Oldal szöveg formázása

jancsy képe

Üdvözletem. A Garland sminket használnom, és ha a tartalom-oldal-törzs-be szöveget illesztek az mindíg ugyanazon a méretben és szövegformátumban jelenik meg. Gondolom ez az alap beállítása. Hogyan lehet formázott szöveget beilleszteni a törzsbe.

jancsy

Fórum: 
zozo képe

A téma smink független, formázhatsz html tag-ek segítségével, BBcode segítségével. Ezekhez némi háttér ismeret szükségeltetik. De számos nagyszerű modul létezik a szöveges tartalmak formázásához, ajánlom figyelmedbe a HTMLArea modult.

0
0
jancsy képe

hmmmm. A HTMLArena modul lesz az amire nekem szükségem van. Jól sejtem hogy ez egy külön modul amit letöltök, ebben megformázom a HTML oldalt, és úgy illesztem be, vagy rosszul gondolkodom, és másról van szó.

jancsy

0
0
pp képe

A Drupal-ban használatos oldal fogalom gyökeresen eltér a html oldal fogalmától!

A Drupal oldal a html oldal tartalmi része, tehát a régiók(fejléc, lábléc, oldalsávok) nélküli rész. Ezeket ugyanis a Drupal rakja a tartalom/oldal köré, ezért is hívják tartalom kezelőnek, mert Te csak a konkrét tartalommal foglalkozol nem az egész oldallal.

pp

0
0
jancsy képe

Elnézést most egy cseppet, megzavarodtam, ki kivel van. Szóval hogyan is tudom elérni, hogy egy adott menü alatt formázott szöveg jelenjen meg?

jancsy

0
0
pp képe

A Drupal fapad(mivel a júzer nem formáz arra a tipográfus van, de ez egy hosszabb téma;)) tehát alapbeállításban neked kell belenyomni a html elemeket <strong> <em>, stb. Ha a beviteli formát átállítod html-re akkor olyan kódot teszel bele amilyet akarsz. Ha szeretnél viziviges szerkesztőt, akkor szívathatod magad a tinyMCE, Fckeditor, HTMLArea javascriptes kódkönyvtárakat integráló Drupal modulokkal (figyelj, mindegyik modulhoz kell a külön javascriptes könyvtár)
Ha képes vagy elfogadni, azt, hogy furcsa karakterek jelennek meg a beviteli mezőben, de gyorsan akarsz dolgozni a BUEditor-t javaslom.

Ezekkel csak a tartalmi részt (ami ott középen van) tudod formázni, de a blokkokat, a fejlécet, az oldal címét, stb nem. Ehhez sminket kell módosítanod.

Remélem így érthetőbb.

pp

0
0
jancsy képe

Köszönöm így világosabb, (bár van akinek biztos elsőre is az volt) az én elképzeléseimhez elég lenne, vastag nagy betűk, egy két eltérő betűstílus. Mivel az igényeim nem túl nagyok (és kezdő is vagyok) az általad javasolt megoldások melyikét érdemes alkalmazni?

jancsy

0
0
pp képe

Próbáld ki mindet, szánd rá az időt, mert én nem tudom neked megmondani, hogy neked melyik lenne a legjobb ;)

Én a BUEditort szoktam javasolni.

pp

0
0