Összetett tartalomtípus + galéria képek

biggabo19 képe

Sziasztok!

Ismét töröm a buksimat egy megoldáson, de mindig elekadok. Gondoltam felteszem a drupal.hu csapatának, hátha többen többre menyünk, ez már biztos.

A probléma a következő:
Készíteni szeretnék egy tartalom típust, mely egy természettudományi labor kísérleteit írná le, képekkel és videóval mellékelve.

A beküldött tartalom a következő mezőkből állna:

1. Kísérlet neve: Ez az oldal címe is egyben, ez adott
2. A kísérlet leírása: ez is adott, ez lehet a törzs mező.
3. Képek a kísérletről: Na ezzel akadok el elméletben. Ez gy táblázatos megjelenésben lenne, rákattintva pedig colorbox, vagy Lightbox2 felületi megjelenítéssel jelennének meg a képek.
4. Videó a kísérletről: Youtube videó jelenne meg.

A mag a Drupal 7 ez már megvan. A képek okoz igazi fejtörést, amit oly módon kellene megoldani, hogy a kísérlet leírását követően jönnek, szép rácsos elhelyezkedésben (pl: 3*3 területen), rákattintva lightbox megjelenéssel, vagy Colorbox. Amelyik szebb.

Az elrendezés okoz fejtörést. Képet tudok feltölteni, meg is jelenik, de hogy kellene ezt elrendezni szépen. Az képstílusoknál ugyebár méretezhetőek, de akkor sem tudom megoldani, hogy nem egymás alatt jelenjenek meg.

Views-sal megoldható lehetne, de ott pedig akkor miként tudnám megoldani, hogy adott kísérlet képei csak az adott kísérlet oldalán jelenjenek meg.

Egy másik kérdés, de ehhez kapcsolódó. A kísérletek képet, melyek feltöltésre kerülnek, nem lenne rossz a kísérlet (node) nevével ellátott egyedi mappába összeszedni, így nem a files menüben lennének beömlesztve. Ez megoldható, hogy külön mappázza őket?

Várom javaslataitokat és előre is köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Ezt tipikusan sminkeléssel szokás megoldani. A megfelelő div-eket kell float-olni.

1
0

Nagy Gusztáv

biggabo19 képe

Köszönöm. Gondoltam, bár közben egy galery format jquery megoldásával érdekesebb és praktikusabb képmegjelenítést alkalmaztam. Most még építgetem, de majd belinkelem az oldat, hogy később bármi megnézhesse a megoldást.

Köszönöm. Üdv.

0
0
biggabo19 képe

A kivitelezés is változott, de megadom az oldal címét: www.belvarbcs-oveges.hu

1
0