Pathauto linkek automatikus átirányítása másik oldalra

tiburi képe

Sziasztok,

egy (számomra) érdekes kérdésben szeretném a tanácsotokat kérni.

Adott egy honlap több ezer tartalommal, amit felvásárolt egy másik honlap üzemeltetője és most minden ott lévő "article" node tartalom átkerül oda (másik domainra, másik (szerencsére) drupal, azonos verziójú 7-es motorra).

Cél, hogy a régi oldalon lévő számtalan külsős hivatkozás működjön később is (a domain is az új tulajdonoshoz kerül), méghozzá úgy, hogy automatikusan átugorjon az új oldal átmigrált/átmásolt tartalmára. (Itt lenne egy kis üdvöző szöveg arról, hogy mátol ez az új cím stb.)

Az új oldal nem új, olyan értelemben, hogy azon is vannak tartalmak így a sima migrate megoldásokhoz kapcsolódó dolgok (feltételezésem szerint) nem jöhetnek szóba. Az azonosítók stb. eleve nem lehetnek ugyanazok (persze lehet hogy rosszul gondolom).

Kérdés, hogy milyen Drupalos megoldás adott erre? Lehet hogy egy sima php script kell csak írni, ami tartalmazza az üsszes aliast amihez hozzá van rendelve az új, aztén átirányít és jónapot, de lehet valami egyéb mód szerintetek? Egy modul, ahova magam vihetem fel az új linkeket, ahova a böngésző átugrik?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

Nem értem a felvetést, lehetne pontosítani?

"Cél, hogy a régi oldalon lévő számtalan külsős hivatkozás működjön később is "

Ha egy tartalmat átmásolsz az egyik domain-ról a másikra akkor a külső hivatkozások működni fognak, hisz azok http://-el kellett, hogy kezdődjenek.

Két dolgot kell megoldanod:

1. Az átmásolt tartalomban található linkek javítása
2. A régi oldalról átirányítani az újra.

1. migráció során lehet cserélni, kész modult nem tudok rá, de vannak olyan modulok, amikkel ezek a problémák orvosolhatóak.

2. A régi oldalhoz hozzá kell nyúlni, nem tudok itt se kész megoldást. Global redirect, csak oldalon belül működik, de érdemes lenne egy próbát tenni.

pp

1
0
tiburi képe

Köszi a választ!

A likjavítás jó ötlet, mert sok a hibás link. A külsős hivatkozások között azonban sok a hibás (értsd: nem esztétikus linkekre mutat, pl. ékezetesekre stb.)

Azt fogom csinálni, hogy a régi oldal teljes node és kapcsolódó path(ok) linkjeit kiexportálom és párosítom az új oldal ugyanazon (de már csak egyetlen) pathauto linkjeivel.

Egy kiindulási helpet a témában itt találtam: http://stackoverflow.com/questions/768431/how-to-make-a-redirect-in-php

Egyébként némi segítséget és ötletet is adott a pathologyc modul a kérdésemre, amit még tanulmányozok.

ÜDV!

0
0
nevergone képe

Ha már redirect kell, hasznos lehet: https://www.drupal.org/project/redirect

Amúgy is hasznos, mert a segítségével, ha megváltozik a tartalom címe és a pathauto új url-t generál, akkor a régiről 301-el át lehet dobni a látogatókat az új helyre.

1
0