phpBB-t tudom telepíteni Drupal oldalra?

pallagi68 képe

Az oldalatok segítségével készítettem egy honlapot, de a fórummal nem vagyok megelégedve. Tudom telepíteni a phpBB-t?, hogyan? Nekem nem sikerült.

pallagi68 képe

bocsi, megtaláltam a drupal.org-on a phpBB2 modult. Most próbálom telepíteni.

Nem megy simán. A szolgáltató most közölte, hogy nem tudja a phpbb2 adatbázisát kezelni? Most mit tegyek?

0
0
eMeLA képe

Azt hogy értette, hogy nem tudja kezelni ? Mit nem tud rajta kezelni ?

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

pallagi68 képe

> Note that due to a limitation within Drupal core, we cannot import messages
> from one database type to another database type. E.g, we cannot import phpBB
> from a myqsl DB, to a postgresql DB. You need to import the data into the
> same type of database first (import all the phpBB data, as is, from mysql to
> postgresql.

> If both phpBB and Drupal are on postgresql, see this

Nehezedik, mivel postgres-ről szó sincs, cégünk csak MySQL elérést tud biztosítani.

(ezt írta a tárhelyszolgáltató, ja és nem olcsó)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ha nincs szó pgsql-ről, akkor mi köze van ennek a beidézett szövegnek bármilyen problémához? Neked nem kell postgresql, a szolgáltató nem szolgáltat postgresql-t. Hol van a probléma?

0
0
pallagi68 képe

te dudod, én csak bevágtam neki azt amit a drupal, kiírt a migrációs tesztben. Én az egészet nem értem. Ha valaki elvállalná a migárciót még fizetek is érte. e-mail: [email protected]

0
0
zoliky képe

Az oldalatok segítségével készítettem egy honlapot, de a fórummal nem vagyok megelégedve. Tudom telepíteni a phpBB-t?, hogyan? Nekem nem sikerült.

Szerintem nagyon jo a drupal forumja, kiegeszitheted a modulokal. Van smiles, avatar, mindenfele :)

0
0
pallagi68 képe

Sok barátom mondta, hogy nagyon nehezen tudja kezelni. A phpBB mindenképpen jobban kezelhető és sokkal pofásabb. Szerintem a drupal nagyon jó, különösen amatőröknek, mint én, de szerintem két gyenge pontja van: a smink és a fórum. Ezt mondják a barátaim is.

0
0
zoliky képe

Ha amator vagy akkor szerintem keszithetsz egy jobb sminket is :)

0
0
Paal képe

A barátaid minden bizonnyal üzemeltek már be modult phpBB és Drupal alá is. És természetesen Drupal guruk, akik ismerik a Drupal minden bitjét, ezáltal tisztában vannak vele, hogy mit lehet vele s mit nem.

Bocs, de én évekig üzemeltettem phpBB-s fórumot. Annál nagyobb szívás nincs. Nem vagyok egy Drupal guru, de amennyire megismertem, szerintem MINDENT meg lehet csinálni vele, amit a phpBB tud.

Én most próbálom majd bekonvertálni egy 5 éves phpBB fórum adatbázisát Drupal alá, de csak azért, hogy archivumnak meg legyen. Utána pedig a Drupal fórumát fogjuk használni. Csak lenne már rá időm...

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pallagi68 képe

biztosan nem tudok valamit, amit ti igen. Nekem a drupal alap fórum beállítása borzalmasan néz ki. Ti mit használtok, milyen modult, az alapot vagy valami extrát. Legalább adjatok tanácsot. Konkrétan, ne csak általánosságban. Köszi.

Tamás

0
0
eMeLA képe

A Drupal fóruma nem egy komplex fórum, ami mindent tud, az egy alapfórumot (ami tényleg "borzasztóan" néz ki), amit fel tudsz "öltöztetni" a saját elgondolásod szerint (más modulokkal kiegészíted, és sminkeled). Magyarán rengeteg fölösleges funkció helyett te határozod meg mit tudjon a fórum. Az tény és való, hogy munkásabb mint egy kész fórumot használni, de a feladat határozza meg a méretét és kinézetét. Modulok közt a drupal.org-on keresegess, de szerintem ha leírod mit szeretnél, a többiek megmondják mely modulokat tölts le.

A fórumhasználat megszokás kérdése, mivel a PhpBB szerű fórumok terjedtek el leginkább (megjegyzem csak egy kapcsoló állítás, és a Drupál fórum is tud lineális lenni), az emberek ahhoz vannak szokva. Magyarán aki reklamál, az leginkább lusta megérteni a Drupal fórumát.

Míg a PhpBB fórumban oriáskígyó módjára hompölyögnek a hozzászólások, addig a Drupalban mindig van egy fix kérdés, amire lehet válaszolni. Szükségtelen az idézés, mivel oda írod a választ, amire válaszolni akarsz. Hozzá kell tenni, hogy praktikusan egy jobban kategorizált fórumra van szükség (pl. ha van külön 5.0 és 4.7 fórum, akkor nem kellene mindig beírni, éppen melyik verzióra vonatkozik a kérdés :)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

szikar képe

Teljesen egyetértek! Üzemeltetek egy oldalt, ahol szintén sápítoztak az emberek egy phpBB-s fórumért, vagy chatablakért. Egy kicsit felöltöztettem nekik az alapfórumot, most már szeretik használni. Sőt pontosan az tetszik nekik, hogy látják a beszélgetések szálát, míg a phpBB alatt csak egy üzenethalom volt előttük.

0
0
aboros képe

és akkor pontosabb választ is kapsz. mit szeretnél pontosan csinálni? a phpBB mely funkcióira gondolsz, amiket szeretnél drupalban viszontlátni, de nem tudod hogyan?

a drupal képességei bőven túlmutatnak a phpBB -n, akkor van értelme használni (szerintem) ha nem 'csak' egy fórumot akarsz. ez nem egy fórummotor vagy egy cms, ez egy fejlesztő környezet. előfordulat, hogy nincs is rá szükséged. ;) ha viszont drupalt használsz, akkor szerintem felesleges phpBB -t rakni alá, mert mindent meg lehet nélküle is csinálni.

0
0

-
clear: both;

pallagi68 képe

Akkor azt mondjátok meg nekem, miket kell még hozzátennem az alapfórumhoz, hogy tudjon annyit mint a mananpság használt flancosak. (mióta tag, privát üzenet, stb., és legfőképpen a külalak.) Keret nélkül, táblázat nélkül átláthatatlan azoknak akik a phpBB-hez szoktak a munkahelyükön, vagy máshol.

Köszi előre is. Olyan írjon, aki már összerakott egy ilyen fórumot, vagy tud linket is ajánlani. Ilyet így kell stb., mert tudom, hogy sokszor a kérdés is pontatlan, de válaszokat is sokszor általánosságban kapok.

köszi a segítséget. Várom a fórumfejlesztők válaszát.

pallagi68

0
0
Illyés Edit képe

Mióta tag, privát üzenet a Drupal alapcsomag részei.

Mióta tag pallagi68?
Privát üzenet pallagi68-nak

Mit értesz külalak alatt? A Drupal szinte korlátlanul sminkelhető, némi HTML és CSS tudással teljesen egyéni megjelenést tudsz neki adni.

0
0
pallagi68 képe

Sajnos én úgy kezdtem el ezt az egészet, hogy sem html sem css tudással nem rendelkezem. Ezért nem tudok pontosabban kérdezni.

0
0
Illyés Edit képe

Irány a legközelebbi könyvtár vagy könyvesbolt. Az alapokat egy hosszú hétvége alatt meg lehet tanulni. Például:

Virginia DeBolt: HTML és CSS – Webszerkesztés stílusosan

0
0
aboros képe

aki csinált ilyet, azért próbálok adni pár tippet:

mióta tag -> minden felhasználó személyes oldalán ott van, hogy mióta tag. ezt minden egyes hozzászólása mellé ki akarod íratni? miért jó ez? te tudod. az, hogy egy hozzászólást hogyan jelenít meg a rendszer a használt sminkben, a comment.tpl.php -fileban kerül meghatározásra. erről többet itt olvashatsz. talán segítenek a mások által már közzétett snippetek fórum témában, ezeket itt találod.

privát üzenetek küldésére van egy külön modul, ami ráadásul a core része. úgy hívják, hogy contact.

a külalak megváltoztatása túlmutat egyetlen hozzászólás terjedelmi méretein. sminkelés témában rengeteg segítséget találsz itt is és .org -on is. a lehetőségek végtelenek. ;) dolgokat bekeretezgetni és 'táblázatozni' (a drupal a kor követelményeinek megfelelően táblázat nélküli oldalakat állít elő) a használt smink css -ében [is] tudsz, nézd meg, hogy a fórum egyes egységeit milyen css osztályokban jeleníti meg a rendszer, ezután könnyedén átírhatod ezeket a style.css -ben, ha pedig nincsenek definiálva egyszerűen definiáld azokat.

remélem segít.

0
0

-
clear: both;

pallagi68 képe

megpróbálom értelmezni a kínai jeleket. Köszi a tanácsokat, olvasni fogok.

sziasztok

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ez szerinted Drupal alapú fórum? http://www.projectopus.com/node/3282 (tipp: igen!)

0
0
pallagi68 képe

igen, de azért nem kell alázni. A saját szakmámban én is király vagyok. Könnyű egy kezdőnek újat mondani. A stílus nem ngyon tetszik.

Én csak segítséget szerettem volna kérni, de kár volt.

na sziasztok. Bocsi a zavarásért.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Arra próbáltam röviden és tömören felhívni a figyelmet, hogy a probléma az, hogy a Drupal fórummal nem vagy megelégedve, nem pedig az, hogy hogyan tudsz phpbb-t telepíteni. Hogyha az eredeti problémát vizsgáljuk, és nem valami levezetését, akkor kiderül, hogy erre jelentősen eltérő megoldások is adódnak, például az eredetileg magyar fejlesztésű (Négyesi Károly) flatforum modulból kiindulva.

0
0
pallagi68 képe

A flatforumot próbáltam telepíteni, de nem sikerült.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ha úgy látod, hogy érdemes annak a telepítésével foglalkozni, akkor ennek jó lenne egy új témát nyitni ahol a válaszok feltárhatóak. Ehhez le kellene írni, hogy mit próbáltál és mi nem sikerült, mi volt a hibaüzenet/jelenség.

0
0
pallagi68 képe

Ja és gratula a drupal.org-os bemutatásodhoz.

0
0
eMeLA képe

Megszoksz, vagy megszöksz. Én is párszor felidegeltem a válaszok miatt magam, de a helyzet, hogy ide sok programozó jár. És ha nem jól kérdezel, akkor ugranak.. :)
De semmi esetre nem mondanak rosszat: meghalgat, elgondolkodik, tanul (aztán csinál egy jobb honlapot, mit amit ők tudnak :))

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

pallagi68 képe

, hogy kicsit elhamarkodott volt ez a drupal nekem. Nekem is ajánlották, megnéztem pár videót a neten, minden szép és jó, pillanatok alatt lehet blogot csinálni, stb. De arra nekem kellett rájönnöm már a honlap felállítása során, hogy html és css ismeretek, programozói tudás nélkül igazán komoly, szép lapot nemigen lehet összehozni. Én nem akarok amerikai sminkeket venni 30-40 dollárért, de a tudásom meg nem elég.

letöltöttem pl. a Pro Drupal Development című könyv sminkekre vonatkozó fejezetét. Nagyon szuper, nagyon jó, de amikor a html kódba kellett volna beírni, azonnal elakadtam.

Azt hiszem megfogadom a tanácsot és veszek egy html - css könyvet, hátha okosabb leszek. Egyébként ha már ennyire benne vagyunk a témában, van egy javaslatom drupal alatt fejlesztő web designereknek. Csináljatok drupal alá profi sminkeket és áruljátok a neten. Esküszöm én is vennék, ha elérhető áron adnák. Aki nem programozó és nincs ideje, annak megér ennyit. Egy egyszerű felhasználó inkább a tartalommal foglalkozna.

Ami a fórumra vonatkozik. Most kicsit keresgéltem és szinte minden fórumon panaszkodnak a drupalra. Tudom, hogy ti elfogultak vagytok, de rugalmasnak kell lenni. Mindenhonnan a legjobbat kellene összehozni. A drupal nagyon jó, király, de mint minden másnak, ennek is vannak gyenge pontjai, ezt el kell fogadni.

Amúgy köszi az értelmes hozzászólásokat.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Azt készségesen elismerik sokan (én is), hogy a Drupal fórumának *alapképességei* messze elmaradnak a phpbb-től vagy más fórum motoroktól. Szerintem abban nincs egyetértés köztünk, hogy egy másik fórum motor összegyógyítása a Drupallal, vagy a Drupal fórumának a rendelkezésre álló modulokkal való feljavítása, megváltoztatása az érdemesebben felvállalható út.

Szerintem egyik út sem könnyű, mindkettőn sok buktató lesz, nincsenek dobozos, kész megoldások. Sokan dolgoznak rajta, hogy legyenek, látod phpbb integrációs megoldást is fejlesztenek Drupalhoz, meg Drupal fórum kiegészítőket is. Szerintem hosszabb távon viszont jobban jársz, ha a Drupal fórumát alakítod kedvedre, mert sokkal rugalmasabb, mint amit más motorokból ki tudsz hozni. Azért akarsz phpbb fórum motort, mert az valamilyen jól megfogalmazható megjelenésű és funkciójú, amit most vársz. A Drupal motorjában az a jó, hogy persze ez is alapból valamilyen, de jelentősen mást is ki lehet belőle hozni. Ha itt változtatni, bővíteni kell, sok a nyitott lehetőség. Ez persze a jövőbe mutató kérdés, és inkább annak kényelmes út, aki HTML/CSS-ben jártas, és valamilyen programozási alapjai is vannak.

0
0
pallagi68 képe

You are right.

0
0
eMeLA képe

szikar képe

Való igaz, hogy a Drupalhoz nem elegendő annyi tudás, mint egy Joomla, vagy e107 alapú oldal összedobásához. Viszont ami a Drupal mellett szól, az a rugalmassága. Ha megismerted, szinte bármilyen oldalt el tudsz vele készíteni. És ami nem árt (már csak a saját tapasztalatom alapján is): a modulok legtöbbjéhez nagyon jó angol nyelvű leirás van mellékelve, amit alaposan át kell olvasni. Pár embernek segítettem már, aki elakadt a modul felkonfigurálása során. Nem tudta, hogy az adott beviteli mezőbe mit is kell beírni, pedig le volt írva feketén-fehéren. Miután felvilágosítottam, öt perc alatt meg tudta csinálni amivel két napig szenvedett. Nem megbántani akarlak, de a Drupal.org-on a phpBB-s modul egyike mellé még bemutató oldal is van mellékelve.

Szerintem ne add fel a Drupal tanulmányozását, a befektetett munka meghozza a gyümölcsét.

0
0
pallagi68 képe

Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat, de olyan sok bejegyzés van a témához a z org-on, hogy nem találtam meg. Ha tudod hol van, küld el a címét.

köszi

Tamás

0
0
szikar képe

Imhol a
link.

0
0
pallagi68 képe

remélem segít.

0
0
pallagi68 képe

köszönöm. Az igazat megvallva egy programozó csinálta meg a http://kepp.net/drupal/ oldalon található leírás alapján. Nagyon jól működik, elégedett vagyok.

Köszönöm a hozzászólásokat.

sziasztok:

Pallagi Tamás

0
0
Johnny69 képe

Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni?
A képgalériába felrakott képekhez eddig lehetett csatolmányokban + képeket csatolni.
Mostanában nem működik, csatolásnál a következő hibaüzenet jelenik meg egy felugró ablakban: 0 állapotkódú HTTP hiba következett be. /upload/js
Ez mi lehet? Illetve hogyan tudom orvosolni?
A válaszokat előre is köszönöm!
weblap címe:hadtorteneti.com

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ezen a fórumon az a szokás, hogy egy új kérdést új fórumtémaként küldünk be. Téged is erre kérünk.

0
0

Nagy Gusztáv