Oracle Apex Drupal mellé

akos153 képe

Üdv. Nem tudom ki halott már az apex nevű webalkalmazásról. Létezik egy olyan oldal amit az oracle készített, ahol egy regisztráció után kapsz egy apex-es kezelőfelületet. Ennek az egésznek az a lényege, hogy egy adatbázist tudsz vele létrehozni akár egész komolyat is! Kérdésem lenne, hogy ki ismeri ezt, és hogy ezt hogyan tudnám én a drupallal összeolvasztani. Ez alatt azt értem, hogy ne a külön apexes kezelőfelület jelenjen meg hanem egy általam készített drupalon belül. Az apexnek vannak letölthető fájlai de azokat nem tudom hova tegyem, mivel .sgl kiterjesztésűek.

Végeredményben azt akarom elérni, hogy megvan a drupal oldalam, és amellett (egy szerveren) van az apexes dolog is.

Segítségeteket előre köszönöm. (Azért ide tettem fel ezt a kérdést, mert drupallal is kapcsolatos, más oldalt nem találtam ahol az apexet taglalnák. A másik ez fontos lenne nekem a szakdolgozatomhoz!!)

Fórum: 
aruna képe

Végeredményben azt akarom elérni, hogy megvan a drupal oldalam, és amellett (egy szerveren) van az apexes dolog is.

Az apex oracle adatbázison fut, így ha telepíteni akarod kell minimum egy oracle XE plusz egy webszerver (apache vagy tomcat...), ha felrakod ezeket egy saját szerverre vagy VPS-re, akkor rakhatsz apache-php-mysql-t is mellé. Így futtathadod őket egy szerveren. De több mint egy giga memória kell valószínűleg ezekhez.

Ilyen szinten el tudom képzelni a kapcsolatot a két rendszer között:

- Mind a drupal, mind az apex tud harmadik rendszerből, pl. LDAP-ból authentikálni.

- A drupal fut oracle-en is (bár nem tudom mennyire megbízhatóan, https://drupal.org/project/oracle).
Így ha egy db-ben van oracle alatt a két rendszer, akkor mind a drupal-ból is eléred az apex tábláit és az apex-ből is a drupal tábláit.

- Az oracle tud dblink-et (http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28310/ds_concepts002.htm), így ha a drupal mysql-ben van pl. akkor még az apex láthatja a drupal tábláit, "mintha" azok oracle alatt lennének.

Ez alatt azt értem, hogy ne a külön apexes kezelőfelület jelenjen meg hanem egy általam készített drupalon belül.

Nem nagyon lehet a két kezelőfelületet összeolvasztani, mert minden más, sessionkezelés, webszerver. Persze valamilyen fapadosabb pl. iframe-s megoldással megjelenítheted az apex alkalmazást, pl. egy riportját egy drupal site-on belül. De ez nem az igazi integráció.

Az apexnek vannak letölthető fájlai de azokat nem tudom hova tegyem, mivel .sgl kiterjesztésűek.

???

Az apex alkalmazást egyben szokták exportálni, ahogy a fórumon nézegettem (részenként nem nagyon lehet verziózni, mert minden a db-ben van). Ezt az export-ot tudod két oracle között, pl. a teszt és éles szerver között mozgatni.

Maga az apex mint fejlesztő eszköz benne van az újabb oracle adatbáziskezelőkben, így ha telepíted az adatbáziskezelőt, akkor már az apex is telepítve van.

1
0