Nagyon lassú admin a 6.2-vel

Mozo képe

Sziasztok!

Rendkívül lassú a 6.2-esem adminisztrációs felülete. Minden más rendes tempóval megy, még a tartalom beküldés is, csak az adminisztráció és az abból elérhető menüpontok oldalbetöltése tart néha fél percig is. Ezt "szűz" verziójában teszi, alapbeállításon, mindenféle további modul vagy smink nélkül. PHP4 és PHP5-tel egyaránt...

Kérném szépen a segítségeteket, hogy mi lehet a gond, Nektek ez talán nem ismeretlen jelenség.

Ha a fent leírt infó kevés, akkor sorry és leírom bővebben, hogy miket vettem még észre ezzel kapcsolatban.

Előre is köszönöm!

Mozo

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

én is, ráadásuk időnként rengeteg warningot kapok SQL parancsokkal, ami többnyire eltűnik frissítéskor. (Ha ismét előjön, másolok be néhányat.)

Bár én 6.3-at használok.

0
0

Nagy Gusztáv

Mozo képe

Nálam nincsenek warningok, látszólag minden jó...

0
0
nevergone képe

Nekem nincs gondom sem a 6.2, sem a 6.3 -as változattal, talán valamelyik külső modul kavar be. Ez igaz lehet az SQL hibaüzenetek miatt is, illetve okozhat problémát a tárhelyszolgáltató, ha "szórakozik" a rendszeren.

0
0
Mozo képe

Milyen külső modulra gondolsz? Nálam semmi nincs, teljesen szűz telepítéssel is ez a helyzet.
Vagy a hibaüzenetekre gondoltad a külső modulokat, ami nem nálam van?
Tárhely szolgáltatónál lehet valami, mert 3 fizetősből 2-nél ez a helyzet, még akkor is, ha Fantastico-ból telepítek. A gond csak az, hogy az a tárhely, ahol jól megy nem multidomain-es.
Jobb megoldás lenne, ha meg tudnám mondani a szolgáltatónak, hogy mit módosítson, mintsem újabb tárhelyet vegyek ez miatt. Szóltam nekik, hogy nem ok, de konkrét kérést tudnak csak teljesíteni, náluk természetesen minden ok (ő szerintük)...

Az egyik magyar (nem akarok reklámozni), a másik godady-s, nem kezdő szolgáltató egyik sem és ráadásul mindkettő "Drupalbarát-nak" mondja magát...

Van javaslata bárkinek is, hogy mit nézessek meg velük?
Így egyszerűen agyrém az adminisztráció...

Köszönöm!

Mozo

0
0
Mozo képe

Hmmmm. Na, most mit tegyek? Felejtsem el a drupált és tegyen mindenki így, aki elakad és nem fejlesztő? Akkor kiknek fogtok fejleszteni, magatoknak? Az is megoldás, igaz.
Nem reklamálok, csak merengek....

0
0
nevergone képe

Miután én nem tudtam reprodukálni a hibát (és ahogy elnézem, érdemben más sem), ezért valószínű, hogy a "hiba az ön készülékében van". A helyzetet súlyosbítja, hogy "normális" hibajegyet sem kaptunk tőled, vagyis pl. nem derül ki, hogy milyen rendszeren, milyen beállításokkal próbáltad használni a Drupalt. Ha szolgáltatónál vagy, milyen "csomagot" kaptál, esetleg más webes alkalmazások jól mennek -e? Ha a tárhelyszolgáltatódnál van a nyűg, akkor a Drupalosok vajmi keveset tehetnek az érdekedben.
Így legfeljebb annyit tudok érdemben javasolni, hogy próbáld ki a 6.3 -assal is.

Nem reklamálok, csak...

...szeretnék az érzelmekre hatni.

0
0
Paal képe

Ha kikapcsolod az "Update status" modult, akkor is? Nekem a céges gépemen (proxy mögött) teljesen ledögleszti, mert állandóan frissítéseket akar keresni.

Persze így nem tud majd értesíteni a megjelent frissítésekről, cserébe használható lesz. :)

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Mozo képe

Nagyon köszönöm Pali! Igen, ennyi volt, hogy normásil sebességgel lehessen dolgozni benne.
Én ezt nem is értem, hogy egy modul hogyan lassíthat ennyire...
És ugye, nem minden tárhely esetében igaz...

Hát akkor ne keressen frissítést, egye fenyő... :)
Mégegyszer Köszönöm!

mozo

0
0
pp képe

Próbál csatlakozni a drupal.org-ra de nem tud. Ez bizony idő. Neked nem volt olyan, hogy nem működött az internet kapcsolatod, és a böngésző pár másodperc múlva dobta csak be a hálózat nem elérhető hibaüzenetet? Itt pontosan ez történik minden klikknél meg kell várnod azt a pár másodpercet.

Kérdezz rá a szolgáltatódnál, hogy külső szerver felé tudsz-e kapcsolatot nyitni(urlfopen). Ezt általában tiltani szokták az ingyenes helyeken mert nagy a rizikófaktor, hogy betörési kísérletekre használják csak a "tárhelyet". Ez fizetősnél szerintem kikapcsoltatható.
Lehet az is, hogy elérhető a net de direkt lassítják, hogy azért használni tudd, de dos támadást ne tudj indítani még véletlenül se ;))

pp

0
0