PHP verzió frissítés után Deprecated function hibák

pante képe

Sziasztok!

Drupal 7.58 rendszert használtam PHP 5.x verzióval. Pár napja a szerver életciklusa lejárt és a szolgáltató cserélte a szervert, illetve frissítette a PHP verzióját.
Jelenleg 7.2.3 verziójú fut a szerveren.
A karbantartás után azt tapasztaltam, hogy hibaüzenetet kapok:

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

A hibaüzenet minden oldalon (admin is) fennáll.
Naplózásban kikapcsoltam a hibaüzenetek megjelenítését, de tudom ez nem megoldás rá.

Hogy lehetne ezt a hibát javítani?

Köszönöm a válaszokat!

Drupal verzió: 
HF leon képe

Úgy tudom 7.2 alatt nem megy a drupal 7. Vagy válts php verziót, ha engedi a szerver, vagy kérd át magad egy olyan szerverre, ahol korábbi php verziók is választhatók.

Sok D7 modul sem támogatja a php 7.2-es verzióját.

0
0
pante képe

Itt azt írják, hogy Drupal 7.5 támogatja PHP 7-et. Bár ott is a hibaüzenetek kijelzésének tiltását javasolják:

In order to configure this, go to "Administration" → "Configuration" → "Development" → "Logging and errors" and set the "Error messages to display" option to "None".

Ami nem megoldás, csak elrejtés.

0
0
HF leon képe

A Drupal mag testreszabott tesztcsomagja teljes mértékben átmegy számos környezetben, ahol korábbi hibák voltak (PHP 5.4, 5.5, 5.6 és 7).

A cikk dátuma is árulkodik: 7 July 2016. Hol volt itt, még 7.2

Egy szóval sem mondják, hogy a 7.1 és 7.2 is rendben működik, valamint azt is tartalmazza a szöveg, hogy a drupal mag! A fenti szándékosan egy google fordítás!

Viszont a lényeg, hogy nem hivatalosan garantáltan működik a drupal 7 PHP 5.4, 5.5, 5.6 és 7 verziókon.

Én is örülnék, ha működne 7.1 7.2 alatt is, de a drupal 8 is csak a 8.5 óta működik hibamentesen php 7.2 alatt.

A függetlenül fejlesztett modulok pedig teljesen változó mértékben támogatják a 7.x verziókat.

Jobb híján böngészd a drupal oldalát hátha kerülnek fel, akár egyedi patch-ek. Azokat beépítve talán egyes dolgok megoldhatók.

Tesztelni kéne az általad használt rendszereket, hogy 7.1 alatt működnek-e rendesen és átkérni magad egy 7.1-es szerverre. A legtöbb szolgáltató biztosítani szokott több php verziót is, vagy, ha nem, akkor átkérhetők az oldalak olyan szerverükre, ahol egy másik php verzió fut.

1
0
nevergone képe

Szia!

A választ érdemes két részre bontani.

  1. A legutolsó Drupal 7 változat, ami fejlesztést hozott és nem biztonsági kiadás, az 2017. júniusban jelent meg: http://cgit.drupalcode.org/drupal/commit/?h=7.x&id=ae4576324e1aaa7bbddd6...
    A PHP 7.2.0 pedig 2017. november végén jelent meg: http://php.net/archive/2017.php#id2017-11-30-1
    Tehát azt gondolom, hogy a Drupal 7 alaprendszer jelenleg támogatja a PHP 7.0.x-et, de nem támogatja maradéktalanul a PHP 7.2.x-et.
  2. Fenti kis gondolatmenet csak az alaprendszerről szólt. Ha használsz kiegészítő modulokat (és gondolom használsz), akkor azok PHP és egyéb támogatásáról az először a modul hibajegyei között kellene megbizonyosodni, majd ha ott nincs érdemi válasz, akkor megkérdezni a fejlesztőt.
0
0
Alfika képe

Sziasztok. Pár napja nálam is elkezdett megjelenni a
„Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).”
hibaüzenet.
Drupal 7.58 PHP verzió: 7.2.3

0
0
nevergone képe

Két lehetőséged van:

  1. Felrakod innen valamelyik patch-et, leteszteled és visszajelzel, hogy működik: https://www.drupal.org/project/drupal/issues/2947772 https://www.drupal.org/project/drupal/issues/2925449
  2. Visszaváltasz régebbi PHP verzióra.
2
0