oda húzigálsz, ahové akarod

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.