PHP installation is too old

Joee képe

Drupal 8 core/install.php:
Your PHP installation is too old. Drupal requires at least PHP 5.5.9. See the system requirements page for more information.
Teljesen reménytelen a telepítés?

Drupal verzió: 
HF leon képe

Lehet, hogy 5.4-es php-n is működésre lehetne bírni, de nem hiszem, hogy sok értelme lenne. Élesben semmiképpen. Milyen php fut a szerveren?

Az igazság az, hogy a drupal 8-hoz az 5.6, vagy a 7.x verziók lennének megfelelőek. A rendszer sebességének is jót tesz, nem beszélve a biztonságáról.

Ha túl régi a php, akkor érdemesebb a drupal 7-nél maradni. Vagy, ha te magad nem állíthatod át a php verziót a szerveren, akkor érdemes lehet írni a szolgáltatónak, hogy magasabb php verzióra lenne szükséged. A legtöbb szolgáltató rendelkezik 5.5, 5.6, de egyre többen 7.x verziójú php-t futtató szerverekkel.

2
0
Joee képe

Felraktam a 7-es Drupalt. A szolgáltató dima(pont)hu
A szolgáltató oldala szerint a php: PHP használat (Választható verzió 5.3.0-tól 7.1.0-ig). Nézegettem már, de a tárhely vezérlőpulton nem találtam beállítást a php verzióra. Lehet, hogy tőlük kell kérni.
...dima.hu/tarhely/dima-max-tarhely-csomag
Kösz a hozzászólást.

0
0
HF leon képe

Ahogy nézem az új regisztrálóknak hirdetik a php választás lehetőségét.

Nem ismerem a szolgáltatót. Viszont szerintem egy kérdést megér a dolog a drupal 8 mégiscsak modernebb rendszer.

7.1-es php-n nem teszteltem, de szerintem hiba nélkül mennie kell rajta, így talán érdemesebb a 7.1-et kérni, mint a 7.0-át (persze otthon azért nem árt egy gyors tesztet lefuttatni a szükséges kiegészítő modulok miatt is). A 7.1.6 a legfrissebb verzió jelenleg.

Mivel jókora csomagot választottál a tárhellyel sem lesz gond és éppen ezért talán a szolgáltató is készségesebb lesz. Neked problémát sem okozna, hisz, ha most indul az oldalad, akkor pár óra kiesés, de, ha egy napig is tartana a szolgáltatónak, míg átteszi egy másik szerverére a tárhelyed az sem különösebb gond.

Az 5.3-as php sok szolgáltatónál fut, sőt talán a legtöbb szerveren, sok helyen, még ez a verzió az uralkodó, viszont rég elavult. Az 5.3.29-es utolsó kiadást 2014-ben adták ki. Sok innovatív újdonság hiányzik is belőle, amely a php 5.4-be, 5.5-be már bekerült. A váltást a szolgáltatók a sok régi weblap miatt halogatják szerintem, mert egyes esetekben problémákat okozna ezeknek a lapoknak a váltás.

Nem tudom mihez szeretnél kezdeni a lappal. Meglehet a drupal 7 is elég hozzá. Ráadásul, még támogatott lesz egy ideig, viszont a drupal 8 több lehetőséget rejt és modernebb, részint biztonságosabb rendszer is. A támogatásának vége pedig igen messze van.

Modulok terén is egyre jobb a helyzet, szinte, már minden fontosabb modulból elérhető stabil kiadás, vagy hamarosan stabil állapotba jut. A 8.3-as verzió, már igen kiforrott. A 8.4-es sincs már túl messze, amelyben a jelenlegi kísérleti modulok is fixálódnak.

Én úgy gondolom, ha van lehetőség a php modernebb verzióra váltására, akkor a frissen készülő oldal miatt mindenképpen érdemesebb lenne a 8-as verziót választani. Persze a 7 sem rossz, például még pár évig kap biztonsági frissítéseket és kevesebb helyet foglal ;), de a 8 mégiscsak újabb és migrálni is könnyebb lesz egy 8-as rendszerről egy 9-esre a távoli jövőben :).

Ha úgy döntesz, hogy írsz a szolgáltatónak, talán érdemes jelezni, hogy drupal 8 rendszert szeretnél feltenni, így valószínűleg minden szükséges modul be lesz kapcsolva az új szerveren, ami a drupal 8-hoz szükséges.

3
0
Joee képe

Ma tudtam az üzemeltetőkkel beszélni. Azt mondják:

Sajnos a jelenlegi szerveren nem lehetséges az Ön által választott PHP verzió beállítása. Természetes át tudjuk költöztetni a tárhelyet újabb kiszolgálóra. Az új szerver a legfrissebb php verzió szerint működik, gyorsabb és megbízhatóbb, valamint az új ISP5 rendszer funkciói is bővebbek.

Holnapra ígérték a költöztetést. Az oldal nem most indult, csak a hiányosság most a frissítési próbakor derült ki. Olyan jól és részletesen írtál, hogy már nincs is mit hozzátennem és másoknak is hasznára lehet. Köszönöm.

1
0