Node menühöz adott elemek nem aktívak

Laszlo1818 képe

Sziasztok,

Olyan problémába ütköztem, hogy a node_menu() function-höz adtam hozzá régen elemeket, amik működtek is, most viszont nem működnek és akármit csinálok a node.module fájlban a node_menu functionben az valamiért nem látszódik nem működik. Cache ürítéssel nem érek el semmit, akkor se működik pedig régen az kellet csak hozzá, hogy aktív legyen. Eléggé elszomorodtam, ugyanis ennek működnie kéne, mert itt a leadási határidő a nyakamon. Légyszíves segítsetek, hogy ezeket a menupontokat, hogy tudom újra aktiválni.

Üdv,
Laci

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

„Sajnos” rossz hírem van: k* rossz irányba haladsz. Olyan szinten túrod szét a rendszert, hogy abból értelmes, működő dolog nem nagyon fog kisülni, még határidő nélkül sem. Pláne, hogy annak a biztos tudatában erőszakolod meg a rendszert, hogy amúgy lövésed sincs a működéséről és a logikájáról.
Remélem a konzulensed kicsit jobban ért a dologhoz és visszadobja az egészet. Nem azért írom ezt, hogy bántsalak, de ez a tipikusan „hogyan ne kezdjünk bele” példája. Azt sem teljesen értem, hogy ha semmi tapasztalatod nem volt a Drupallal és az azzal való fejlesztéssel, akkor miért ezt választottad témának. De ez már egy másik történet.

Ui: Nem szerettem volna hozzászólni a témáidhoz, mert sem megbántani, sem trollkodni nem volt célom. De néha tényleg az a legegyszerűbb, ha egyszerűen kimondjuk: ez így gáz.

9
-2
chx képe

Ezen a site-on körülbelül két ember van aki átírhatja a node module-t valamilyen projekthez, Hojtsy Gábor és én :D (node_menu-t meg eleve felesleges, van alter) abból tényleg nem lesz jó történet, szakdolgozat vagy éles site, mindegy, ha valaki úgy ugrik neki hogy a node_menu-t túrja széjjel és nem tudja hogy miért nem működik most hirtelen amit belehackelt. Ebből az lesz hogy egy ágrólszakadt szerencsétlen három nap alatt újraírja az egészet egy marok mogyoróért, a tisztelt szakdolgozónak továbbra sem lesz fogalma a Drupalról, esetleg meg is utálja az egészet. Van amikor a tanuló megérdelmi a bukást.

5
0
pp képe

Bár totál off, de én azért szavaztam le, mert nem azt írta, hogy ne nyúlj a core-hoz (ld. csg hozzászólását), hanem elkezdte oltani emberünket, amit én személy szerint nem szeretnék itt látni a dhu-n. Módszer, megoldás lehet nem a legjobb, de személyre ne tegyünk már megjegyzést.

pp

1
0
nevergone képe

Igen, ebben igazad van. Én úgy látom, hogy ez egy minden évben visszatérő probléma, amit persze nem nekünk kell megoldani, pláne nem itt. Érdemes lenne egyszer – akár az oktatók bevonásával is – beszélgetni arról, hogy ez a jelenség miért alakult ki és mit lehetne tenni ellene? Mert a végén az lesz, hogy elkészül a szakdolgozat (vagy nem), emberünk megutálja a Drupalt (vagy nem), de mindenképpen dokumentálva lesz egy olyan megoldás, ami egy veszélyes és megfelelően alapos ismeret nélkül nem ajánlott utat mutat be. Esetleg még az is lehet, hogy emberünk kap rá egy jobb jegyet és azt érzi, hogy ő mennyire ért már a rendszerhez és milyen gyorsan beletanult, holott ez nem igaz.
Nem gondolnám jónak, hogy itt elmenjen a téma ebbe az irányba, de máshol szívesen vitázok erről. Csak szerettem volna egy részét megvillantani annak, ami a tegnapi szélsőséges megítélésre alkalmas, személyeskedő és konkrét szakmai tartalmat nélkülöző, viszont kellően figyelemfelkeltő hozzászólásom megírására késztetett.

0
0
pp képe

A te hozzászólásodra mínuszt adtam, a személyeskedés miatt, csg hozzászólására meg pluszt. Mindketten ugyan azt írtátok.

Amit most itt fentebb írsz, annak ehhez semmi köze nincsen. Részemről lezárva a téma.

pp

0
0
pp képe

Kérlek adj meg mintakódot és azt is, hogy mit szeretnél ezzel elérni. Ezután nem csak a hibát fogjuk neked megtalálni, hanem adott esetben ennél a nem javasolt megoldásnál egy korrektebbet tudunk ajánlani.

Amíg azonban nem tudjuk mit akarsz, nem tudunk segíteni.

4
0
csg képe

Az előző hozzászólásokból nem biztos, hogy egyértelmű, de egész konkrétan ott rontottad el, hogy a Drupal core-hoz nyúltál. Ha letöltöd a Drupalt, a .htaccess fájlon kívül semelyik másik fájlt nem szabad módosítani. Semelyiket, soha. Ha mégis megteszed, akkor egy összetákolt, karbantarthatatlan weboldalt kapsz, kiszámíthatatlan működéssel, és nem is tudsz újabb verziókra frissíteni további gányolás nélkül. Ha egy hozzáértő valaha átvesz egy ilyen oldalt utánad, biztos, hogy kidobja az egészet, és nulláról kezdi.

A Drupal API-ja lehetővé teszi, hogy saját modulokkal épülj be a rendszerbe. Azt is lehet persze rosszul csinálni, de első lépésként jó lenne legalább idáig eljutnod, mert addig jóérzésű Drupalista bottal sem akarja megpiszkálni azt, amit te kiadsz a kezedből.

6
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

nevergone képe

chx képe

Az viszont nincs benne a default letöltésben.

1
0
nevergone képe

Ez igaz, a telepítés hozza létre.

0
0
Laszlo1818 képe

Sziasztok,

Köszönöm a hatékony, észrevételeiteket és okoskodásotokat, szerintetek erre való egy fórum. Gratulálok a magyar mentalitású, fikázom, mert én vagyok a legügyesebb a világon hozzáállásotokhoz. Tisztelet a kivételnek.

Üdv,
Laci

0
-11
Gonda János képe

Akik megszólnak a gányolásért jóindulattal teszik. Aki személyeskedik Őt is a jóindulat vezérli. Valószínűleg unja azt a magyar okoskodó mentalitást, hogy belenyulok mindenbe, amit nem is dokumentálok és azt sem tudom mit okoztam ezzel. Fogadd meg a jótanácsokat és kezd elölről.
Nagy tudású emberek adtak pár megfogadásra érdemes dolgot. Nem kell megsértődni, még akkor sem, ha pár tanács lekezelőnek tűnik.
Sok sikert!

4
0

Gonda János

tiburi képe

Nem kell megsértődni, én egy hangyányit sem értenék a drupalhoz, ha nem oltottak volna le itt párszor :)
Sok "wrong way" ötletem volt, azokat alapból dobni kell, hogy hatékonyan lehessen haladni.
A személyiségfejlődés első fontos állomása az, amikor az ember nem sértődik meg a kritikától, hanem tanul belőlük. Sokan magukra veszik a dolgokat, holott itt is egy ötlet hibádzik csupán...

3
0
szantog képe

nekem már napokkal ezelőtt visított, hogy mi a kínod, még mielőtt ezt a node.module hekket benyögted volna, szóval ha erre hallgatsz, ez a thread sem lett volna.
Nem igazán értem a hisztit. Kb. semmit nem mondtál, ami előre vitt volna minket itt a fórumon, csak annyi derült ki, hogy milleneum falcon legobol tie fightert próbáltál építeni, ráadásul úgy, hogy amelyik elem nem passzolt, azt átrendezted flex-el.

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.