Portál helyett fehér lap

Anonymous képe

hi all! telepítési leírás alapján, pontról pontra tettem fel 4.63-as drupalt. az url http://localhost/drupal, erre egy fehér kezdőlap jön be, más nem.

rendszer:
xp sp1+kb-k ezrei
apache 1.3akármennyi
mysql 4.1
php 5.05

-- a php működik, az apache működik, a mysql dettó. (egyedül azt nem teszteltem le, hogy tudok-e csatlakozni php-ból a mysql-hez.)
-- a drupal db létrehozva, user drupal p drupal, feltöltve rendesen, settings.php rendesen beállítva ($db_.., url...)

A problémát odáig szűkítettem, hogy 1. ha a settings.php-t átpakolom valahova, akkor ad 1 hibaüzenetet, vagyis a php+apache télleg működik, a localhost/drupal címen lefut az index.php.

2. ha vmi tök hülye adatbázis nevet írok be, akkor is ugyanez a fehér lap jön be. (egy szó nincs rajta, forrásban sem (fejlécen kívül).)

Ha valaki találkozott ezzel a problémával, lécci írja meg, ha esetleg közben megoldom, megteszem ezt én. A rendszeren volt egy 4-es PHP, meg egy 4-es mysql, mindkettőt leszedtem, de lehet, hogy itt a hiba gyökere. Gyanús, hogy a php->mysql kapcsolatnál van valami, de mi?

Köszi az asszisztanciát,
sajoati

Anonymous képe

na megvan:

This may help for blank pages
jase - June 4, 2005 - 13:28
My configuration is Win NT Server 4.0, Apache Server 2.0, PHP 5, MySQL 4.1.11.

I was getting the blank page with no error message and tried placing some debug text into my index.php before the includes as suggested. This didn't work for me either.

make sure you have this line in your httpd.conf
PHPIniDir "C:/winnt/"

***megj, nekem ettől a sortól hanyatt vágta magát az apacsi, nemtom miért??????? kénytelen voltam a c:\program files\apache group\apache-ba berakni a php.ini-t...

It will be only winnt if thats where your php.ini file is. Also in your php.ini file make sure that the mysql extention is uncommented:
extension=php_mysql.dll

and the path is correct to the extension directory.

extension_dir = "c:/php/ext"

The only other thing I did was place the additional parameters into the global environment path:
c:\php;c:\mysql\bin

access your path by right clicking
"my computer"->properties->environment

I hope this helps it took me around 4 hours to figure out what configuration changes I was missing. Everytime I read over the install notes for php. I found something I'd missed.

Utána: net stop apache, net start apache

0
0