Nem tudok bejutni az oldalamra

aftermodern képe

Tegnap este miután befejeztem a munkát egy épülő drupal oldallal, még megmutattam valakinek hogy hogy állok, és minden szépen működött. Ezután kikapcsoltam a gépem.
Mikor ma reggel bekapcsoltam, az oldal nem jött be. Mivel még épül, a karbantartási üzenetnek kellett volna látszania, de semmi se látszott.
Persze reflexszerűen írtam be hogy oldalneve/user de ott se jött be semmi. a semmi egy nagy fehér oldalt jelent, minden hibaüzenet nélkül.
Ha az oldal valamilyen részére akartam eljutni (node admin akármi) akkor nem jött be szintén semmi. EZ azonban mostanra megváltozott. a Főoldal és a User használhatatlan, a többire bejön az az üzenet amit én állítottam be a karbantartáshoz. Nem tudom miért változott meg, semmit se tettem ezzel kapcsolatban.

Ftp-n be tudok lépni, a fájlok látszólag megvannak, a módosítási adataik nem utalnak arra hogy valaki piszkálta volna, én mégis erre gyanakszom.
a fő oka a gyanúmnak az, hogy a szolgáltató ad egy webes felületet az adminisztrációkhoz, ahol a megrendelőim egy különlegesen gyenge jelszót állítottak be (ez nem az én saram, szóltam nekik...), ÉS ezzel a jelszóval most már nem lehet belépni az admin-felületre.
a szolgáltatónak írtam emilt, de nem válaszoltak még.

Az a kérdésem hogy ha van ftp kapcsolatom, de az adatbázist közvetlenül nem érem el, akkor valami módon bejuthatok mégis az oldalra? szeretnék készíteni egy backupot (van már benne pár nap meló) az adatbázisról meg mindenről, illetve szeretném átnézni hogy vajon mi történhetett vele. Meglehet hogy ezt a backupot már nem biztonságos használni... még meglátom.
Meg úgy általában jó lenne visszanyerni az irányítást :-)

Tehát az user modult valahogy életre kellene kelteni. Lehetséges ez?

Mit gondoltok, jogos a félelmem hogy betörtek?

  • mellette szól: a jelszó nem működik és eleve gyenge volt. Nincs hibaüzenet.
  • ellene szól: csak pár napja élő, jelentéktelen oldalról van szó, ezzel a jelszóval más oldalak is elérhetőek, de azoknak nincs semmi bajuk. A fájlok látszólag nem sérültek, ftp kapcsolat működik.

Én nem tudom eldönteni, de bejutni mindenképp jó volna :-)

Köszönöm a segítséget!

Fórum: 
pp képe

valami php hiba lehet (szerintem memory limit, biztos jó sok modult bekapcsoltál) amit log fájlba ír a webszerver. Kérdés, hol van ez a log fájl, és el tudod-e érni. Az itt található hibaüzenetek alapján lehet tovább lépni. Adatbázis backup-ot tudsz csinálni egy phpmyadmin-nal, de ha nem éred el az adatbázist, akkor nehéz lesz menteni.

pp

0
0
nyuszis képe

Szia, Nekem is volt már ilyen, ponotsan egy modul kontra memórialimit miatt.
Ha a phpmyadmint eléred (és miért ne érnéd el) akkor a system táblában a gyanús modul status mezőjébe nullát írva kikapcsolod a modult. Így megint elérheted a drupal oldalad. Persze a másik lehetőség, hogy feljebb veszed a memory limitet, de ezt csak akkor tudod, ha rendzsergazda vagy, vagy jól ismered a rendszergazdát.
De nem voltam figyelmes, mert most látom, az a gond, hogy az adatbázist nem éred el.
üdv
nyuszi

0
0
aftermodern képe

Kiderült mi történt.

A fent említett gyenge jelszót a tulaj megváltoztatta (egy ugyancsak gyengére... lol ) és nem szólt nekem, gondolván hogy az adatbázist úgyse fogom piszkálni, ezért nem értem el a phpmyadmint.

De kiszedtem belőle a jelszót, lementettem az adatbázist, kikapcsoltam egy csomó modult és most jó.
Fogalmam sincs hogy melyik lehetett a bűnös. Lassan visszakapcsolgatom őket, akkor talán kiderül.

Azért ez jó hír, köszi a segítséget!

0
0
Paal képe

pp megírta, hogy nézd meg a webszerver logját. Ott szépen benne lesz, hogy miért is hasalt el az oldalad. Ha meg van az infó, akkor utána már lehet lépéseket tenni a hiba elhárítására.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aftermodern képe

A log fájl alig említi hogy létezünk.
A felhasználó akié a drupal még másik oldalakat is használ. Az error.log ban van kb 5000 bejegyzés joomla-val kapcsolatban, és összesen 5 drupallal. Minden esetben a lightbox2 modul 415. sorában talál valami hibát. Nem tudom kijavítani, mert nem értem hogy mit csinál, de őszintén szólva nem tűnik fontosnak. A lightbox egyébként a Brillantgallery miatt kell hogy fent legyen. Szerintem vagy cenzúrázzák a logfájlokat, vagy nem tudom mi lehet.

Kikapcsoltam egy csomó modult, és most lassan kapcsolom őket vissza, de eddig semmi hiba nemjelentkezik. Nem igazán értem a dolgot. Valszeg egy bizonyos modul rosszalkodott és még nem jutottam el hozzá...

Jól gondolom, hogy a "search" "tracker" "statistics" modulok sokat esznek? ezektől válnék meg a legjobb szívvel. Meg a Brillantgallery-ről is azt hallottam hogy sok erőforrás kell neki... nincs valami könnyedebb? mit ajánlotok, ha csak képet kell megjeleníteni (video stb extrák tehát nem) és láthatóan elég szűkmarkú a szolgáltató...

köszi

0
0
Paal képe

Nekem legutóbb az event modul frissítése után jelentkezett "üres oldal":

[Fri Feb 01 10:15:33 2008] [error] [client ...] PHP Fatal error:  Call to undefined function date_now() in /var/www/.../sites/all/modules/calendar/calendar.inc on line 12, referer: http://.../admin/logs/updates

P.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pp képe

Mit vársz tőlünk? Megoldást, vagy csak hallgassunk meg?


Minden esetben a lightbox2 modul 415. sorában talál valami hibát. Nem tudom kijavítani, mert nem értem hogy mit csinál, de őszintén szólva nem tűnik fontosnak.

Sherlock!

Nem lehet, hogy a lightbox2 modult ki kéne kapcsolnod?
Nem gondolod, hogy ha beidéznéd ide azt az 5 sor hibaüzenetet akkor okosabbak lennénk, és tudnánk segíteni?

pp

0
0
aftermodern képe

bocs, tényleg kissé gáz...
az van hogy a lightbox máshol remekül megy nekem, nem vettem komolyan a dolgot.
közben megint kidobta a taccsot, kinyírtam a lightboxot, illetve az egész brillantgallery bagázst, és most jó
úgyhogy őket ezentúl hanyagolom.

egyébként ilyen hibák voltak: (mindig ugyanez)

[Sun Feb 03 10:06:19 2008] [error] [client 62.68.181.168] PHP Fatal error: Call to undefined function drupal_get_path() in /var/www/vhosts/******.hu/subdomains/fiuk/httpdocs/modules/lightbox2/lightbox2.module on line 419

másik képgaléria kell... valami lightosabb :-)

0
0
pp képe

Ugyanis drupal_get_path függvénynek kell lennie!

pp

0
0