Offline-ból Onliba?!!

janagawa képe

Hali!
Elkövettem egy nagy baklövést! Még kezdő vagyok nagyon és megakartam nézni hogy mivan ha offline-ba rakom az oldalt. Hát most megtudtam. De nemtudok vissza menni!!!!! Hogy léphetek újra vissza? Vagy újra kellene telepíteni az egészet?!! Csak lehet talán valamit átírni valahol nem? PLS segítsen aki tudd!!! ELŐRE IS THX!!!!!

Fórum: 
pp képe

a két medzsiket jegyezd fel:

?q=user
?q=admin

hajrá

0
0
janagawa képe

Igen! Biztos jó lesz amit írtál csak tudnám hogy hova kell beírni?!!! mert tudom a jelszót felhasználónevet stb de hova írjam? a web cím után vagy hova? Egy kicsit részletesebben légyszi!!! Köszi!!

0
0
nevergone képe

Jaj, jaj... gondolom a kézikönyvet elolvastad, ugye...?
Elárulok egy titkot: http://oldalad_cime/?q=user és http://oldalad_cime/?q=admin
Vagyis a böngésző címsorába kell beírni, az oldalad címe után.

„Online” beállítás esetén a látogatók a megszokott módon böngészhetik a webhelyet. „Offline” beállítás esetén csak a „webhely beállítások adminisztrációja” jogosultsággal rendelkezők érhetik el a webhelyet karbantartás céljából, minden más látogató az alább megadott offline üzenetet látja majd. Az erre jogosult felhasználók „offline” módban is beléphetnek a felhasználó beléptetés oldalon.

Amúgy próbálkozni lehet (senkinek sem árt), és akkor szerintem magadtól is rájöttél volna. Azt javaslom még, hogy mielőtt komolyabb oldal készítésébe fognál, alaposan próbálgass ki mindent, akár többször is. Én is ezt csináltam anno, mégis élek. :)

0
0
janagawa képe

A keresőbe a névután írtam be az admint de az nem működött és nem próbáltam ki a usert. :(( Sorry Sorry!!! A userrel működik betudok lépni. Bocsánat mindenkitől hogy raboltam az idejét!!!! Hamár így lesikerült égetnem magam akkor hadd égessem még jobban. A drupal arra jó hogy a már meglévő honalpodat fejleszd bizonyos modulokkal esetleg megváltozatatod az arculatát valamilyen sminekel ugye? Arra nem igazán alkalmas hogy én csak egy sima tárhelyre felrakom a drupalt és vele akarok honalpot csinálni? mert én ezzel szerettem volna de ahogy nézegettem nem jöttem rá hogy én hogy tudom pl. a szöveget kedvemre jobb oldalra tenni vagy balodalra. És meg sok minden más. Vagy ezt mind lehet csak én vagyok ennyire lúzer? vagy pedig csinálni kell rendesen egy szerkesztővel külön honlapot azt felrakom a tárhelyre rá a drupalt és akkor onnastól én dizájnolom egy két trükkel.
Rosszúl látom a helyzetett?

0
0
nevergone képe

Valószínűleg mégsem olvastad el a kézikönyvet, mert eléggé kevered a fogalmakat. Amire Te gondolsz, arra nem való a Drupal. A Drupal egy tartalomkezelő rendszer (ennek minden sajátosságával), amire pedig Te gondolsz, arra különféle honlapkészítő programok állnak rendelkezésedre, mint pl. a First Page

0
0
pp képe

A tartalom kezelő rendszert a következő képen kell elképzelni:

Van egy sablonod(ez a smink) és van egy nagy adat adathalmazod(ezek a node-ok)
A Drupal annyit csinál, hogy fogja az adathalmazt és belenyomja a sablonba.(persze egy hangyányi funkcionalitást is ad hozzá;))

Drupal Mozikönyvet nézd végig szerintem.

0
0
janagawa képe

Ja értem már akkor hogy mi ez. Sikerült még jobban beégnem de nem gáz egyszer csak megtanulom. Muszály volt megkérdeznem mert konyha nyelven ez nincs leírva. Köszönöm mégegyszer a segítséget!!! A mozik könyvet megnézem még azért ártani nem árt!!! Köszi mindent!!!

0
0
thamas képe

A Drupallal webhelyet tudsz építeni. Lehetséges már meglévő oldalak „drupalosítása” is, de kezdőnek én nem ajánlanám.

Nem tudom, mit értesz a szöveg jobbra, vagy balra tétele alatt... A "sima tárhelyről", meg annyit, hogy ha az ingyenes tárhelyekre gondolsz, az eddigi tapasztalatok szereint lehetnek kisebb gondok a Drupal használatával (a tárhelyszolgáltatók által beállított korlátozások miatt).

Szerintem nézegesd a rendszert, próbálgasd a funkciókat és mindenek előtt olvass róla minél többet! Előszöris itt a kézikönyv. Érdemes a fórumokat is böngészni. Továbbá, ha tudsz angolul, erősen ajánlott a drupal.org bemutató és kézikönyv része. Jah, és nézegethetsz videókat is, pl. http://tanarurkerem.hu/drupalmozikonyv

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

http://janagawa.hu/?q=user

a web cím után vagy hova?

Ezt próbáltad és nem ment, azért írod?

pp

0
0
janagawa képe

Ja Köszönöm amúgy a segítséget mind2tőtöknek!!!!

0
0
hfc99 képe

Sziasztok!

Kezdő drupal használó vagyok. OFF-Line módba került ismét a honlapom. Próbáltam a ?q=user és az admin "varázslást" is. Nem tudok belépni :-(

Egyszer, egy karbantartással már kizártam magam, de az itt ismertetett belépési móddal be tudtam lépni.

A mai, második esetnél nem tudok visszalépni! Az OFF-line okát most nem tudom, nem raktam a weblapot karbantartás módba... A tárhely szolgáltatómnál változtattam meg jelszavaimat az előző este (ftp, admin)
Az adatbázist a webes kezelőfelületen elérem, ftp kapcsolatom is megvan a honlapommal, de nem tudom, hogy állítsam helyre a státuszkót (on-line)

Köszönöm előre is a segítséget!

0
0
pityu73 képe

Ha tárhelyszolgáltatónál vagy akkor nem "localhost/?q=user" hanem "domainnév/?q=user".

0
0
hfc99 képe

természetesen: domain név volt.
hfc99.petiapa.hu/?q=user

0
0
Jenő képe

A settings.php-ban ellenőrizd le/állítsd be az adatbázishoz szükséges adatokat.

0
0
hfc99 képe

megtaláltam a settings.php-kat, de két helyen is(drupal ill. sites könyvtár)... mivel szerkeszthetem?
mit javítsak benne?

0
0
hfc99 képe

van egy régebbi mentésem, az ottani settings.php méretre, ránézésre megegyezik a honlapéval...

0
0
FleetCommand képe

Ha az adatbazis-jelszot is megvaltoztattad, akkor modositanod kell a settings.php-t. Egyszeruen toltsd le a gepedre, fogj egy Jegyzettombot, azzal nyisd meg, es keresd meg benne az adatbazisos reszben a regi jelszavadat, ird at, mentsd el, aztan toltsd vissza.

0
0
hfc99 képe

a drupal könyvtárban lévő settings.php-t felül tudom írni, a sites/default-ban lévőt nem tudom felülmásolni :(

0
0
FleetCommand képe

Elvileg csak egy settings.php-nak kellene lennie, mégpedig a sites/defaultban.. Szóval azt kell felülírnod. Valószínű azért nem tudod felülírni, mert alapból nincs jogosultság a fájlba írni.. Ezt az FTP-klienseddel át tudod állítani (mindenkinek adj jogot az írásra), utána felül tudod írni. Ha végeztél, ne felejtsd el visszaállítani a jogosultságokat olyanra, mint ahogy eredetileg voltak!

0
0
hfc99 képe

Köszönöm!
Sikerült felülírnom, újra él a honlapom.

0
0
hfc99 képe

nem adja fel a bejelentkező ablakot

0
0
Paal képe

Mert nem éri el az adatbázist. Nincs vagy rosszul van megadva az adatbázis elérés.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

hfc99 képe

köszönöm a segítséget!

0
0
hfc99 képe

Sikerült, on-line a honlapom
Köszönöm a segítséget!

0
0
Kezdő ATI képe

Én is beleugrottam ebbe hibába, viszont nekem ezt írja http://tomitrade.hu/?q=user oldal:

Szerverhiba
A webhely problémába ütközött a(z) http://tomitrade.hu/?q=user http://tomitrade.hu/?q=user lekérése során. Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva.
Íme néhány javaslat:
A weboldal újratöltése később.
500 HTTP hiba (Internal Server Error): Váratlan feltétel merült fel, miközben a szerver megpróbált eleget tenni a kérésnek.

Van valami tippetek hogy tudnám visszacsinálni?

0
0
pp képe

nyitsz egy új témát az új témának és a webszerver logjában található hibát betolod.

pp

0
0
Kezdő ATI képe

ok

0
0