PDOException error

Marvin képe

Bizonyos látogatók esetén a drupal oldal a következő hibaüzenetet adja ki:

PDOException: SQLSTATE[HY000] [2013] Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 0 in lock_may_be_available() (line 167 of /wwwroot/includes/lock.inc).

Más látogatóknál viszont tökéletesen működik. Tudna segíteni valaki, hogy mi lehet a probléma, kell-e, és ha igen, akkor hogyan módosítani a lock.inc-et.

Drupal verzió: 
Fórum: 
makgab képe

A core-ba nem nyúlunk bele sohasem. Tilos!
Volt valami előzménye a jelenségnek? Pl. site költöztetés v. bármi más.

0
0
Marvin képe

Köszönöm a figyelmeztetést. Költözött az oldal, de fogalmam sincs, hogy ez a probléma új-e, vagy ezelőtt is fenn állt. A legtöbb embernél működik minden, eddig egy látogató jelezte ezt a hibát.

0
0
nevergone képe

Szia!

A lock.inc-ben nem kell módosítanod semmit (ahogy fentebb is írja makgab, a core-ban nem tanácsos módosítani), én a settings.php-t, esetleg az adatbázis-szervert piszkálnám.

A settings.php-ban mi van megadva adatbázis-kapcsolatnak? Ha a hostnál "127.0.0.1" szerepel, akkor írd át "localhost"-ra.

1
0
makgab képe

Ezt néztem én is googliban. Ilyen problémát okozhat a host IP címmel történő megadása? Miért probléma ez?

0
0
pp képe

A mysql kliens tud socket-en (ez egy speckó fájl a fájlrendszerben) és tcp-n keresztül kapcsolódni a szerverhez. Ha localhost van beírva, akkor mindig socket-en keresztül kapcsolódik, ha pedig ip, akkor TCP-n keresztül.

http://hu.php.net/mysql_connect
Lásd megjegyzés.

Hogy pontosan miért van ez a hibaüzenet, arra a szerver üzemeltetője tudna válaszolni.

pp

3
0
nevergone képe

Ez nem a Drupal gond, hanem a PHP+MySQL. Ha IP-címet adsz meg, akkor hálózati kapcsolatot fog nyitni, ami lassabb. Ha hosztnévként adod meg a "localhost"-ot, akkor socketet hoz létre, ami kb. a leggyorsabb lehetőség.

2
0
makgab képe

Értem, igazad van (most így végiggondolva).
Csak furcsa, hogy hol működik, hol nem... :o

0
0