nemmegertos form hiba

pifta képe

Hali!

Azzal a kerdessel fordulok hozzatok, hogy ha en egy node-ba szeretnek egy formot elhelyezni, es ezt a formot a node kodjabol meghivni, akkor hol kellene includolnom a filet, ami megvalositja a formot, vagy mit kene irnom a harom alapfuggvenyen kivul meg ahhoz hogy a formom meg is jelenjen rendesen.

azt mar biztosan tudom hogy ha a template.php-be rakom az includot, akkor nem jelenik meg a form, cserebe kapok egy hibauzenetet...

Jol erzem hogy modulla kell tennem az en kis formomat, vagy van mas mod is?? Megint nem ertem elegge a dokumentaciot, vagy nem talalom a leirast amit keresek, hogy erre a kerdesre valaszt adjak magamnak...:) Mindenesetre barminemu segitseget szivesen fogadok:)

Koszi elore is...:)

Illyés Edit képe

Milyen formot szeretnél milyen node-ban elhelyezni? Miért kell, hogy node-ban legyen, miért nem jó például blokkban?

0
0
pp képe

Azzal a kerdessel fordulok hozzatok, hogy ha en egy node-ba szeretnek egy formot elhelyezni,

?? mi az, hogy a node-ban?? beállítod, hogy a beviteli forma php legyen és:
 print drupal_get_form('form_id');
Persze ez csak akkor fog menni, ha egy modul által megvalósított formot akarsz beletenni a node-ba. Saját formot vagy saját modullal, vagy a webform modullal tudsz készíteni.

es ezt a formot a node kodjabol meghivni, akkor hol kellene includolnom a filet, ami megvalositja a formot,
Mit jelent az, hogy a node kódjából?
A node-nak nincs kódja, csak tartalma.

Mit jelent számodra az, hogy a formot meghívni??

Formmal 3 dolgot lehet csinálni:
Megjeleníteni
Ellenőrizni
Feldolgozni

" vagy mit kene irnom a harom alapfuggvenyen kivul meg ahhoz hogy a formom meg is jelenjen rendesen."
drupal_get_form, már ha a három alapfüggvény a form_id, form_id_validate, from_id_submit.

he ezt olvastad akkor az még kevés egy modulnak. Olvasd el még azt is, hogy hogyan lehet egy oldalt készíteni(nem node!) és azt is hogyan kell info fájlt készíteni. Ha mindent jól csinálsz már kész is az első saját modulod. Persze elolvashatod a részletes leírást is

azt mar biztosan tudom hogy ha a template.php-be rakom az includot, akkor nem jelenik meg a form, cserebe kapok egy hibauzenetet...
Na ez a mondat verte ki nálam a biztosítékot ;) Pontosan mit is include-olsz be? Mi a hibaüzenet???

Jol erzem hogy modulla kell tennem az en kis formomat, vagy van mas mod is?? Megint nem ertem elegge a dokumentaciot, vagy nem talalom a leirast amit keresek, hogy erre a kerdesre valaszt adjak magamnak...:) Mindenesetre barminemu segitseget szivesen fogadok:)

Nem tudjuk, hogy milyen dokumentációt olvastál el, és nem is tudjuk mit akarsz, így erre a kérdésre sem tudjuk a választ. Ha nem magadtól várod a választ akkor kicsit több infot kell ám megadnod, ha magadtól várod, akkor feleslegesen írtad ide be. ;)

pp

0
0
pifta képe

Hali!

Jogos nem fogalmaztam sem erthetoen sem nem irtam le, hogy mik a problemak avval ameddig jutottam...

A hibauzenet arra utal, hogy amikor a drupal_retrieve_form fgv kereste a formomat (call_user_func_array a form.inc 218. soraban jelzett hibat), akkor azt kozolte, hogy nincs meg a callback fgv ami eloallitja a formomat leiro tombot. Bar meg mindig nem ertem, hogy pontosan miert nem talalja meg a fv-t, de sejteseim vannak, ennyire nem volt mar tegnap erom utannajarni...:) Egyebirant mikor beleraktam az index.php-be az includot(nekem is egnek allt tole a szor a hatamon...:) ) akkor megjelent a form:) Szal ebbol arra tudok kovetkeztetni, hogy ha a template.php-ben includolok, akkor valami felteteltol fugg hogy lefut e az includom, es ezert nem latja a php a fv-t.
De ez igazabol mar mindegy is, hiszen megkaptam hogy mit kell meg elolvassak... Szamitottam ra hogy nem lehetek annyira naiv, hogy ennyi lesz az egesz, csak tenyleg nem talaltam a hianyzo iranymutatast, es a quickstart guide nem emliti sehol hogy modult is kell irnom egy ugy elkeszitett form megjelenesehez... az egyetlen arulkodo jel, ami nekem meg keves volt, leven nem ismerem meg tulzottan a rendszert, az a test_page fv. a mintaformkod utan.:)

Formot meghivni szamomra azt jelenti, hogy a drupal_get_form fv alkalmazasaval meghivni a formhoz kapcsolodo fvket.

Es igen raereztel a node kodbol meghivni pontosan ezt jelentette nalam... Lehet rosszul alkalmazom a terminusokat, de ugy erzem hogy mivel a node megjelenitesekor egy csomo minden elore van programozva, es megjelenik, maga a node viszont azt tartalmazza amit a bevitelnel a szovegobozba irok... tehat amit a szovegdobozba irok az volt nalam a node kodja, az osszes tobbi meg az oldal kodja. De ugy nez ki tevedtem... a node tartalmarol beszeltem.

Mindenesetre koszonom a segitseget, ez a nehany link tokeletesen eleg lesz a feladathoz, legkozelebbre meg megnezem azt a webform modult...:)

Pifta

0
0
pifta képe

Koszonom szepen az epito jellegu kritika mellett a megoldashoz vezeto ut elol a takaras lebontasat azzal a nehany linkkel amit pptol kaptam.:) A problema megoldodott, a form mukodik, es mindent ugy csinal ahogy szerettem volna:)

0
0