probléma a magyarítással

Anonymous képe

Sziasztok, nálam minden müködik rendesen, 777-re állítottam a files-t, mennek a modulok meg minden ahogy csak kell, de nem bírom lemagyarítani a rendszert... hibát ír ki az importálás befejezése előtt. Nem tudta megnyitni a /tmp/ultmp/phpAkÁrMi könyvtárat...olvasási hiba.....(mármint angolul, persze) NEm tudja vki miért csinálja ezt? Vagy mi a megoldás ??

köszönettel

Mécs Gergely

chx képe

Csak nem ULtraweb? Ha igen, akkor a kézikönyvben olvashatsz az Ultrawebes telepítésről. Ha nem ultraweb, akkor további információkra van szükségünk, például a hibaüzenet pontos szövegére, a környezetről leírásra (saját szerver? osztott? open_basedir korlátozás van?).

0
0
Anonymous képe

NEm uw, a 3gteam hosztolja.

- Itt a hibaüzenet pontos szövege:

* Translation import failed: file /tmp/ultmp/phpk1gJec cannot be read.
* Translation file broken: Could not be read.

az ultmp/ utáni rész ügye minden próbálkozásnál változik....

nem tudok nagyon bővebbet, mámint osztott-e, vagy akármi...

de amúgy minden más hibátlanul müködik már hónapok óta, nem igazán értem

0
0
Anonymous képe

Talán a "/tmp" okozza a gondot, amit meg lehet próbálni átállítani a beállítások menüpont alatt "tmp"-re - chmod 777-re - állítva.
Valószínűleg a tárhely beállítás nem enged további alkönyvtárat nyitni?

0
0
mgergo képe

próbáltam már régebben is, és most is, sajna nem itt a gond. Egy barátom hosztolja a helyet, ő állította be nekem a .htaccess-t, de vmiért minden feltöltési kisérletnél a tárhelyen kívüli területre akar írni, ezért ütközhetünk ebbe a hibába. Pedig a .htaccess-ben a leírtaknak megfelelően állítottunk be mindent, vagy legalábbis eddigi tapasztalataink alapján így látszik. Az elmúlt napokban egy másik szolgáltató tárhelyére is feltettem egy drupal 4.5.0-át, és kb ugyanez a helyzet. Jelen esetben is a hoszt emberke állította be a .htaccess-t, a neten fent lévő útmutatások alapján.

0
0
Anonymous képe

a Drupal -> Admin -> Beállítások menüpontban van, hogy hol a tmp.

/tmp esetében a szerver rootban
tmp esetében a Drupal rootban

0
0
Anonymous képe

open_basedir -t merre találom, máshoz nem kell? eddig miért nem kellett akkor hozzányúlnom?

köszönettel
Gergő

0
0
Anonymous képe

blog.fjunkie.hu cimen ketyeg a 4.5.0, mostmár jópár modullal, egy áthegesztett Kubrick templattel. Eddig mindennel boldogultam, azaz, némi php, főleg html, css.

De ezt most nem igazán értem.......

0
0
mgergo képe

Sziasztok. A problémám még mindig fennáll. Remélem akad vki, akinek volt már hasonló tapasztalata. Vagy lenne valami ötlete. Elöre is köszi.

üdv

0
0
mgergo képe

Szevasz CHX!

Köszi, hogy majd szétszakadsz a segítségtől ! Nem érdekes, végülis arra vettél erőt chx, hogy át pakold ide a kérdésem, de arra már nem hogy 4 nap alatt ránézz, mi? Köszi.

Találtam egy részleges megoldást a dologra! De ez igazából nem oldja meg az open_Basedir problémát, de segít lemagyarítani a rendszert. Részben az általatok a már a magyarításnál írt külső kóddal lehet a táblába feltölteni a hu.po-t, vagy -kat, de az is előfordult, hogy így sem müködött a dolog. Végső probálkozásként egy már magyar drupalnak a locales tábláit töltöttem fel magamhoz, és ezekkel már operál magyarul. Igaz, ez csak egy fél megoldás, másrészt szükség van hozzá a már magyarított táblákra.

0
0
varfer képe

mgergo irtad:

"Szevasz CHX!

Köszi, hogy majd szétszakadsz a segítségtől ! Nem érdekes, végülis arra vettél erőt chx, hogy át pakold ide a kérdésem, de arra már nem hogy 4 nap alatt ránézz, mi? Köszi."

Ha beleolvastál volna a listába, akkor tudnád, hogy a fiúk elrepültek a németekhez bulizni meg pénzt költeni valami piti számítástechnikai kiállításnak álcázva. Úgyhogy van egy heted, hogy mérgelődj magadban.;)

VarFer

0
0

VarFer

mgergo képe

Üdv,

Elsősorban elnézést szeretnék kérni mindannyiotoktól. Igazatok van! Úgy érzem teljesen felesleges és értelmetlen lenne mentegetőznöm.

VarFer eltaláltad, a német kiállítástól függetlenül is kb 1 hete mérgelődöm. :-)

bocsánat

üdv,

0
0
chx képe

A bocsánatkérésnek örülünk, süt a nap, segíthetünk valamiben? :)

0
0
chx képe

1) Azért tettem át a kérdésedet, mert egyszerűen rossz helyen volt. Ennek a válaszhoz speciel semmi köze
2) Az áthelyezés után válaszoltam.
3) Nem is tudtam, hogy újabban a munkaköri leírásomban szerepel, hogy válaszolnom kell bárkinek a kérdésére. És hogy erre képes is kell legyek.
4) Még mindig nem tudom, hogy van-e open_basedir korlátozás. Ennyi idő alatt google, hu.php.net, internetszolgáltató -- valaki csak megmondta volna. Csak engem lehet piszkálni?

Ja igen, tényleg, péntek hajnalban Belgiumba repültem, csütörtökön már nem is volt nagyon időm a drupal.hu-ra. 15:20-kor szállt le a gép Ferihegyen. Két órája, és már itt pötyögök.

0
0
Anonymous képe

Nekem az a gondom hogy nem megy fel a magyarítás csak félig. Fele angol fele magyar.
És ezt írja ki : Proxy Error (miután megnyomtam az importot.)
Nem lehet vhogy manuálisan feltenni?

0
0
tibusoft képe

Sziasztok!

A fórumnak köszönhetően sikerült elhelyeznem az alapoldalt az ATW-n (teszt képpen), de a magyarítással problémám akadt:

* warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /includes/locale.inc on line 452.
* The translation import failed, because the file could not be read.
* The translation import of failed.

A kérdéses sorban a Set_Time_Limit(240).

Elvileg minden mást a leírásoknak megfelelően beállítottam. Van valakinek tippje?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Drupal 4.7.x legújabb? A fájl feltöltési mappa be van állítva az admin beállításoknál?

0
0
tibusoft képe

Szia Gábor, legfrisebb verzió, és beállítottam a feltöltési mappát. :(
Csak szomorkodom azóta is...
(Kösz a gyors reakciót)

Valahol valaki már írta, hogy kiexportálta a nyelvi fájlt tartalmazó táblát... Ez működne szerintetek? Ha igen, nincs meg valakinek? :)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Egy helyi gépen telepített Drupalba be tudod importálni, és phpMyAdmin-nal ki tudod exportálni az SQL fájlt, a szerveren pedig beimportálni.

0
0
tibusoft képe

Szia Gábor,

pont ezt igyekeztem megúszni... (már a helyi telepítést, konfigolásokat.)
Azért köszönöm, kikommenteztem a set_time_limit() sort a locale.inc-ben, ez az üzenet már nem jön, de továbbra sem tudom olvasni(?) és importálni a filet.
No szabom tovább a dolgot... ;)

0
0
lacza képe

Nekem is éppen az a problémám az ATW-n! Találtál rá valamilyen megoldást, esetleg valaki más tud megoldást? Király lenne!

0
0

Lacza

lacza képe

Egy roppant amatőr ember roppant amatőr hibákat ejt! Az ideiglenes fájlok könyvtára ugy bár a szolgáltató.hu/files/tmp. Azonban amikor beállítom a bellítások között, hogy egy a mappa hol van, akkor a files mappával már nem kell foglalkozni. :-) Mentségemre szóljon, hogy fingom sincs a HTML, de főleg PHP nyelvről és 24 órája még azt sem tudtam, hogy mi az a drupal.

--
Lacza

0
0

Lacza

Zoed képe

Felraktam a drupalt uw-ra, és beállítottam a files mappát is, mindenhogyan próbáltam teljesen magyarra állítani de nem sikerült.

Pedig úgy tölöttem fel a drupalt, hogy a magyarítással felülírtam az eredeti 5-os csomagot.

Van vmi ötletetek? Vagy használjam így, mangolul.

0
0
Hojtsy Gábor képe

A telepítés után bekapcsolt modulok beállítása után az automatikus importot is lefuttattad?

0
0