Poll táblák problémája (Drupal 4.7.6 -> 5.1 update)

zoliky képe

Szuksegem lenne egy kis segitsegre. Egy Drupal 4.7.6 oldalt szeretnek frisiteni Drupal 5.1-re.

A frissites meg is tortenik semmi gond nelkul. Nincs error message.

Ok, most megnyitom a "modules" opciot es kivalasztom a "Pool" modult, mert szeretnem hasznalni az uj Drupal 5.1-ben. A kovetkezo error fogad:

    * user warning: Table 'poll' already exists query: CREATE TABLE poll ( nid int unsigned NOT NULL default '0', runtime int NOT NULL default '0', active int unsigned NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (nid) ) /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET UTF8 */ in D:\Wamp\www\drupal\includes\database.mysql.inc on line 172.
    * user warning: Table 'poll_votes' already exists query: CREATE TABLE poll_votes ( nid int unsigned NOT NULL, uid int unsigned NOT NULL default 0, chorder int NOT NULL default -1, hostname varchar(128) NOT NULL default '', INDEX (nid), INDEX (uid), INDEX (hostname) ) /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET UTF8 */ in D:\Wamp\www\drupal\includes\database.mysql.inc on line 172.
    * user warning: Table 'poll_choices' already exists query: CREATE TABLE poll_choices ( chid int unsigned NOT NULL auto_increment, nid int unsigned NOT NULL default '0', chtext varchar(128) NOT NULL default '', chvotes int NOT NULL default '0', chorder int NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (chid), KEY nid (nid) ) /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET UTF8 */ in D:\Wamp\www\drupal\includes\database.mysql.inc on line 172.

Ezt azert csinalja, mert a Drupal 4.7.6-ban leteztek ezek a tablak es ott is maradtak. Csak azt nem ertem, miert nem tudja ezt a Drupal 5.1 ? es update utan kitorolte volna ?

Szerintetek ez egy nagy problema ha ilyen uzenetett kapok ? A drupal lapom elege sok adatot tartalmaz es nem szeretnem elrontani kesobb ilyen error miatt.

Kerlek ha tudtok adjatok valami otletet, mit lehet csinalni ilyen esetben ? Ki lehet kerulni az uzenetet ?

zoliky képe

Tudna valaki segiteni vagy tenyleg nem talalkozott ezel a hibaval ? Szerintem mindegyik Drupal 4.7.6 -> Drupal 5.1 upgrade kozt elojon. Elvegeztem tiszta adatbazisokal az upgradet es nem valtozott a hiba.

Nekem az logikus, hogy drupal 4.7.6 a tablakat elore letrehoza, az ujabb drupal csak akkor amikor a modult bekapcsolom. Megis mit csinaljak toroljem a regi drupal tablakat es hagyam, hogy drupal 5.1 hoza oket letre?

Szuksegem lenne egy valaszra, elege surgosen be kell fejezem a projektet.
Koszonom!

0
0
Hojtsy Gábor képe

Törölheted a régi táblákat, ha a Drupal újra létrehozza. A gond most valószínű az, hogy már regisztrálta, hogy megpróbálta létrehozni, de ott volt, ezért az aktuális séma verziót is beírta a system táblába.

Ha törlöd a két poll táblát (feltéve, hogy üresek, mert még nem használtad) és CSAK a poll modul sorát a system táblából, akkor a modulok oldalra menve be fogod tudni kapcsolni a poll modult hiba nélkül.

Mindenesetre érdekes jelenség, én még ilyenbe nem futottam bele, de nem is kerültem olyan helyzetbe, hogy a frissített webhelyen kellett volna bekapcsolni valamit, ami nem volt korábban bekapcsolva.

0
0
zoliky képe

A kovetkezo tablakal van gond (mind uresek):

Accesslog
Aggregator_category
Aggregator_category_feed
Aggregator_category_item
Aggregator_feed
Aggregator_item
Book
Client
Client_system
Contact
Locales_meta
Locales_source
Locales_target
Poll
Poll_choices
Poll_votes
Search_dataset
Search_index
Search_total

Megfigyelheto az, hogy a tablak mind modulok. Az osszes tabla kozul csak a "Client" es "Client_system" nem tudom mit csinal es ha torolhetem.. Van valami otleted, hol hasznalom oket?

A Drupal 5.1 nem tartalmaza tiszta telepites utan a "Client" es "Client_system" tablakat ezert gondolom valamikor letre kell hoza :) Valamit be kell kapcsolni, de nem hiszem, hogy modult.

Egy papirosra kiirtam az osszes 4.7.6 mysql tablat es egy masikra az 5.1 tablakat es osszehasonlitotam. Korubelul ez lenne az a felesleg amit ki kene szedjek, hogy Drupal 5.1 ne figyelmeztesen.

Mindenesetre tesztelni fogom az oldalt par napig alaposan.

0
0
Hojtsy Gábor képe

A client táblákat a Drupal modul hozza létre, az .install fájlokban lehet különben keresni a CREATE TABLE parancsokat.

0
0
zoliky képe

Kozben felfedeztem valamit. Ha megnyitom a "system" tablat benne van minden modul. Van egy "schema_version" nevezetu oszlop es az erdekes az, hogy minden modulnal aminel kapok egy *warning* uzenetet a schema_version erteke : -1

Ha -1 erteket atirom 0-ra mar nem kapok hiba uzenetett es nem kell a tablakat kitorolnom.

Ha jo a megerzesem az update.php szkript rakja be azokat a -1 ertekeket, megneztem egy tiszta 4.7 telepitest es nem volt -1 ertek sehol

0
0
Hojtsy Gábor képe

Én azt tettem egy saját frissítésnél, hogy a system táblából is töröltem a nem kívánt modulokat és a tábláikat is töröltem. Ez kevesebb teher az adatbázisnak, kevesebb fájl, amit biztonságilag menteni kell, stb. A jövőd szempontjából is jobban jársz.

0
0