Parent Entity Type - Lehetséges?

ssibal képe

Issue:

Van 7 darab különböző node type-om (article fajták), melyek fieldj-jei 90%-ban megegyeznek, mind field base, mind field instance téren (ergo a field instancek azonosan vannak felparaméterezve).

Probléma:

Amennyiben szeretnék új közös field-et felvenni, azt 7-szer kell megtennem, ha label szerű változtatás kell, azt is 7-szer kell, nem beszélve a form_alterkről, ahol 7db form_id-t kell megcímeznem.

Álom megoldás:

A legjobb az volna, ha lehetne egy parent entity type-ot leszármaztatni, és a gyerekek mind megkapják a szülő fieldjei-t, így azokat csak egy helyen kell változtatni! Eddigi körbekérdezéseim és kutatásaim eredménye az, hogy konkrétan ez a megoldás nem lehetséges D8-ban.

Tudtok bármiféle más megközelítést, ami megkönnyítené a helyzetemet?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

Szia!

Én abba az irányba indulnék el, hogy a közös mezőket egy külön entitásba tenném bele és az https://www.drupal.org/project/inline_entity_form segítségével jeleníteném meg őket a célhelyen.

2
0
ssibal képe

Köszönöm szépen a választ!

Igen. Ennek meg van azaz előnye, hogy csak egyszer hozzákapcsolom az adott entitást az article type-okhoz, és után végig ott lesznek.

Ami fontos lenne számomra, hogy önmagában ez az entitás ne legyen példányosítható (gyenge entitás), mert önmagában nincs értelme.

Update - Inline entity form:

Mindeképp saját entity type bundle-t kell létrehozzak, mivel a node esetén kötelező a "title" mező, és nem akarok azzal mokkolni, hogy ezt kikerüljem (nem beszélve, hogy ez így magában nem a klasszikus értelemben vett content)

Ez igazából jó megoldásnak tűnik!
Írok még összefoglaló update-et, hogy mire jutottam!

0
0
nevergone képe

Nem csak node lehet entitás és sajátnál te szabod meg a mezőket. Ha nem kell cím, hát nem lesz cím: https://www.drupal.org/project/eck

1
0
ssibal képe

Igen! Nem elég kifejezően, de én is ezt akartam írni!
Írok saját entitás típust!

1
0
vikicica22 képe

Az Entity connect -et próbáld ki. Lehet ez a megoldás a számodra.

1
0
ssibal képe

Köszönöm a választ!

Sajnos egyelőre nincs kilátásban Drupal 8-as verzió (írják, hogy folyik a portolás, de még dev sincs a letöltések között)!

0
0