Nézetek: Nem jelennek meg sorok, ha nincs hozzá hivatkozott tartalom

ipeto képe

Sziasztok!
Lenne még egy node reference mezőkhöz kötődő problémám: Van 3 tartalomtípusom, Oktató, Kurzus és Tananyag. A kurzusban van egy node reference mező az oktatónak, a tananyagban pedig egy másik a kurzusnak. Az oktatót egy user reference mező kapcsolja a tényleges felhasználóhoz. A Node access user reference és a Node access node reference modulokkal kapnak hozzáférést azok a felhasználók a közvetlenül vagy közvetve hivatkozva vannak a tartalmakhoz. Ez remekül működik is, mindenki tudja nézni vagy szerkeszteni a kapcsolt node-okat.
Ezek alapján készítettem egy nézetet (EVA display), amiben adott oktatóhoz rendelt kurzusokat + a kapcsolt tananyagok számát listázza. Ehhez létrehoztam egy szövegkörnyezeti szűrőt (oktató nid-ja), illetve egy kapcsolatot (a Tananyag-ban lévő kurzus mező reverse verziójával úgy, hogy ez nem kötelező kapcsolat.) A nézet teljesen jól működik abban az esetben, ha a kurzushoz vannak tananyagok csatolva, ellenkező esetben azonban nem jelenik meg az adott kurzus.
Namost ez az, amit nem értek: a Kurzus - Tananyag kapcsolat nem kötelező a nézetben, ill. a felhasználó hozzáfér minden érintett node-hoz. Milyen jogosultsági probléma játszhat még itt szerepet? (az admin felhasználónál ugyanis minden rendben látszik) Ha a nézet lekérdezési beállításaiban bekapcsolom az SQL újraírás letiltása opciót, akkor minden rendbe jön, de nem tudom, helyes-e ezt így kezelni. Ill. azt hogyan lehet megtudni, hogy tkp. milyen jogosultság-megvonást kapcsoltam ki ezzel?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: