MySQL tárhelyen adott adatbázisra szeretném a drupal 10 Umamit feltenni

tamoca képe

Sziasztok!
Az a kérdésem, hogyan lehet telepíteni az Umamit úgy, hogy ne hozzon létre saját adatbázist hanem a MySQL adatbázisra telepítsem mint korábban a 9-es Drupalnal is lehetett volt automatikusan. Most létre akar hozni a telepítés egy saját adatbázist a szerveren. Ami nem MYSQL.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

Ha felmásoltad az alaprendszer fájljait a tárhelyed gyökérkönyvtárába és meglátogatod a tárhelyed doménjét, akkor a Drupal automatikusan érzékeli, hogy létezik-e már a {gyökér}/sites/default/settings.php (vagy mellette a settings.local.php-ban) fájlban információ az adatbázishoz való kapcsolódáshoz. Ha nem talál ilyet, akkor elindul a webes telepítő (/core/install.php), ami lépésenként végigveszi ezeket az információkat. Ezek között a második lépés lesz a telepítési profil kiválasztása, ahol ki tudod választani az Umami demót:

Képernyőkép

Ha pedig van lehetőséged Drush-t használni, akkor ezzel a paranccsal:

$ drush site:install demo_umami --locale=hu

Feltételezve, hogy a settings.php vagy settings.local.php fájlban már be van állítva az adatbáziskapcsolatod. Ha még nincs, akkor hozzáfűzheted az adatbáziskapcsolat információit a fenti parancshoz is, és akkor a Drush automatikusan beleteszi őket a settings.php-ba.

1
0
tamoca képe

Köszönöm.

1
0

tamoca