nem működő bejelentkezés Explorerben + sess_regenerate();

Anonymous képe

Sziasztok!

Sajnos egy újabb problémába ütköztem: IE alatt nem tudnak belépni a felhasználóim, mert ugyan a belépés blokk rendben megjelenik, de azt kitöltve és elküldve nem történik semmi, visszakapják a nyitólapot kiürített form-mal. Az extrás tárhelyen azt tanácsolják, belépési nehézség esetén a user.module-ból törölni kell a sess_regenerate(); függvényhívást a 957. sor környékén. ( http://www.extra.hu/front/homepage_help ) Én ezt rendben meg is tettem (persze csak kikommenteltem a sor elején - biztos, ami biztos), de véletlenül valami mást is elállíthattam, mert a következő hibaüzenetet kaptam vissza:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /nfs/extra/k/ke/.../wwwroot/modules/user/user.module on line 514

Kérdéseim összefoglalva tehát a következők lennének:
1. Mindenki másnak flottul megy a login IE-ben? Ha nem, mit lehet tenni? Nektek mi segített?
2. Ugye jól érzem, hogy nem túl szakszerű megoldás egy függvényhívást egyszerűen kivágni az algoritmusból? Vagy ez teljesen üzemszerű megoldás?
3. Ha véletlenül elállítottam volna valami mást is a user.module-ban, akkor azt hogyan lehet korrigálni? Egy-az-egyben újra feltölteni ezt az egy fájlt?

Szokásos segítő válaszaitokra várva,

üdv, Balu

pp képe

1.
Ha beírod itt a keresés mezőbe, hogy "bejelenetkezés" akkor számos érdekes találatot kaphatsz:

http://drupal.hu/node/1764
http://drupal.hu/node/1807 (ez a Te témád ;))
http://drupal.hu/node/684
http://drupal.hu/node/1419
http://drupal.hu/node/1281
http://drupal.hu/node/1780
http://drupal.hu/node/1566

Ezeket érdemes átolvasni, mert látható, hogy számtalan gond lehet. Amit figyelni kell, hogy milyen sütit kapsz, kapsz-e egyáltalán, és a session táblába milyen sorok jönnek létre. Tudni kell, hogy mindig ilyen volt, vagy valami plusz modul miatt nem megy a bejelentkezés. (én egyszer találkoztam ilyennel, akkor az fckeditor volt a bűnös) Kicsit részletesebb leírás lehet jobb lenne. (verzió, modulok, stb)

2.
Ingyenes tárhelyen bevett megoldás, ugyanis ezeken csak bizonyos korlátozások mellett működik a Drupal. (fizetősnél el kell jönni ha lehet, vagy megmondani a Zügyfélnek, hogy ez van;))
Ezt az egy sort pl. nem biztos, hogy érdemes kikommentezni, mert egy biztonsági rést teremtesz ezzel az oldaladon. ( http://weblabor.hu/forumok/temak/17232#comment-40516 )

3.
még nem próbáltad?
Helyes munkamenet:
- biztonsági ment (updete-nél adatbázist is!!!)
- módosít
- kipróbál tesztrendszeren
- élesre felmásol
- kipróbál (ha kell visszamásol)

pp

0
0
Balu képe

Köszönöm a gyors segítséget!

Valóban elkövettem azt a hibát, hogy nem mentettem biztonságit, mielőtt a kódba belepiszkítottam. Visszatöltöttem a telepítő csomagból az eredeti user.module-t, így most legalább a hibaüzenet eltűnt. De nem vagyok teljesen nyugodt, ugyanis a telepítő user fájlmérete pár bájttal kisebb volt. Most olasom a bejelentkezéses témákat.

üdv, Balu

0
0