References, taxonomy, nod, user és ezek kapcsolata

kocsit képe

Sziasztok

Egy kissé összezavarodtam a fenti elemek összekapcsolásánál.

Azt szeretném elérni, ha beküldök tartalmakat, amelyekben több mező is definiálva van, jelenjenek meg egy views által generált listában és ezt a listát felfedett szűrök segítségével a taxonomy elemek szerint tudjam szűrni. (A lista generálással és a szűréssel elvileg nem lesz gondom)

A problémám ott kezdődik, hogy a meglévő szótár elemeket automatikusan kívánom hozzárendelni a tartalmakhoz, - nem bízva azok kiválasztását felvitelkor a felhasználóra - a beküldő felhasználó adatlapja alapján. A regisztrációnál elvárom a usertől, hogy a 25 elemből álló szótárból válassza ki, hogy őrá mi vonatkozik, de a hibák elkerülése végett tartalomfeltöltéskor ezt már nem szeretném, ehelyett kellene automatikusan hozzárendelni az általa beküldött tartalomhoz azt a szótár elemet, amit ő a regisztráció folyamán megadott.

Nos arra volnék kíváncsi, hogy ti ezt hogyan csinálnátok?
(nem a konkrét megoldás érdekel, hanem az elv!)

Én a References modulra gondoltam, csak nem tudom eldönteni, hogy node_reference, vagy user_reference -t használjak, esetleg a minap futottam bele aboros egyik hozzászólásába, ahol a Flag modult javasolta egy ehhez hasonló probléma megoldására.

Előre is köszönöm
Tamás

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: