Node pager, avagy a book és a taxonomy keresztezése

eMeLA képe

Adva van több node ami book-ba vagy kategóriákba van rendezve. Ezeket node-onként kell lapoztatni.

Kategóriák:
szín 1
kék
sárga
szín 2
fekete
sárga

A két megoldás:
1. book modulal (alapesetben node-onként léptethető)
2. taxonomy+views (a lapozó 1 elemre korlátozva, így node-onként lapozható)

A probléma:
1. egy node csak egy node-hoz tud kapcsolódni, nekem pedig az kellene, hogy többhöz is lehessen, vagyis esetünkben a sárga node két helyen is szerepel

2. egy node több kategóriába is berakható, viszont a taxonomy term lapon a node lista (még ha a teljes nézet jelenik is meg) jeleníthető meg. Ez azért nem jó nekem mert ha 1 elemenként lapozok, akkor az oldal linkeje a term link+page. Így ha bővül a lista, a tartalom "átvándorol" egyik lapról a másikra.

Hogy lehetne megoldani?

a. van-e olyan kiegészítő modul a book-hoz, amivel egy node több node-hoz is tud csatlakozni (kerestem a drupal.org-on de nem találtam ilyet)

b. ha megjelenik egy node, akkor jelenjen meg egy lapozó is mely a term-en belüli node-ok közt lapoz (ilyet sem találtam, ehhez egyedi modul kell)

c. valahogy másként megoldva?

Találkozott valaki hasonló problémával?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Más megközelítéssel oldottam meg: book + klónoztam a tartalmat. Létrehoztam egy új tartalomtípust melyben csak egy node reference field van. Az útvonal duplázást azzal kerültem el, hogy az útvonal a könyvlap gyökér + szülő + tartalom_cím, így ugyan az lehet a cím, az útvonal pedig más.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu