Patch felrakás leírása

yasztibike képe

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy tudnátok-e egy rövidke magyar leírást adni arról, hogy hogyan is rakjunk fel a drupalunkhoz patch-t? Az angol leírásból nem nagyon jövök ki. :S Konkrétan én ezt a patch-t szeretném felrakni
http://drupal.org/node/360605#comment-1807100

Windows-on és Ubuntun ( cd-ről indított verzió van fent ) tudnám csinálni....

Nagyon szépen a segítséget!!!

Nagy Gusztáv képe

yasztibike képe

megnézem mire jutok vele, köszönöm! Bármi van, írom :)

0
0
pp képe

De, hogy ne kelljen keresni:
http://drupal.org/patch/apply

A lényeg:

1. Letöltöd a foltot(patch).
2. belépsz a Drupal gyökér könyvtárába.
3. path -p0 < útvonal/foltneve.patch

Windows alatt cgiwin-nél kb (mert nem ismerem) C:\\teljesútvonal\patch.exe -p0 < ...ugyanaz..

Mindenképpen parancssor kell neked és nézni mit ír ki. Ha nem megy valami akkor ezeket a sorokat másold ki és told ide be. (ne ide, hanem egy új témába, de ezt már tudod. ;)) Egy foltot csak egyszer alkalmaz, tehát ne add ki többször a parancsot. Újrapróbálkozni úgy kell, hogy újra kitömöríted(vagy hígítod..muhahaha) a Drupal-t és felülírod az ott lévő fájlokat. (vagy csak azokat amiket módosított a folt, ezeket ki fogja írni, tehát a legjobb, hogy ha ezt mindig figyeled, mert elég csak ezt a pár fájlt fel ftp-zni az éles rendszerre, és csak ezekről készíteni előtte biztonsági másolatot)

Figyelj oda, hogy frissítésnél nézned kell, hogy az adott verzió tartalmazza-e a foltot. Ha igen - wow, mosoly - csak frissítened kell a Drupalt. Ha nem akkor először mindenképpen próbáld ki, hogy a foltod alkalmazható-e a friss verzióra. Ha igen akkor még csinálnod kell egy update tesztet tutibizti és utána fel updatelni. Ha nem alkalmazható akkor javítani kell a foltot. Ha ezt meg tudod tenni akkor megteszed és megosztod a közösséggel. Ez azért is különösen fontos, mert akkor még át is nézik és ha vacak akkor szólnak. Ráadásul még hálásak is lesznek neked páran, ha jó a folt. Szóval csak nyerhetsz ezen, no meg így normális. Ha nem vagy rá képes, akkor várnod kell addig amíg valaki el nem készíti. Ha fontos akkor rászánhatsz egy tízest és megbízatsz valaki hozzáértőt, hogy csinálja már meg. (ekkor szintén megosztjuk)

Ajánlott nulla folttal foltozott Drupalt üzemeltetni, e fölött minden egyes folt duplázza az update-ek idejét. ;)

pp

0
0
yasztibike képe

Megnéztem, de se ubuntun se windowson nemakar lefutni...pedig jólenne , nagy kérés lenne, hogy valaki lefutassa és elküldje a fájlokat hogy leteszteljem? :S :S Nagyon szépen megköszönném! :)

0
0
pp képe

Lehet velem van a baj, de tényleg nem értem, miért kell leírni ezt többször:
Mindenképpen parancssor kell neked és nézni mit ír ki. Ha nem megy valami akkor ezeket a sorokat másold ki és told ide be. (ne ide, hanem egy új témába, de ezt már tudod. ;))

Te problémád neked kell megoldani, mi segítünk. Nem pediglen megoldjuk helyetted. Vagy azt gondolod majd minden foltot mi fogunk neked megcsinálni? Hogyan fogsz így segíteni a fejlesztőknek, hogyan fogsz az átnézni egy foltot, ha még alkalmazni se tudod?

A Drupal egy szabad szoftver nem ingyenes.

pp
(azt hiszem ma morci vagyok. ;))

0
0
szantog képe

Nem feltétlenül kell a parancssor.
Néhány hónapja én is sokat próbálkoztam patcheléssel, egyszer sikerült is ez alapján: http://drupal.org/node/60179 Itt írnak két win progit, ha jól emlékszem, a tortoisesvn-el jött össze.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

yasztibike képe

Próbáltam parancssorban, próbáltam anélkül, próbáltam win-en , próbáltam ubuntun és vmiért nemjött össze...egyszerűen nemreagál... Köszi szantog megnézem , bízok a legjobbakban!! Köszi

0
0