Oldal-szintű szerkesztői szerep Organic Group + Workflow-alapú weboldalon

ipeto képe

Sziasztok!

Az oldalon egy elég bonyolult jogosultságrendszert kellene megvalósítani:

  • Sok (>20) csoport van, külön adminisztrátorokkal, akik csak a csoportjukon belül működnek - ez ugye leginkább Organic Group
  • A szerző láthatja és szerkesztheti a saját tartalmait a csoportban - ezt jól tudja a Node Access User Reference modul
  • Viszont arra is szükség van, hogy egy workflow mentén lehessen állítani a jogokat, tehát pl. a szerző csak addig szerkeszthessen, amíg Piszkozat státuszú a tartalom, ha beküldte, akkor már ne - ez megoldható a Workflow modullal, sőt OG Workflow-val össze is párosítható mindez az OG-pal.

A gond ott van, hogy kellene egy olyan szerkesztői szerepkör is, ami minden tartalomhoz hozzáfér OG-tól és Workflow-státusztól függetlenül. Itt már elég sok mindent kipróbáltam:

  • Hiába állítom be a workflow access beállításainál (admin/config/workflow/workflow/manage/1/access), hogy hozzáférjen, az og_workflow_access megtagadja a hozzáférést - merthogy (gondolom) nem tagja a csoportnak a user.
  • Ha bekapcsolnám az OG-jogoknál, hogy a nem-csoporttagok is szerkeszthessenek, akkor pedig azt kellene beállítani, hogy kik NEM férhetnek hozzá a tartalomhoz. Ezt nem tudom, lehet-e és nem is tűnik túl jó útnak.
  • Létezik az OG Role Override modul, amivel elvileg éppen ezt lehetne beállítani, vagyis hogy adott szerepkörű felhasználók adott OG-szerepkört kapjanak minden csoportban. Viszont ebben az esetben is az og_workflow_access akadályozza meg pl. a szerkesztést.
  • Amit még elvileg lehetne, hogy egy szabállyal minden ilyen oldal-szintű szerkesztőt berakunk minden csoportba, de itt meg a "minden csoportba" részhez nincs ötletem.

Szóval létezik-e erre "az OG-szerep átruházása egy workflow-val súlyosbított környezetben" problémára valamilyen megoldás?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ipeto képe

Még egy módszert megpróbáltam, ez se jött be: Az OG Subgroups modul elvileg tudja, hogy csoportnak csoport is lehessen tagja és megörököljék egymástól a felhasználókat.

Elvi szinte működni látszott a dolog, mivel megjelentek az Inherited users blokkban a szülőcsoport felhasználói, szépen de tudom kapcsolni a Workflowban a szükséges jogokat. Viszont egyrészt ezek a jogok továbbra sem lépnek életbe (az og_workflow_access továbbra is megtagadja a szerkesztést, pedig a felületen bekapcsoltam).

Másrészt meg megpróbáltam összeállítani egy eltérő OG Subgroup-beállítást és ehhez kiszedtem minden hozzáadott OG-mezőt. Viszont ennek ellenére megmaradt a korábban definiált kapcsolat a két csoport között, megjelennek a megörökölt felhasználók. Ha kikapcsolom-bekapcsolom a modult, akkor is, ha törölök minden cache-t, újjáépítem a jogokat stb. akkor is. Mit lehetne még megpróbálni a kapcsolat megszüntetésére?

0
0