Nem látszanak a képek

chaby képe

Sziasztok!!

Lehet, hogy már ezerszer foglalkoztak ezzel a problémával, de én még nem találtam meg a nekem való megoldást.
Kezdő Drupal felhasználó vagyok és beleütköztem egy elég nagy problémába. (Legalábbis nekem nagy!) Feltettem a Drupalt egy fizetős szerverre és minden jó is. Csináltam egy új sminket amit egész jól tudok testreszabni, átalakítani. De a képeket egyszerűen nem tudom vele kirakatni. Már sok ötletet kipróbáltam, alakítottam, de egyszerűen nem tesz ki képet.
Ha jól tudom a Garland smink használ képet, de nekem ott sem jelenik meg semmi. Szal valszeg nem az általam készített sminkkel van gond. (bár az nem tökéletes).

Várom az ötleteket, de ha lehet egyszerűen vagy szájbarágósan adjatok tippet, hogy egy ilyen csekély értelmű emberke is megértse, mint én.

Előre is köszönöm!

Fórum: 
Illyés Edit képe

De a képeket egyszerűen nem tudom vele kirakatni.

Ki az a "vele"? Bekódoltál a sminkbe képet és az nem jelenik meg? Akkor valószínűleg rosszul adtad meg az útvonalat.

Vagy azt mondod, hogy átváltasz Garlandra, és nem jelenik meg a kék Drupal logó a bal felső sarokban? Mi az, hogy "nem jelenik meg semmi"?

Vagy a tartalmi oldalakra beillesztett képekről van szó? Próbálj meg egy kicsit pontosabban fogalmazni.

0
0
chaby képe

Először is köszönöm a gyors reagálást.

Tulajdonképpen betettem a képet egyszer CSS-be, egyszer magába a kódba is. Tudom hogy mindegy, de azért megpróbáltam. De sehogy sem tette ki a képet. Megjelenített egy jelzést, hogy ott képnek kellene lennie de nem tudja kitenni. Megnéztem, hogy hol keresi a képet és kínomban arra az útvonalra is betettem a képet. De még így sem jelenik meg semmi.

A második kérdésedre is igen a válasz. Kipróbáltam az átváltást Garlandra. Na ott sem jelent meg semmilyen kép. Még amit alapból kitenne képet (ha jól emlékszem 'feed.png') a tartalmi (középső) rész aljára, az helyett is csak jelzés van.

Már rögtön telepítés után az első sminknél sem jelent meg sem logó, sem kép. Feliratok, oldal neve rendben, de a képek sehol nem jelennek meg.
Egyszóval nem hiszem, hogy útvonalhiba lenne (még a kisbetű-nagybetű pontosságra is figyeltem), mert már alapból nem tesz ki képet.
Nemtom, nem-e én állítottam el valamit, bár nem hiszem, figyelembe véve a telepítés utáni első állapotot. Olyan mintha a rendszer tiltaná a képek megjelenítését.
Természetesen megnéztem több böngészővel is (Opera, IExplorer 6.0, FireFox) de mindenhol ugyanaz a helyzet. Ennek azért örülök, mert valószinűleg nálam van a hiba.

Átnéztem a fórumot hasonló problémák után és kipróbáltam az ottani megoldásokat is. Sajnos semmi javulás. Bár ez az egész hiba arra jó, hogy megismerjem a Drupal felépítését, szal sokat tanulok belőle, de nem így akartam.

Mégegyszer előre is köszönöm a válaszokat, megoldásokat!

0
0
Illyés Edit képe

Készíts egy egyszerű HTML oldalt belinkelt képpel, nézd meg a böngésződben, hogy jó-e, aztán töltsd fel a tárhelyre. Ha ekkor sem működnek a képek, akkor nem a Drupal a hibás hanem valószínűleg a szerver nincs rendesen beállítva.

0
0
chaby képe

Ismét sziasztok.

Átmenetileg megoldottam a dolgot, mert haverom azt mondta, hogy frissen telepítve a Drupalt, még látszódtak a képek. Én meg nagy vidoran újratelepítettem a Drupalt. Most tényleg mennek a vele szállított sminkek, képekkel együtt. Ezek szerint valamit tényleg én szabtam el, csak nem tom mit. Ennyire nem nyúltam bele szerintem.

Na mindegy, most aránylag jó, csak az a kérdés, ha csinálok megamnak egy új sminket, megint így járok-e? Remélem nem, majd jobban figyelek.

Azért ha van ötlet, hogy mit rontottam el, azt szivesen veszem.

Köszi mindent!

0
0
Webappz képe

A jogosultságokat megnézted?
Lehet, hogy arra a könyvtárra vagy arra fájlra nem volt megfelelő jogosultság beállítva és így a szerver nem fért hozzá.
Nekem modul telepítésnél volt ilyen problémám.
A logban nem látszik valamilyen hibaüzenet? Nem éri el, hozzáférés megtagadva, stb?

Üdv: Webappz

0
0

Páldi Zoltán