Oracle alkalmazás készíthető Drupal alá?

balatom képe

Most ismerkedem a Drupal-al. Azt szeretném tudni, hogy Oracle adatbázis kezelő alkalmazás készíthető-e vele? A következő funkciók kellenének:
1. Adatbázis kezelése (nézeget - táblázat, kapcsolt tábla, szűrések, listázások, adatmódosítások - ezeket mind többfelhasználós rendszerben)
2. Dokumentációkezelés: Formázható dokumentumok készítése (adatrekord kiválasztás és beszúrás a dokumentumba, ezek nyomtatása, vagy küldése emailben, faxon)

Ha esetleg már van ehhez modul, akkor tapasztalatok?

Köszi: BT

Balu Ertl képe

Szerintem az általad vázolt igények egy-pár szinttel lentebbi rétegről valók, mint amire a Drupal hivatott.

  • „Adatbázis kezelése”: A Drupal csak használja az alatta futó adatbázis-szervert, de nem kezeli azt (ha phpMyAdmin-re gondolok hasonlatképpen.) Ha a kérdésed úgy hangzik, hogy Oracle adatbázis-szerveren elfut-e a Drupal, akkor a válasz valószínűleg igen. Keress rá az „Oracle” szóra a Drupal.org-on, és válaszd ki a szükséges modult.
  • „Dokumentációkezelés”: ezt nagyjából úgy tudnám elképzelni, hogy felviszel tartalmakat a CMS-ként webszerveren futó Drupal-ba, majd azokat lekéréskor PDF-generáló modul(ok) segítségével A4-es fehér papírlap formába öntöd. De lehet, ez már nagyon faramuci megoldás DMS helyettesítésére...
0
0