Naptár építése különböző szerepkörökre, Views modullal

kergeodeta képe

Sziasztok!
Eddigi Drupal pályafutásom során nem kellett különösképp komplex dolgokkal foglalkoznom, de most adódott egy és szeretnék ezzel kapcsolatban kérdezni tőletek:
Kell egy modul (akár a Calendar modul megberhelve), vagy egy view amelyben jogosultsági körök alapján el tudom különíteni az eseményeket. Tehát legyen mondjuk 3 szerepkör, munkás, kisfőnök, nagyfőnök. A mindhárom szerepkör mint bejelentkezett felhasználó tud eseményeket létrehozni melyeket csak ő maga lát. A kisfőnök a saját csoportjában dolgozó munkások naptárába tud eseményt létrehozni, de értelemszerűen a munkások saját eseményeit nem látja és más csoportok kisfőnökei által létrehozott eseményeket sem. A nagyfőnöknek szintén vannak saját eseményei de ő mindenki naptárába tud, amolyan globális eseményeket létrehozni.

Tehát a kérdésem, hogy tudtok-e olyan modulról ami a fenti kívánalmakat esetleg már megvalósítja, vagy meg lehet-e oldani egy rakatnyi view létrehozásával, esetleg le kell programozni?

Minden választ előre köszönök
üdv :-)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Karabiner képe

Ez most csak úgy eszembe jutott nem próbáltam.

Létrehozott különböző mezőket Field Permissions modul segítségével könnyedén beállíthatod melyik szerepkör melyiket láthatja, szerkesztheti. Ha minden igaz jogosultságokat a views is átveszi tehát csak felveszed a calenderbe a mezőket és egy naptár nézetbe benne van minden és ha minden igaz csak az fog megjelenni amihez jogosultság megvan.

Remélem nem mondtam hülyeséget és valóban ez így müxik a calenderben is.

1
0
ipeto képe

Ez sem teljes megoldás, de azt mondanám, hogy ha független csoportokat kell kezelni, akkor Organic Groups. Kell egy tartalomtípus, ami a csoportot jelképezi (mondjuk Részleg), ezekhez adhatók csoporttartalmak (mondjuk Esemény). Vannak Organic Groups szerepkörök (nem keverendő össze a Drupal szerepköreivel), amelyekhez csoport szinten lehet jogosultságokat rendelni.

3
0
Karabiner képe

Igen ez valóban jobb megoldásnak tűnik. Miután a fieldes ötletemet leírtam nekem is eszembe jutott, hogy inkább valamilyen tartalomtípusú csoportosítás kéne.

0
0
kergeodeta képe

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat :-)

0
0

A földmérő egy érdekes állatfaj